Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φούσκωμα και Πρήξιμο: Νικήστε τα με τροφή και συνήθειες!

Πολλοί από εμάς έχουμε νιώσει το δυσάρεστο αίσθημα του φουσκώματος και του πρηξίματος μετά από ένα γεύμα. Αν και υπάρχουν τροφές που φημίζονται για την ικανότητά τους να προκαλούν αυτά τα συμπτώματα, όπως τα λαχανικά πλούσια σε ραφινόζη (π.χ. λαχανάκια Βρυξελών), υπάρχουν και αρκετοί σύμμαχοι στη διατροφή μας που μπορούν να μας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσουμε.

5 τροφές για να διώξετε το φούσκωμα:


Μυστικά για να αποχαιρετήσετε το φούσκωμα:

  • Μασήστε καλά: Αφιερώστε χρόνο για να μασήσετε καλά την τροφή σας, μετατρέποντάς την σε μια "βρεφική κρέμα" πριν την καταπιείτε.
  • Τρώτε αργά: Απολαύστε το φαγητό σας σιγά σιγά, παίρνοντας μικρές μπουκιές και αφήνοντας αρκετό χρόνο ανάμεσα στις μπουκιές.
  • Αποφύγετε τα ανθρακούχα: Ανθρακούχα αναψυκτικά και σόδες φουσκώνουν την κοιλιά και αυξάνουν τα αέρια.
  • Λάστε αντίο στην τσίχλα: Το μάσημα τσίχλας οδηγεί στην κατάποση αέρα, η οποία μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα.
  • Διαχειριστείτε το άγχος: Το άγχος επηρεάζει αρνητικά την πέψη. Βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε και να αποβάλλετε το άγχος από την καθημερινότητά σας.
  • Κινηθείτε: Η τακτική άσκηση βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην πρόληψη του φουσκώματος.
  • Σωστή στάση: Αποφύγετε την καθιστική ζωή και φροντίστε για καλή στάση σώματος, καθώς η κακή στάση μπορεί να δυσκολέψει την πέψη.
  • Μικρότερες μερίδες: Προτιμήστε μικρότερες μερίδες φαγητού, αντί για μεγάλες, για να αποφύγετε την υπερφαγία και το φούσκωμα.
  • Πιείτε νερό με μέτρο: Η υπερβολική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια του φαγητού μπορεί να αραιώσει τα πεπτικά υγρά και να δυσκολέψει την πέψη.


Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές και εντάσσοντας στην διατροφή σας τις τροφές που προαναφέραμε, μπορείτε να μειώσετε το φούσκωμα και το πρήξιμο, νιώθοντας πιο άνετα και γεμάτοι ενέργεια!

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram