Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ρόδι & Χουρμάδες: Το ΤΕΛΕΙΟ δίδυμο για την Καρδιά σας !

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Ο χυμός ροδιού και οι χουρμάδες είναι δύο φρούτα με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς από καρδιακές παθήσεις, όπως το έμφραγμα.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Η αθηροσκλήρωση είναι μια από τις κύριες αιτίες καρδιακών παθήσεων. Η αθηροσκλήρωση είναι η συσσώρευση λιπαρών, χοληστερόλης και άλλων ουσιών στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτή η συσσώρευση μπορεί να προκαλέσει στένωση των αρτηριών και να δυσκολέψει την ροή του αίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει θρόμβους αίματος, οι οποίοι μπορούν να μπλοκάρουν τις αρτηρίες και να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθείς μόρια που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα και να προάγουν την ανάπτυξη ασθενειών.

Ο χυμός ροδιού είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Συγκεκριμένα, περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ένα είδος φυτικού αντιοξειδωτικού. Οι πολυφαινόλες του ροδιού έχουν αποδειχθεί ότι έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντι-αθηροσκληρωτικές ιδιότητες.

Οι χουρμάδες είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Συγκεκριμένα, περιέχουν βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food & Function το 2015 διαπίστωσε ότι ο συνδυασμός χυμού ροδιού και χουρμάδων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης λιπιδίων στις αρτηρίες. Η μελέτη έδειξε ότι ο συνδυασμός αυτός μείωσε τη χοληστερόλη LDL κατά 28% και το οξειδωτικό στρες στα τοιχώματα των αρτηριών κατά 33%.

Συμπέρασμα

Ο συνδυασμός χυμού ροδιού και χουρμάδων είναι μια φυσική και αποτελεσματική μέθοδος για την προστασία της καρδιάς από καρδιακές παθήσεις. Ο χυμός ροδιού και οι χουρμάδες είναι επίσης εύγευστα και υγιεινά φρούτα που μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Προσθήκη επιπλέον πληροφοριών

Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα χυμού ροδιού είναι περίπου 125ml. Οι χουρμάδες μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή να προστεθούν σε σαλάτες, smoothies ή άλλα πιάτα.

Τα άτομα που έχουν υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν προσθέσουν τον συνδυασμό χυμού ροδιού και χουρμάδων στη διατροφή τους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram