Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πώς να διατηρήσετε τον μαϊντανό φρέσκο για δύο μήνες

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα είναι τα μυστικά όπλα της κουζίνας σας, αναβαθμίζοντας τη γεύση των πιάτων σας σε νέα ύψη. Είτε εμπλουτίζετε τις σάλτσες σας είτε δημιουργείτε ζεστά ζωμούς, η συμπερίληψη βοτάνων όπως ο θύμιος, τα φύλλα δάφνης και ο μαϊντανός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, για να απολαύσετε πραγματικά τις πλουσιοπάροχες γεύσεις τους, είναι σημαντικό να κρατάτε αυτά τα βότανα φρέσκα. Σε αυτόν τον πλήρη οδηγό, θα αποκαλύψουμε τα μυστικά για τη διατήρηση της φρεσκάδας του μαϊντανού για εντυπωσιακή διάρκεια δύο μηνών.

Διατήρηση φρέσκων αρωματικών φυτών: Τα βασικά

Η διασφάλιση της φρεσκάδας των αρωματικών φυτών απαιτεί μια πινελιά μαγειρικής τελειότητας. Εάν βρίσκεστε απελπισμένοι να μάθετε πώς να κρατάτε τον μαϊντανό σας άψογο, μην ανησυχείτε. Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις για τη διατήρηση του μαϊντανού, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει φρέσκος όπως την ημέρα που συγκομιστηκε.

Πώς να διατηρήσετε φρέσκο ​​μαϊντανό σε στελέχη;

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε ζωηρό πράσινο μαϊντανό με τραγανό, αναζωογονητικό άρωμα. Αποφύγετε οποιοδήποτε μαραμένο, καφέ ή συρρικνωμένο δείγμα. 

Ας εξερευνήσουμε διάφορους τρόπους για να διατηρήσουμε αυτό το αρωματικό κόσμημα:

Αποθήκευση μαϊντανού σε αεροστεγές δοχείο 

Σε ένα γυάλινο βάζο: 

Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας τον μαϊντανό και αποθηκεύστε το σε ένα σφιχτά κλεισμένο γυάλινο βάζο. Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή για τη διατήρηση του μαϊντανού πιο φρέσκο ​​σε σύγκριση με την αποθήκευσή του ως ολόκληρα στελέχη. 

Μέθοδος ψύξης:Πλύνετε απαλά τον μαϊντανό για να απαλλαγείτε από τυχόν βρωμιά, σκόνη ή ανεπιθύμητα έντομα. Κολλήστε το μαϊντανό σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί η υπερβολική υγρασία και ψιλοκόψτε τον, πετώντας τα στελέχη. Τοποθετήστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό σε ένα πιάτο μέσα στο ψυγείο. Ανακατέψτε τον μαϊντανό καθημερινά για να διασφαλίσετε ομοιόμορφη ξήρανση. Αφού στεγνώσει τελείως, φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Αποθήκευση μαϊντανού σε βάζο με νερό

Περιποιηθείτε τον φρέσκο ​​μαϊντανό σαν ένα ζωντανό μπουκέτο λουλουδιών. Κόψτε περίπου 12mm από το κάτω μέρος των στελεχών και αφαιρέστε τυχόν αποχρωματισμένες φύλλα. Ξεπλύνετε μόνο τα φύλλα όταν είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετήστε τα στελέχη μαϊντανού σε ένα βάζο γεμάτο με τρία τέταρτα νερό. Αποθηκεύστε αυτό το βάζο στο ψυγείο με ένα χαλαρά τυλιγμένο πλαστικό σακίδιο στερεωμένο με ένα λαστιχάκι. Να θυμάστε να αλλάζετε το νερό κάθε δύο ημέρες για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του. Ακριβώς πριν από τη χρήση, ξεπλύνετε τον μαϊντανό και σκουπίστε τον με χαρτοπετσέτα ή στεγνωτήρα σαλάτας.

Χρήση χαρτοπετσιών για τη διατήρησηΣτραγγίξτε μια χαρτοπετσέτα (κατά προτίμηση χωρίς τυπωμένο) και τυλίξτε την απαλά γύρω από τον μαϊντανό. Σφραγίστε το μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θοραμώστε ξανά τη χαρτοπετσέτα εάν στεγνώσει.

Διατήρηση ψιλοκομμένου μαϊντανού στην κατάψυξη

Για παρατεταμένη
Διατήρηση ψιλοκομμένου μαϊντανού στην κατάψυξη

Για παρατεταμένη αποθήκευση, το αξιόπιστο καταψύκτης σας έρχεται στη διάσωση. Ακολουθεί πώς να προχωρήσετε:

Προετοιμασία πριν από την κατάψυξη: Βεβαιωθείτε ότι ο μαϊντανός σας είναι καθαρός και καλά στεγνωμένος για να αποφύγετε τη παγίδευση τυχόν ανεπιθύμητων ρύπων ή παρασίτων.

Χρήση ελαίου για διατήρηση:

Επιλογή 1: Καθαρίστε και στεγνώστε τον μαϊντανό σας.

**Ψιλοκόψτε το και τοποθετήστε το σε θήκες πάγου.

**Ρίξτε είτε ελαιόλαδο είτε ένα ουδέτερο φυτικό λάδι πάνω από τον μαϊντανό, στη συνέχεια παγώστε τους κύβους. Αυτοί θα γίνουν τα μυστικά σας όπλα για να αρωματίσετε σούπες και στιφάδο.

**Εναλλακτικά, βάλτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό σε σακούλα κατάψυξης, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, αφαιρέστε την υπερβολική υγρασία και σφραγίστε.

Επιλογή 2: Χρησιμοποιήστε ένα μούλτι για να ψιλοκόψετε τον μαϊντανό.

**Ανακατέψτε το με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι και παγώστε το μείγμα σε θήκες πάγου. Μόλις παγώσουν, μεταφέρετε τους κύβους σε σακούλα κατάψυξης.

Αποθήκευση μαϊντανού σε νερό: Καθαρίστε και στεγνώστε τον μαϊντανό σας.**Ξεχωρίστε τα φύλλα από τα στελέχη, τοποθετήστε τα σε θήκες πάγου, καλύψτε τα με νερό και παγώστε.

Blanching μαϊντανό για παρατεταμένη διατήρηση: Μετά το ξέπλυμα, βραστήτε τον μαϊντανό για λίγο.**Όταν αρχίσει να ξεθωριάζει το χρώμα του, αφαιρέστε το και ξεπλύνετε το με κρύο νερό.
**Αφαιρέστε τα στελέχη, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τοποθετήστε τον σε θήκες πάγου με λίγο νερό. Ψύξτε για 24 ώρες πριν μεταφέρετε τους κύβους σε σακούλα κατάψυξης.

Συμπερασματικά, η προσθήκη της ζωντανής γεύσης του μαϊντανού στα πιάτα σας είναι ένα παιχνίδι με αυτές τις τεχνικές συντήρησης. Επιλέγοντας τις σωστές μεθόδους και καταψύχοντας όταν είναι απαραίτητο, μπορείτε να απολαύσετε τη δροσιά που προσφέρει ο μαϊντανός όποτε το απαιτούν οι δημιουργίες σας μαγειρικής.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram