Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πως θα διώξουμε ό,τι μας...άφησε το γιορτινό τραπέζι - Βότανα για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους

Η λαιμαργία των εορτών μας παρασύρει και το σώμα μας «χτυπάει» καμπανάκι ώστε να επανορθώσουμε για όλες τις διατροφικές αμαρτίες μας. 

Η μόνη λύση είναι η αποτοξίνωση και τα βότανα σ’ αυτό το κομμάτι αποτελούν φυσικό... σύμμαχό μας.
Σκοπός μας είναι να αποβάλλουμε τις τοξίνες, να έχουμε καλή πέψη και ομαλή λειτουργία των οργάνων μας, να τονώσουμε τον οργανισμό μας, να ενδυναμώσουμε το συκώτι μας, να πάρουμε τις βιταμίνες που πρέπει και παράλληλα να χάσουμε και τα κιλάκια που σίγουρα έχουμε πάρει.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν, είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά. Να θυμάστε πως δεν πρέπει να το παρακάνετε (2 κούπες την ημέρα αρκούν και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα) και φυσικά να το συνδυάσετε με σωστή διατροφή, πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, νερό και άσκηση.

Το top 10 των βοτάνων

1. Ταραξάκο

Είναι τέλειο διουρητικό, με την ιδιαιτερότητα ότι δεν αποβάλλει το κάλλιο από τον οργανισμό μας (όπως κάνουν τα άλλα διουρητικά) ενώ χρησιμοποιείται για την πλήρη και φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού. Καθαρίζει το αίμα, μειώνει το ουρικό οξύ, τονώνει τον οργανισμό και το συκώτι, είναι λιποδιαλυτικό, απομακρύνει τις τοξίνες κ.α.

2. Αλόη

Οτι πρέπει για την αποκατάσταση του εντέρου. Ιδανικό αν έχετε φάει πολλές ανθυγιεινές τροφές, ενισχύει τον οργανισμό και δίνει λάμψη στο δέρμα.

3. Σημύδα

Δρα ως διουρητικό, αντισηπτικό και τονωτικό. Τα φύλλα της σημύδας είναι αποτελεσματικό ίαμα για την κυστίτιδα και άλλες φλεγμονές και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Αποβάλλουν τα πλεονάζοντα υγρά από το σώμα. Ίσως, λόγω της καθαριστικής και διουρητικής της δράσης, το φυτό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για την ουρική αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και τους ήπιους αρθριτικούς πόνους.

4. Τσουκνίδα

Η τσουκνίδα είναι ιδιαίτερα ευεργετική καθώς καθαρίζει το αίμα από τοξίνες και τονώνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, συμβάλλει στη μείωση του ουρικού οξέως, του σακχάρου και της υπέρτασης, αποτοξινώνει τον οργανισμό ενώ αποτελεί πολύτιμη πηγή μετάλλων 

  • Επιπλέον, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθά ακόμα περισσότερο στην ολική απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
  • Η περιεκτικότητα της σε σεκρετίνη, διεγείρει το πάγκρεας για την παραγωγή ινσουλίνης βοηθώντας στη διατήρηση της ευγλυκαιμίας στους διαβητικούς.


5. Κρόκος

Ο κρόκος είναι τονωτικός, ανακουφίζει από τον στομαχόπονο, μειώνει την αρτηριακή πίεση, είναι αντιοξειδωτικός και βοηθάει στην απώλεια βάρους.


6. Γαϊδουράγκαθο

Το γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle) είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, ουσίες που είναι γνωστές για την αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις τους. Το γαϊδουράγκαθο θεωρείται ότι έχει ιδιότητες που προστατεύουν το ήπαρ από την ανάπτυξη ίνωσης, μιας διαδικασίας που στην ακραία της μορφή αποτελεί την κίρρωση του ήπατος. Θεωρείτε ιδανικό για την αποτοξίνωση και ειδικά στην περίπτωση υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος,υποστηρίζοντας την δράση ενάντια στη χρόνια κίρρωση του ήπατος.

7. Τζίντζερ

Το ginger είναι προικισμένο με πληθώρα αντιοξειδωτικών συστατικών, 25 περίπου τον αριθμό. Για να είμαι ακριβής θεωρείται μια από τις καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές του πλανήτη. Προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό stress και από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αναπτύσσονται καθημερινά στον οργανισμό μας. Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφών είναι η καλύτερη δικλείδα ασφαλείας έναντι στις νόσους που εκδηλώνονται με τη πάροδο της ηλικίας.

8. Τριγωνέλλα

Πρόκειται για ένα βότανο, ιδανικό αν έχει πρησμένα άκρα. Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και αποβάλλει τα περιττά υγρά. Είναι ιδανική και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
9. Aγκινάρα
Τα φύλλα αγκινάρας βοηθάνε σημαντικά σε όσους ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα. Παράλληλα, «καθαρίζει» το συκώτι και το έντερο, γι’ αυτό και μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (π.χ. υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια).

10. Κουρκουμά

Αν τον συνδυάσετε με λεμόνι βοηθάει σημαντικά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό. Παράλληλα, προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram