Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τα ψέματα που σου λέει η κατάθλιψη

Η κατάθλιψη λέει ότι πάντα υπερβάλλετε, αντιδράτε χωρίς λόγο, κανείς δεν σας πιστεύει, κανείς δεν σας συμπαθεί.
Η κατάθλιψη σας λέει ότι όλοι θα σας εγκαταλείψουν, και όταν το κάνουν, θα φταίτε εσείς για όλα.
Η κατάθλιψη σας λέει ότι είστε βάρος. Για τους φίλους σου, για την οικογένειά σου, για όλο τον κόσμο. Η κατάθλιψη σας λέει ότι δεν αξίζετε αυτό που θέλετε και ότι δεν θα το αποκτήσετε ποτέ.

Η βιταμίνη που καταπολεμά κατάθλιψη

Η κατάθλιψη σας κάνει να μισείτε τον εαυτό σας και κάνει τους άλλους ανθρώπους να σας μισούν. Η κατάθλιψη σου λέει ότι ό,τι κάνεις είναι λάθος και σχεδόν πάντα σε ρίχνει στο πάτωμα χωρίς να ξέρεις το γιατί.
Η κατάθλιψη σας δείχνει πόσο ευτυχισμένοι είναι οι άλλοι άνθρωποι και σας κρύβει πόσο επιφανειακό είναι αυτό που βλέπετε εσείς. Η κατάθλιψη σε κάνει να βλέπεις πόσο ευτυχισμένοι είναι οι άλλοι άνθρωποι και πόσο επιφανειακό είναι αυτό που βλέπεις εσύ.
Η κατάθλιψη σας λέει ψέματα και τροφοδοτεί κάθε άγχος που είχατε ποτέ.

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη και είναι φυσικό να έρθουν στιγμές που θα νιώθετε λυπημένοι και απογοητευμένοι. Αν, όμως, παρατηρείτε ότι κάθε χρόνος που περνά σας επιβαρύνει με λίγη περισσότερη θλίψη, η επιστήμη υποστηρίζει ότι υπάρχει λόγος.

... Και τότε ξυπνάς το πρωί κουρασμένος, στερημένος από τον ύπνο, λέγοντας στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να λειτουργήσεις, ότι σέρνεσαι εκεί που θα έπρεπε να πετάς.

Η κατάθλιψη σας κάνει να παραμελείτε τον εαυτό σας. Η κατάθλιψη σου λέει ότι δεν πειράζει να μην πλύνεις το πρόσωπό σου το πρωί, επειδή κανείς δεν θα το προσέξει, και μετά σε κάνει να φοβάσαι ότι είσαι το πιο βρώμικο άτομο που κυκλοφορεί στους δρόμους.

 

Πως να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλo σας να σταματήσει να ανησυχεί


Η κατάθλιψη σας κάνει να ξεχνάτε να φάτε, σας κυριεύει η πείνα και τρώτε υπερβολικά. Στη συνέχεια νιώθετε ενοχές για το επιδόρπιο.
Η κατάθλιψη σας λέει ότι αυτό που έχετε πετύχει είναι μικρό και ασήμαντο. Η κατάθλιψη σας ρωτάει ευθέως: "Αξίζει η ζωή σας κάτι;" και στη συνέχεια απαντάει για εσάς. Όπως ο πιο εγωιστής δικτάτορας, σας φιμώνει και σας αναγκάζει να κάνετε ό,τι σας λέει.
Η κατάθλιψη σας κάνει να πιστεύετε ότι το να είστε κουρασμένοι είναι φυσιολογικό, ότι κάθε μέρα που ξυπνάτε νιώθοντας καλά είναι σημάδι ότι κάτι χειρότερο θα έρθει. Η κατάθλιψη σε κάνει να φοβάσαι τις σκιές σε κάθε γωνία και τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι σου, λέγοντάς σου ότι όλα έχουν το πρόσωπό σου.


Το μυαλό μπορεί να εξαφανίσει εντελώς όλα τα σημάδια μιας νόσου από το σώμα.


Η κατάθλιψη σας λέει ότι πρέπει να τα παρατήσετε. Τι προσπαθείτε ακόμα να πετύχετε;
Η κατάθλιψη σου λέει ότι παρά τα σημάδια της κατάθλιψης που καταλαμβάνουν κάθε σημείο του σώματός σου, ένα κομμάτι σου είναι άδειο.
Η κατάθλιψη σας λέει ότι είστε ένας κακός, εγωιστής και αγανακτισμένος άνθρωπος. Και κάθε φορά που κάποιος που σας αγαπάει λέει το αντίθετο, η κατάθλιψη λέει ότι όλα αυτά είναι ψέματα και ότι είστε ένας υποκριτής που κοροϊδεύει τους ανθρώπους.

Όταν υπάρχει ισορροπία, ο εγκέφαλος μπορεί να κάνει θαύματα.

Όχι μόνο μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες του σώματος, αλλά να θεραπευτεί ακόμα και το ίδιο. Το μυαλό μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, όπως να αναγκάσει τις τρίχες να αναπτυχθούν ξανά και να θεραπεύσει ενοχλητικά προβλήματα που δεν είναι αναγκαστικά θανατηφόρα.

Με όλα τα παραπάνω και δεδομένου ότι η βάση για να παραμείνουμε υγιείς και να ζήσουμε πολύ φαίνεται να προέρχεται από τη δύναμη του νου, είναι προφανές ότι το περιβάλλον μας παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς σκεφτόμαστε.

Το να περιβάλλεστε από θετικές καταστάσεις και ανθρώπους μπορεί να αποτελεί το μυστικό για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και την ενίσχυση του φυσικού κέντρου ελέγχου – του μυαλού σας.


Η κατάθλιψη δεν λέει ότι "όλα είναι ψέματα". Ότι αν κλείσετε τα αυτιά σας και στρέψετε την προσοχή σας αλλού, έστω και για μια στιγμή, χάνετε αυτή τη δύναμη. Ότι είναι μέρος του εαυτού σας και ότι αυτό το μέρος του εαυτού σας ορίζεται και ελέγχεται μόνο από εσάς. Η κατάθλιψη δεν σας λέει ότι δεν είναι ντροπή να ζητάτε βοήθεια, ότι η βοήθεια μπορεί να σας κάνει ακόμη και να χαμογελάσετε, αν ξέρετε πώς να την εκτιμήσετε κατάλληλα.
Η κατάθλιψη δεν γνωρίζει τίποτα για εσάς.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες εδώ
Θοδωρής Διάκος