Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου - Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους

Μάθετε ποια πολύτιμα βότανα μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα και διαλύουν τους θρόμβους στο αίμα

Στο παρελθόν, το αλάτι και η μαστίχα Χίου, μαζί με άλλα βότανα, ήταν πολύτιμα αγαθά.

Σήμερα, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το βότανο αυτό είναι ιδανικό για τη θεραπεία και την ενδυνάμωση του οργανισμού μας και η διατροφική του αξία αυξάνεται καθημερινά.

Ο λόγος γι' αυτό έγκειται στην κανέλα κευλάνης, η οποία έχει αγαπημένο άρωμα και ευχάριστη γεύση.


Εδώ και γενιές, η κανέλα έχει εκτιμηθεί για τις ιδιότητες της στην ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, έχει υποστηριχθεί ότι ωφελεί τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη.

Πέρα όμως από τα βιολογικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία θεωρείται θεραπευτική για πολλούς.

Αυτό οφείλεται κυρίως σε διάφορα ειδικά συστατικά της κανέλας, με κυριότερο την κανναμαλδεΰδη.

Η κανναμαλδεΰδη έχει μελετηθεί για τη δράση της στα αιμοπετάλια και έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο σώμα. 

Παράλληλα, πιστεύεται ότι έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι η κανέλα έχει και ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, καθώς τα συστατικά της εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων και μυκήτων. Για το λόγο αυτό, η κανέλα χρησιμοποιείται ως συστατικό σε παραδοσιακά εθνικά πιάτα, ιδίως σε εκείνα που περιέχουν ωμά τρόφιμα.

Υπάρχουν επίσης σημαντικές ενδείξεις ότι η κανέλα είναι αποτελεσματική για τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου.


Σάκχαρο: Πρόκειται για μία κρίση, η οποία έχει να κάνει με την υπεργλυκαιμία.

Δηλαδή, όταν η γλυκόζη ξεπερνά τις φυσιολογικές τιμές στο αίμα. Η εκδήλωσή της οφείλεται στο γεγονός πως δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη από το πάγκρεας. Εναλλακτικά, η εκδήλωσή της οφείλεται στην μη επαρκή αξιοποίηση της ινσουλίνης από το σώμα.

Η κανέλα κευλάνης επιβραδύνει το ρυθμό της γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, επιβραδύνοντας έτσι την απορρόφηση της ζάχαρης στα τρόφιμα. Ταυτόχρονα, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η κανέλα αυξάνει την ευαισθησία των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη, γεγονός που βελτιώνει περαιτέρω τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Τέλος, αν νομίζετε ότι έχετε μόνο μια ευχάριστη αίσθηση όταν γεύεστε ή μυρίζετε κανέλα, κάνετε λάθος. Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η μυρωδιά και η γεύση της κανέλας ενεργοποιεί εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, η κανέλα αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου. 

Το μαγγάνιο είναι ένα συστατικό που παρέχει ενέργεια και σχετίζεται με διάφορες μεταβολικές διεργασίες στο σώμα μας. Δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα παρέχουν το 38% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε μαγγάνιο, το 10% των φυτικών ινών, το 9,6% του σιδήρου (αλλά όχι σε εύκολα απορροφήσιμη μορφή) και το 6% του ασβεστίου.
 Θα πρέπει να αποθηκεύεται σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος. Οι σκόνες μπορούν να διατηρήσουν τη γεύση τους για έως και 6 μήνες (εάν αποθηκεύονται σωστά) και τα ξυλάκια για έως και ένα έτος.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram