Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Αρχαίο Βότανο που Αποτοξινώνει και Θεραπεύει

Η Τριγωνέλλα είναι ένα βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Οι πρώτες ιστορικές αναφορές στη Τριγωνέλλα εντοπίζονται στην αρχαία Αίγυπτο, όπου οι σπόροι της χρησιμοποιούνταν ως θυμίαμα και στις ταριχεύσεις.

  • Στην αρχαία Αίγυπτο, οι σπόροι της Τριγωνέλλας χρησιμοποιούνταν ως θυμίαμα και στις ταριχεύσεις. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, συνιστούσε τη χρήση των σπόρων της Τριγωνέλλας για τη θεραπεία της πνευμονίας, της βρογχίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας.
  • Οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τα φύλλα της Τριγωνέλλας ως πολύτιμη ζωοτροφή. Το βότανο χρησιμοποιούνταν επίσης για τη θεραπεία της διάρροιας και της δυσκοιλιότητας.
  • Στη μεσαιωνική Ευρώπη, η Τριγωνέλλα καλλιεργούνταν σε μεγάλη έκταση ως μπαχαρικό φυτό. Το βότανο χρησιμοποιούνταν για να αρωματίσει τα τρόφιμα και τα ποτά.
  • Τον 16ο αιώνα, ο Δρ. Γουίλιαμ Λέβερκουκ, ένας Άγγλος βοτανολόγος, συνιστούσε τη χρήση της Τριγωνέλλας για τη θεραπεία της κατακράτησης υγρών και της αϋπνίας.
  • Τον 19ο αιώνα, η Τριγωνέλλα χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της ακμής και της γήρανσης του δέρματος.

Είναι γνωστό ότι βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.

Η Τριγωνέλλα περιέχει μια ουσία που ονομάζεται κουερσετίνη, η οποία έχει διουρητικές ιδιότητες. 

Η διουρητική δράση βοηθά στην αύξηση της παραγωγής ούρων, η οποία οδηγεί στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα.

Η Τριγωνέλλα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, η οποία μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, βάρος και δυσφορία. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και της λειτουργίας των νεφρών.

Υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν διερευνήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες της Τριγωνέλλας. 

Οι πιο σημαντικές μελέτες είναι οι εξής:

  • Διουρητικές ιδιότητες: Η Τριγωνέλλα έχει βρεθεί ότι έχει διουρητικές ιδιότητες, γεγονός που σημαίνει ότι βοηθά στην αύξηση της παραγωγής ούρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα, γεγονός που μπορεί να είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, της αρθρίτιδας και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
  • Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Η Τριγωνέλλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η νόσος Αλτσχάιμερ.
  • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Η Τριγωνέλλα έχει βρεθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, του άσθματος και άλλων φλεγμονωδών παθήσεων.
  • Άλλα οφέλη: Η Τριγωνέλλα έχει επίσης βρεθεί ότι έχει τα ακόλουθα οφέλη:Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα
  • Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος σε θηλάζουσες γυναίκες
  • Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Οι περισσότερες μελέτες για τις θεραπευτικές ιδιότητες της Τριγωνέλλας έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα ή σε εργαστηριακά περιβάλλοντα. Απαιτούνται περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα

 

Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα Τριγωνέλλα, ρίξτε μια πρέζα αποξηραμένα τριμμένα φύλλα Τριγωνέλλα σε σχεδόν βραστό νερό. Αφήστε το να βράσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε. Πιείτε έως 2 φλιτζάνια την ημέρα για ένα μήνα.

Εδώ είναι μερικά επιπλέον οφέλη της Τριγωνέλλας:

  • Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα
  • Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος σε θηλάζουσες γυναίκες


Η Τριγωνέλλα είναι γενικά ασφαλής για κατανάλωση, αλλά είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν τη χρησιμοποιήσετε, ειδικά αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε οποιεσδήποτε ιατρικές παθήσεις.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram