Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

8 αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν το υπερβολικό βάρος.Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το να τρώτε λιγότερο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερη φόρμα, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τη διαδικασία της καταμέτρησης των θερμίδων και της στέρησης των αγαπημένων τους τροφών επαχθή, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να τηρήσουν μια αυστηρή δίαιτα.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές. Ωστόσο, αντί να περιορίσετε τη διατροφή σας και να βιώσετε τον συναισθηματικό πόνο της δίαιτας, μπορείτε να χάσετε βάρος αυξάνοντας τη δραστηριότητα (σωματική άσκηση), αλλάζοντας την ώρα που τρώτε ή εφαρμόζοντας ορισμένες συμβουλές για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας. Μαζί, αυτές οι συμβουλές μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική απώλεια βάρους.

8 αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα 

1. Κάντε άσκηση το πρωί πριν φάτε

Η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καύση θερμίδων και τη μείωση του σωματικού λίπους. Όσοι αποφεύγουν τη δίαιτα μπορεί να μην θέλουν να αναπτύξουν μια αυστηρή ρουτίνα άσκησης, αλλά μια σύντομη άσκηση πριν από ένα γεύμα μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το περπάτημα μετά το φαγητό είναι θαυματουργό, αφού τουλάχιστον 15 λεπτά, σε μέτριο ή χαλαρό ρυθμό, ωφελεί εγκέφαλο και σώμα, σύμφωνα με αρκετές μελέτες.

Μια μελέτη στο British Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι τα άτομα που έκαναν αερόβια άσκηση το πρωί ενώ ήταν νηστικοί (δηλαδή πριν από το φαγητό) έκαψαν 20% περισσότερο λίπος από εκείνους που έτρωγαν προηγουμένως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ο οργανισμός νηστεύει, καίει λίπος για ενέργεια αντί για υδατάνθρακες. Ως εκ τούτου, μόλις 20 λεπτά άσκησης κάθε πρωί μπορεί να είναι αποτελεσματικά.

2. Κοιμηθείτε περισσότερο

Ακόμα και αν δεν είστε καλοί στο να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων ή να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα, μπορείτε συχνά να χάσετε μερικά επιπλέον κιλά απλά και μόνο με έναν καλό ύπνο. Όταν κοιμάστε λιγότερο, όχι μόνο αισθάνεστε πιο κουρασμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά είναι επίσης πιο πιθανό να πάρετε λίπος.

 

Ένα καταπληκτικό τρικ που μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να σας γλιτώσει από άγρυπνες νύχτες.

Η λύση είναι εμπνευσμένη από τη γιόγκα και τις ασκήσεις αναπνοής. 

Η δημοφιλής μέθοδος ονομάζεται 

«Η άσκηση αναπνοής 4-7-8″.


Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine το 2010 διαπίστωσε ότι μόνο και μόνο με το να κοιμούνται τρεις ώρες επιπλέον, οι συμμετέχοντες έκαιγαν 400 θερμίδες ανά νύχτα. Επιπλέον, όσοι κοιμόντουσαν 8,5 ώρες είχαν 60% λιγότερη απώλεια μυών από όσους κοιμόντουσαν 5,5 ώρες, ενώ ο επιπλέον ύπνος βοήθησε στην ενίσχυση του μεταβολισμού τους.


3. Πίνετε περισσότερο νερό

Ένας άλλος αποδεδειγμένος τρόπος για να χάσετε βάρος που δεν περιλαμβάνει αυστηρή δίαιτα είναι απλά να πίνετε περισσότερο νερό. Μια μελέτη του 2013 στο Journal of Clinical and Diagnostic Research διαπίστωσε ότι γυναίκες που έπιναν 500 ml νερό πριν από κάθε γεύμα έχασαν περισσότερο βάρος και μείωσαν τον δείκτη μάζας σώματος χωρίς καμία άλλη διατροφική αλλαγή. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσπαθήσετε να πίνετε μισό λίτρο νερό πριν από κάθε γεύμα, για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να μειώσετε την πείνα σας.


4. Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας και να χάσετε περισσότερο βάρος, σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, η οποία διαπίστωσε ότι η πρωτεΐνη αυξάνει τον κορεσμό, μειώνει την πείνα και καταναλώνεται με φυσικό τρόπο. διαπιστώθηκε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες με φυσικό τρόπο. 

