Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σπαραγγίνη για τον Καρκίνο

Υπάρχουν πολλά είδη σπαραγγιών, αλλά τα πιο κοινά είναι τα πράσινα, τα λευκά και τα μωβ σπαράγγια.

  • Πράσινα σπαράγγια είναι η πιο κοινή ποικιλία και είναι διαθέσιμη όλο το χρόνο. Έχουν μια λεπτή, τραγανή υφή και μια ελαφρώς γήινη γεύση. Τα πράσινα σπαράγγια είναι μια καλή πηγή βιταμινών C και K, καθώς και φυτικών ινών.
  • Λευκά σπαράγγια καλλιεργούνται υπόγεια, μακριά από το φως του ήλιου. Αυτό τους δίνει ένα απαλό λευκό χρώμα και μια ήπια γεύση. Τα λευκά σπαράγγια είναι πιο μαλακά από τα πράσινα σπαράγγια και έχουν μια πιο λεπτή γεύση. Τα λευκά σπαράγγια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α και φυτικών ινών.
  • Μωβ σπαράγγια είναι μια ποικιλία σπαραγγιών που έχει σταυρωθεί με πράσινα και λευκά σπαράγγια. Έχουν ένα βαθύ μωβ χρώμα και μια στιβαρή υφή. Τα μωβ σπαράγγια έχουν μια γήινη γεύση με μια ελαφρώς γλυκιά επίγευση. Τα μωβ σπαράγγια είναι μια καλή πηγή βιταμινών C και K, καθώς και φυτικών ινών.
  • Εκτός από αυτά τα τρία κοινά είδη, υπάρχουν και άλλα λιγότερο γνωστά είδη σπαραγγιών, όπως:
  • Άγρια ​​σπαράγγια: Αυτά τα σπαράγγια βρίσκονται σε δάση και λιβάδια. Έχουν μια λεπτή, ινώδη υφή και μια δυνατή, γήινη γεύση.
  • Σπαράγγια θάλασσας: Αυτά τα σπαράγγια δεν είναι στην πραγματικότητα σπαράγγια, αλλά ένα είδος φυκιών. Έχουν μια τραγανή υφή και μια αλμυρή, θαλασσινή γεύση.
  • Σπαράγγια Ramps: Αυτά τα σπαράγγια είναι ένα είδος άγριου σπαραγγιού που βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική. Έχουν μια έντονη γεύση σκόρδου και κρεμμυδιού.


Τα σπαράγγια είναι ένα ευέλικτο λαχανικό που μπορεί να απολαυστεί με διάφορους τρόπους. Μπορούν να ψηθούν, να βραστούν, να σοταριστούν ή να ψηθούν στη σχάρα. Μπορούν επίσης να προστεθούν σε σαλάτες, σούπες και ζυμαρικά.

Αρκετά χρόνια πριν, είχα έναν άνθρωπο που αναζητούσε σπαράγγια για ένα φίλο που είχε καρκίνο. Μου έδωσε ένα αντίγραφο του άρθρου, με τίτλο "Σπαράγγια για τον καρκίνο", τυπωμένο σε Cancer News Journal, Δεκέμβριος 1979.


Σπαράγγια και Καρκίνος: Πρόσφατες Μελέτες

1. Σπαραγγίνη και Αντιφλεγμονώδης Δράση:Μελέτη 2023: "Η σπαραγγίνη, ένα φυσικό προϊόν με αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση" (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/)
Ευρήματα: Η σπαραγγίνη, ένα βασικό συστατικό των σπαραγγιών, έχει δειχθεί ότι ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση σε διάφορα κύτταρα και ιστούς. Η φλεγμονή αποτελεί παράγοντα κινδύνου για διάφορες μορφές καρκίνου, άρα η αντιφλεγμονώδης δράση της σπαραγγίνης ίσως έχει προληπτική δράση.

2. Σπαράγγια και Καρκίνος του Παχέος Εντέρου:Μελέτη 2022: "Δίαιτα πλούσια σε σπαράγγια και πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου" (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/)
Ευρήματα: Η συχνή κατανάλωση σπαραγγιών ίσως σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου. Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα από 90.000 άτομα.

3. Σπαράγγια και Καρκίνος του Μαστού:Μελέτη 2021: "Συσχετισμός μεταξύ κατανάλωσης λαχανικών και καρκίνου του μαστού: Μελέτη in vitro" (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/)
Ευρήματα: Τα σπαράγγια, μαζί με άλλα λαχανικά, έδειξαν αντικαρκινική δράση σε καλλιέργειες κυττάρων καρκίνου του μαστού.

4. Σπαράγγια και Αντιοξειδωτική Δράση:Μελέτη 2020: "Σπαράγγια: Χημική σύσταση, θρεπτικά συστατικά και βιοδραστικότητα" (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/)
Ευρήματα: Τα σπαράγγια περιέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύουν από διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Σημείωση:Οι μελέτες για τα σπαράγγια και τον καρκίνο βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.
Απαιτούνται περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθούν τα πιθανά οφέλη των σπαραγγιών στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.
Η υγιεινή διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι απαραίτητα για την πρόληψη του καρκίνου.

Πηγές:PubMed: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/


Θα το μοιραστώ εδώ, όπως ακριβώς το μοιράστηκε μαζί μου: «Είμαι βιοχημικός, και έχω ειδικευτεί στη σχέση της διατροφής με την υγεία για πάνω από 50 χρόνια.

Αρκετά χρόνια πριν, έμαθα από την ανακάλυψη του Richard R.Vensal, DDS ότι τα σπαράγγια μπορεί να θεραπεύσουν τον καρκίνο. Ιστορικά εδώ ΕΙΝΑΙ μερικά παραδείγματα:

Υπόθεση Αρ. 1, Ένας άνθρωπος με μια σχεδόν απελπιστική περίπτωση της νόσου του Hodgkin (καρκίνος του λεμφικού αδένα), ο οποίος ήταν εντελώς ανίκανος. Μέσα σε 1 χρόνο από την έναρξη της θεραπείας με σπαράγγια, οι γιατροί του δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τυχόν σημάδια του καρκίνου.
Περίπτωση 2,
Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας 68 ετών που έπασχε από καρκίνο στην ουροδόχο κύστη για 16 χρόνια. Μετά από χρόνια με ιατρικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της ακτινοβολίας χωρίς βελτίωση, άρχισε με την θεραπεία με τα σπαράγγια. Μέσα σε 3 μήνες, οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο όγκος της ουροδόχου κύστης του είχε εξαφανιστεί και ότι τα νεφρά του ήταν φυσιολογικά.

Περίπτωση 3, ένας άνθρωπος που είχε καρκίνο του πνεύμονα. Στις 5 Μαρτίου του 1971, στο χειρουργικό τραπέζι όπου βρήκαν καρκίνο του πνεύμονα ήταν πολύ προχωρημένος Ο χειρουργός δήλωσε την περίπτωση του απελπιστική. Στις 5 Απριλίου άκουσε για τη θεραπεία με τα σπαράγγια και αμέσως άρχισε Μέχρι τον Αύγουστο, x-ray εικόνες αποκάλυψαν ότι όλα τα σημεία του καρκίνου είχαν εξαφανιστεί.

* Υπόθεση Αρ. 4 Μια γυναίκα που ήταν προβληματισμένη για πολλά χρόνια με τον καρκίνο του δέρματος. Έχει αναπτύξει τελικά διαφορετικούς καρκίνους του δέρματος που είχαν διαγνωστεί ως προχωρημένοι. Μέσα σε 3 μήνες μετά την έναρξη με τα σπαράγγια, ο ειδικός δέρμα της, δήλωσε ότι το δέρμα της φαινόταν μια χαρά και χωρίς πλέον βλάβες . Αυτή η γυναίκα ανέφερε ότι η θεραπεία με σπαράγγια είχε θεραπευτεί επίσης και η νεφρική νόσο της, η οποία ξεκίνησε αποτο 1949.

Δεν ήταν έκπληξη σε αυτό το αποτέλεσμα, ως εξής: τα στοιχεία του Materia Medica », εκδόθηκε το 1854 από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, δήλωσε ότι τα σπαράγγια χρησιμοποιήθηκαν ως μια δημοφιλής θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά. Μάλιστα αναφέρεται σε πειράματα, το 1739, για τη δύναμη του σπαραγγιού στη διάλυση με πέτρες.
Θα υπάρχουν και άλλες ιστορίες με την ίδια υπόθεση, αλλά το ιατρικό κατεστημένο έχει παρέμβει με την απόκτηση μας μερικά από τα αρχεία. Κάνω λοιπόν έκκληση στους αναγνώστες να διαδώσουν αυτές τις καλές ειδήσεις και να μας βοηθήσουν να συγκεντρώθουν ένα μεγάλο αριθμό ιστοριών με περιπτώσεις που θα κατακλύσει τους ιατρικούς σκεπτικιστές σχετικά με αυτή την απίστευτα απλή και φυσική θεραπεία. Για τη θεραπεία,με τα σπαράγγια πρέπει να μαγειρεύονται πριν από τη χρήση, και ως εκ τούτου και σε κονσέρβα τα σπαράγγια είναι τόσο καλά όσο και φρέσκα.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

1) Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα σπαράγγια σε ένα μπλέντερ και κάντε τα πουρέ, και να φυλάσσεται στο ψυγείο.

2) Δώστε στον ασθενή 4 πλήρεις κουταλιές της σούπας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Οι ασθενείς συνήθως εμφανίζουν κάποια βελτίωση από 2-4 εβδομάδες. Μπορεί να αραιωθεί με νερό και να χρησιμοποιηθεί ως ένα κρύο ή ζεστό ρόφημα. Η προτεινόμενη δοσολογία βασίζεται στην τρέχουσα εμπειρία, αλλά σίγουρα μεγαλύτερες ποσότητες δεν μπορεί να κάνουν καμία ζημιά και μπορεί να χρειαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ως βιοχημικός, έχω κάνει μια εκτενή μελέτη όλων των πτυχών του καρκίνου, καθώς και όλες τις προτεινόμενες θεραπείες. Ως εκ τούτου, είμαι πεπεισμένος ότι σπαράγγια ταιριάζουν καλύτερα με τις τελευταίες θεωρίες σχετικά με τον καρκίνο.Τα Σπαράγγια περιέχουν μια καλή παροχή πρωτεϊνών αποκαλούμενων ιστόνες, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι δραστικές στον έλεγχο της κυτταρικής ανάπτυξης. Αυτό αντιπροσωπεύει για τη δράση τους σχετικά με τον καρκίνο και ως γενικό τονωτικό του σώματος. Εν πάση περιπτώσει, ανεξάρτητα από τη θεωρία, τα σπαράγγια που χρησιμοποιούνται ως προτείνουμε, είναι μια αβλαβής ουσία.
Έχει αναφερθεί από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, Ότι τα σπαράγγια ΕΙΝΑΙ ΤΟ υψηλότερο ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ περιέχουν γλουταθειόνη, η οποία θεωρείται ένα από υα πιο ισχυρά αντικαρκινογόνα και αντιοξειδωτικά.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram