Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

To βότανο που αποτοξινώνει και βοηθά στο μέγιστο στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.


To βότανο που αποτοξινώνει και βοηθά στο μέγιστο στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.
Η Τριγωνέλλα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.
Οι σπόροι της τριγωνέλλας ή μοσχοσίταρο περιέχουν 30% βλεννώδεις ουσίες (γαλακτομαννάνες), μία στεροειδή σαπωνίνη, χολήνινη, ένα πτητικό έλαιο με δυνατή μυρωδιά, ένα πυκνόρρευστο έλαιο, 27% πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Β και C.
    Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η πικρή του γεύση εξηγεί την χρήση του στις πεπτικές διαταραχές και τη μείωση του σακχάρου του αίματος. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την πικρή του γεύση μπορούμε στο αφέψημα να προσθέσουμε μάραθο ή γλυκάνισο.


Η πιο ''sexy'' ιδιότητα του, έχει να κάνει με το γυναικείο στήθος.

Αυξάνει το στήθος των γυναικών ενώ είναι και ένα απόλυτα ασφαλές βότανο για τις γυναίκες που θηλάζουν τα μωρά τους διότι αυξάνει την ροή του γάλακτος.

Η Δυτική βοτανολογία το χρησιμοποιεί ως τσάι για την αποβολή της περίσσειας βλέννας από τα ιγμόρεια, το λαιμό και το στήθος. Αυτό το τσάι είναι επίσης αποτελεσματικό κατά των αλλεργιών και του πυρετού.

Είναι πολύτιμη για τις καρδιαγγειακές ασθένειες, επειδή μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και βοηθά στην προστασία έναντι της αθηροσκλήρωσης. Για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών ζητημάτων, η συνιστώμενη δόση είναι 10-20 γρ. την ημέρα.

Το τσιμένι ( τριγωνέλλα ) είναι ένα από τα τέσσερα συστατικά με τα οποία φτιάχνουν το περίβλημα του παστουρμά (λάδι, πιπέρι, πάπρικα) και αυτό που δίνει στον παστουρμά το χαρακτηριστικό του άρωμα.

Η Τριγωνέλλα η Ελληνική (Trigonella foenum-graec) ή αλλιώς Τριγωνίσκος, Τήλιδα, Τήλις, τηντιλίδα, τηντιλίνα, τήλι, χόρτο των Ελλήνων, Ελληνικό σανό, Ελληνικός σανός.
Η Τριγωνέλλα η Ελληνική πιστεύεται ότι έχει έρθει για καλλιέργεια από την Εγγύς Ανατολή. Ενώ οι Zohary και Hopf δεν είναι βέβαιοι, ως προς το πιο άγριο στέλεχος του γένους του Τριγωνίσκου (Trigonella), προκάλεσε τον εξημερωμένο τριγωνίσκο.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, χρησιμοποιούσαν τους σπόρους ως θυμίαμα και στις ταριχεύσεις.
Οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τα φύλλα του, ως πολύτιμη ζωοτροφή.
Στη μεσαιωνική Ευρώπη, καλλιεργούνταν το τσιμένι σε μεγάλη έκταση ως μπαχαρικό φυτό, στους αυτοκρατορικούς κήπους του Καρλομάγνου.
Η Τριγωνέλλα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.
Γι αυτό, θεωρείται κατάλληλη επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται συχνά από πρηξίματα λόγω κατακράτησης υγρών υπερβολική συσσώρευση νερού και άλλων υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα, στους ιστούς και στις διάφορες κοιλότητες του σώματος.
Τα επίπεδα υγρών στο σώμα ρυθμίζονται από ένα περίπλοκο σύστημα ορμονών και ουσιών που δρουν όπως οι ορμόνες (προσταγλανδίνες) και τα περιττά υγρά απομακρύνονται γρήγορα μέσω των νεφρών με τη μορφή των ούρων.


Προετοιμασία ροφήματος Τριγωνέλλα

Σε σχεδόν βραστό νερό ρίχνετε μια πρέζα αποξηραμένα τριμμένα φύλλα Τριγωνέλλα για 5-10 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε έως 2 φλιτζάνια την ημέρα (πρωί, βράδυ) για ένα μήνα.
Απολαύστε το, εάν επιθυμείτε, με μια φέτα λεμόνι και στο τέλος του μήνα θα δείτε τα αποτελέσματα.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook