Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πως θα εντάξετε το Αβοκάντο στη καθημερινή διατροφή σας !


Το αβοκάντο είναι ένας υγιεινός και θρεπτικός καρπός που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας σας. Είναι πλούσιο σε καλές λιπαρές οξείδεις, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές, όπως σαλάτες, τοστ και smoothies.

Εάν θέλετε να εντάξετε το αβοκάντο στη διατροφή σας κάθε μέρα, μπορείτε να το καταναλώνετε ως σνακ ή ως συστατικό σε πιάτα σας. 

Ένα μέση μεγέθους αβοκάντο περιέχει περίπου 250-300 θερμίδες, οπότε είναι σημαντικό να το συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας με μέτρο.

Επιπλέον, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιαγγειακής υγείας.

Το αβοκάντο είναι γνωστό για τις πολλές του θρεπτικές ιδιότητες και τις υγιεινές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Ορισμένες από τις κύριες ιδιότητες του αβοκάντο περιλαμβάνουν τα εξής:

Υψηλή περιεκτικότητα σε καλές λιπαρές οξείδωσις: 

Το αβοκάντο περιέχει υγιεινές λιπαρές οξείδωσις όπως το μονοακόρεστο λιπαρό οξύ, που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και άλλων χρόνιων παθήσεων.


Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: 

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος και να βελτιώσει την υγεία του εντέρου.


Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα: 

Το αβοκάντο περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη K, φολικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φωσφόρο.


Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: 

Λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ενώσεις, όπως είναι οι φυτοστερόλες, οι καροτενοειδείς, οι πολυφαινόλες και οι πολυαιθέρες.

Οι φυτοστερόλες είναι φυτικά στερολικά συστατικά που μοιάζουν με τη χοληστερόλη και μπορούν να μειώσουν την απορρόφηση της χοληστερόλης από το έντερο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης φλεβικών νοσημάτων και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι καροτενοειδείς, όπως το βήτα-καροτένιο και το λουτεΐνη, είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονωδών και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται στο αβοκάντο και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και της οξείας πίεσης του αίματος.

Το αβοκάντο μπορεί να ενταχθεί εύκολα στην καθημερινή διατροφή σας. 

Μερικοί τρόποι που μπορείτε να το προσθέσετε στα γεύματά σας είναι:


Σαλάτα: Προσθέστε κομμένο αβοκάντο σε μία σαλάτα για να προσθέσετε λίγο κρεμώδη υφή και να αυξήσετε τη διατροφική αξία της σαλάτας.

Τοστ: Αντί να χρησιμοποιείτε μαγιονέζα στο τοστ σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κομμένο αβοκάντο. Θα προσθέσει μια πιο υγιεινή και απολαυστική γεύση.

Σάντουιτς: Προσθέστε φέτα αβοκάντο στο σάντουιτς σας για να του προσθέσετε μια πιο κρεμώδη υφή και μια υγιεινή πηγή λιπαρών οξέων.

Guacamole: Δημιουργήστε guacamole με αβοκάντο, λεμόνι, κρεμμύδια, ντομάτα και κόλιανδρο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως dip για το σνακ σας ή για να προσθέσετε γεύση σε tacos ή burritos.

Smoothies: Προσθέστε αβοκάντο στα smoothies σας για μια πηγή υγιεινών λιπαρών οξέων και μια κρεμώδη υφή.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που μπορείτε να εντάξετε το αβοκάντο στη  καθημερινή διατροφή σας

Συνολικά, το αβοκάντο είναι ένας υγιεινός και νόστιμος καρπός που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας σας εάν καταναλώνετε με μέτρο.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram