Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Σπλαχνικό λίπος : Τι να πίνετε για να απαλλαγείτε από αυτό !

 

Κρίσιμο για την υγεία μας είναι να ξέρουμε ότι δεν είναι όλοι οι τύποι σωματικού λίπους το ίδιο σημαντικοί.

Για παράδειγμα, υπάρχει το υποδόριο λίπος, το οποίο λειτουργεί προστατευτικά ακριβώς κάτω από το δέρμα. Αυτός ο τύπος λίπους δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο αυτός που είναι γνωστός ως σπλαχνικό λίπος, το οποίο βρίσκεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα στην περιοχή της κοιλιάς.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ του υπερβολικού σπλαχνικού λίπους και της αντίστασης στην ινσουλίνη, των μεταβολικών ασθενειών, ακόμη και του θανάτου. Επίσης, το σπλαχνικό λίπος μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην αφήνετε το σπλαχνικό λίπος να… ξεφεύγει καθώς μεγαλώνετε, καθώς ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα και διαβήτη μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.


Οι άνθρωποι που ακολουθούν την «πράσινη μεσογειακή» δίαιτα, καίνε το επικίνδυνο είδος σωματικού λίπους με τετραπλάσιο ρυθμό από τους ανθρώπους που ακολουθούν άλλες δίαιτες, σύμφωνα με νέα μελέτη.


Έχοντας υπόψη αυτούς τους κινδύνους, πώς μπορούμε να ελέγξουμε τα επίπεδα του σπλαχνικού μας λίπους μετά την ηλικία των 50 ετών; Απάντηση σε αυτό δίνει η διαιτολόγος δρ. Lauren Manaker.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και η αλλαγή της διατροφής σας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, η ενσωμάτωση της άσκησης και η μείωση του άγχους είναι εξίσου σημαντικές παράμετροι για την απώλεια του σπλαχνικού λίπους.

 

 Άσκηση + δίαιτα = καλύτερο αποτέλεσμα

«Ο κίνδυνος να χάσετε βάρος χωρίς άσκηση είναι ότι θα χάσετε πολλή μυϊκή μάζα, κάτι που δεν ενδείκνυται. Το να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα με περιορισμένο χρονικό διάστημα φαγητού μαζί με διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης μπορεί να είναι μια καλή ιδέα εάν θέλετε να βελτιωθείτε γρήγορα την υγεία σας και να μειώσετε τον κίνδυνο ασθένειας”


Αποφύγετε το πολύ αλκοόλ

Για οποιοδήποτε είδος απώλειας βάρους, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ είναι συνήθως χρήσιμος, λόγω των κενών θερμίδων που σας γεμίζει. Η δρ. Manaker προειδοποιεί ότι αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για το σπλαχνικό λίπος.

“Αν και ένα κοκτέιλ κάθε τόσο είναι εντάξει, η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ μπορεί να κάνει το σώμα να αποθηκεύσει λίπος ως σπλαχνικό λίπος και συνδέεται με μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης», λέει.


Πίνετε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα. Όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου, να βελτιώσετε την υγεία του εγκεφάλου και των δοντιών, αλλά συνδέεται επίσης με την απώλεια βάρους.

Οι ιδιότητες απώλειας βάρους του πράσινου τσαγιού προέρχονται από μια από τις ισχυρές ενώσεις του, τις πολυφαινόλες, οι οποίες είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τον μεταβολισμό.

Όσοι προσπαθούν να χάσουν το σπλαχνικό λίπος θα χαρούν να μάθουν ότι το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθά ειδικά στο λίπος της κοιλιάς. “Τα δεδομένα δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού για διάστημα τριών μηνών συνδέεται με μειωμένο σπλαχνικό λίπος”, λέει η δρ. Manaker.
 

Μην το παρακάνετε με τα τεχνητά γλυκαντικά

Είναι κατανοητό ότι όταν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά, ίσως δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με τεχνητά γλυκαντικά. Δυστυχώς, η δρ. Manaker προειδοποιεί ότι αυτά μπορεί στην πράξη να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αύξηση λίπους γύρω από την κοιλιά.



“Πολλοί βασίζονται σε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όταν προσπαθούν να περιορίσουν την πρόσληψη ζάχαρης, αλλά η υπερβολική κατανάλωση ποτών με αυτά τα γλυκαντικά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εναπόθεση λίπους ως σπλαχνικό λίπος”, λέει η δρ. Manaker.
Για ενυδάτωση επιλέξτε νερό

Η καλή ενυδάτωση είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους και τη διαχείρισή της. “Το νερό περιέχει μηδενικές θερμίδες και δεν προκαλεί αύξηση βάρους όταν καταναλώνεται, επομένως το να πίνετε πολύ νερό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, για να περιορίσετε το σπλαχνικό λίπος”, λέει ο δρ. Manaker.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ και wiki