 Φάε κάτι πριν πέσεις για ύπνο:

Μπορεί πολλές δίαιτες να συνιστούν να μην τρώμε τίποτα μετά από τις 8 το βράδυ, όπως μια νέα έρευαν από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι καταναλώνοντας 150 θερμίδες περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο ο μεταβολισμός αυξάνεται κατά τη διάρκεια της επόμενης μέρας! Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα φρόντισε αυτό το βραδινό σου σνακ να αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη (π.χ. γάλα ή τυρί κότατζ). Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι η έρευνα αφορούσε άτομα που γυμνάζονται συστηματικά!

Είναι επίσης εξαιρετική για την οικοδόμηση μυών, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση του λίπους.
Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να αλλάξετε εντελώς τη διατροφή σας για να πάρετε πρωτεΐνη. Πολλοί άνθρωποι απλά πίνουν ένα ρόφημα πρωτεΐνης κάθε μέρα και έχουν καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, μπορείτε να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας και να αισθάνεστε πιο χορτάτοι τρώγοντας ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες.

5. Δοκιμάστε τη διαλείπουσα νηστεία

Η δίαιτα δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάψετε το περιττό λίπος. Είναι δυνατόν να καίτε πολλές θερμίδες κάθε μέρα και να χάνετε βάρος, αρκεί να τρώτε τα καθημερινά σας γεύματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι γνωστό ως διαλείπουσα νηστεία.

Η διαλειμματική νηστεία γίνεται γενικά με τη λήψη όλων των καθημερινών σας γευμάτων μέσα σε 8 ώρες και νηστεία για τις υπόλοιπες 16 ώρες πριν φάτε ξανά. Σε κατάσταση νηστείας, το σώμα αρχίζει να χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους ως πηγή ενέργειας, με αποτέλεσμα τη μείωση της λιπώδους μάζας και τελικά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η υπερκατανάλωση τροφής τις ώρες των γευμάτων.

6. Μειώστε στρες και άγχος

Το καθημερινό άγχος και τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να είναι απίστευτα αντιπαραγωγικά για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Το στρες και το άγχος ανεβάζουν τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία προκαλεί πείνα και λιγούρες για παχυντικά τρόφιμα. Αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής αν δεν είστε προσεκτικοί.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι για να διαχειριστείτε τα επίπεδα του στρες και του άγχους σας. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το άγχος, ενώ παράλληλα χάνετε βάρος. Η διασφάλιση ότι κοιμάστε περισσότερες από 8 ώρες κάθε βράδυ θα βοηθήσει επίσης σημαντικά. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες. Για παράδειγμα, αν βρίσκετε την καθημερινή σας μετακίνηση προς τη δουλειά αγχωτική, δοκιμάστε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο.


7. Σηκώνετε τακτικά βάρη

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ελέγξουν το βάρος τους οι μη-διψασμένοι είναι η προπόνηση με βάρη. Η προπόνηση με βάρη όχι μόνο καίει θερμίδες, αλλά σας βοηθά επίσης να χτίσετε περισσότερους μυς. Για κάθε κιλό μυών που αποκτάτε, το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες, ακόμη και όταν είστε αδρανείς.
Υπάρχουν και άλλα οφέλη. Για παράδειγμα, όταν σηκώνετε βάρη, περισσότερη ενέργεια από την πρόσληψη τροφής χρησιμοποιείται για την επισκευή και την αναδόμηση των μυών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χάσετε λίπος και να χτίσετε μυς ταυτόχρονα. Συχνά μάλιστα οι αρσιβαρίστες διαπιστώνουν ότι μπορούν να τρώνε περισσότερο από το συνηθισμένο ενώ διατηρούν ή και χάνουν βάρος.

8. Αυξήστε τα επίπεδά σας σε βιταμίνη D

Αν και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα βοηθούν στο να διατηρείτε το σώμα σας υπό έλεγχο και δυνητικά ενισχύουν την απώλεια βάρους, η βιταμίνη D είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική. 

 Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης που έχει αναπτύξει το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, η καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου (1000-1200 mg) και βιταμίνης D (800 μονάδες) μειώνει τα μη σπονδυλικά κατάγματα και τις πτώσεις σε ηλικιωμένα άτομα και γυναίκες άνω των 50 ετών. Στους άνδρες συνιστάται συνδυασμένη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου (1000-1200 mg) και 800 μονάδων βιταμίνης D (κατηγορία Α).

Πολλοί υποφέρουν από ανεπάρκεια βιταμίνης D, που μπορεί συχνά να οδηγήσει σε μεταβολικό σύνδρομο, κατάθλιψη και άγχος, τα οποία με την σειρά τους συμβάλουν στην αύξηση βάρους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες εδώ