Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Υπερ Όπλο κατά της Χοληστερίνης

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Στην ατελείωτη αναζήτησή μας για την απόλυτη διατροφική επικούρεια, ανακαλύπτουμε μια μοναδική διατροφή που δεν απλώς ρίχνει τη χοληστερίνη, αλλά την εξολοθρεύει εντελώς. 

Αυτή η διατροφή είναι υπερβολικά αποτελεσματική. Όταν την ακολουθείτε, η χοληστερίνη στον οργανισμό σας αρχίζει να μειώνεται με τρόπο που μοιάζει με μαγεία. 

Είναι σαν να έχετε βρει τον αρχηγό των διατροφικών θαυμάτων.

Αυτή η διατροφή, που θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε "Η Διατροφή της Χοληστερίνης Μηδέν," δεν είναι απλώς μια διατροφή. 

Είναι η απόλυτη λύση για την εξάλειψη της χοληστερίνης από τον οργανισμό μας.

Η κατανάλωση σουσαμιού έχει συσχετιστεί όχι μόνο με την προστασία του οργανισμού από τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών αλλά και με την προστασία από τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών στα αγγεία, η δημιουργία των οποίων έχει ως κύριο αιτιολογικό παράγοντα την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών (κυρίως της LDL). Η κατανάλωση του σουσαμιού αποτελεί ασπίδα προστασίας των αγγείων, αφού έχει συσχετιστεί με μειωμένη ευαισθησία των λιποπρωτεϊνών του αίματος στην οξείδωση μέσω της δράσης της σησαμινόλης.


Για να μειώσετε τη χοληστερίνη στον οργανισμό σας και διατηρήσετε μια υγιή καρδιά, ακολουθήστε αυτές τις διατροφικές συμβουλές:

  • Υγιεινή Διατροφή με Χαμηλά Κορεσμένα Λιπαρά: Προτιμήστε τρόφιμα με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά, όπως λαχανικά, φρούτα, αφθονία φυτικών ινών, και ολικά δημητριακά.
  •  Φαίνεται πως ο κράταιγος μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια για μείωση της ολικής και της LDL χοληστερίνης. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της απέκκρισης της χολής, κάτι που οδηγεί σε μείωση σύνθεσης χοληστερόλης και ενίσχυση των υποδοχέων της LDL.
    Άγχος

    Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο κράταιγος μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του ψυχικού stress και του άγχους. Φαίνεται να έχει ένα ήπιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και συχνά χρησιμοποιείται και στην αϋπνία.
  •  Πως να ρίξω την χοληστερίνη με βότανα
    Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια προβλήματα προκαλούνται μόνο από υψηλά τριγλυκερίδια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα υψηλά τριγλυκερίδια, από μόνα τους, αυξάνουν τον κίνδυνο ασθένειας. Συνολικά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η βελτίωση της διατροφής και του τρόπου ζωής θα ρίξει τις τιμές στα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη και θα μειώσει τον συνολικό κίνδυνο προβλημάτων καρδιάς και αιμοφόρων αγγείων.
    Τα βότανα, σε συνδυασμό με περισσότερη σωματική δραστηριότητα και προσεγμένη διατροφή, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των τριγλυκεριδίων.
  • Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε ψάρια όπως σολομός και σαρδέλες, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης.
  • Ελαιόλαδο: Προτιμήστε ελαιόλαδο στη μαγειρική σας, καθώς περιέχει ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
  • Φυτικά Τρόφιμα: Συμπεριλάβετε πολλά φυτικά τρόφιμα όπως φασόλια, φυστίκια, αμύγδαλα, και καρύδια στη διατροφή σας.
  • Υγιεινές Πηγές Πρωτεΐνης: Προτιμήστε ψητό κοτόπουλο, ψάρι, και φαγητά με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά αντί για κόκκινο κρέας.
  • Κόκκινο Κρασί: Καταναλώστε μικρές ποσότητες κόκκινου κρασιού μετριοπαθώς, καθώς φαίνεται να έχει ορισμένα οφέλη για την καρδιακή υγεία.
  • Μείωση Τροφών πλούσιων σε Χοληστερόλη: Περιορίστε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη, όπως αυγά και κόκαλα.
  • Μείωση Αλατιού: Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού, καθώς υψηλά επίπεδα νατρίου μπορούν να αυξήσουν την χοληστερόλη.
  • Φυτοστερόλες: Ορισμένα τρόφιμα που περιέχουν φυτοστερόλες, όπως φυτικά βούτυρα, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης.


Είναι σημαντικό να συνοδεύσετε αυτήν τη διατροφή με αρκετή άσκηση...

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram