Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πειραματικό φάρμακο για το Αλτσχάιμερ επιβραδύνει τη νόσο

Είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας, προσβάλλοντας πάνω από 40 εκατομμύρια άτομα σ' όλον τον κόσμο.

Κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα κάποιος άνθρωπος διαγιγνώσκεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν «σπουδαία» από τους ειδικούς.
Η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε την επιτυχία του πειραματικού φαρμάκου της, Donanemab, στην καθυστέρηση της πρόοδου της νόσου Αλτσχάιμερ.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που το donanemab απέδωσε θετικά κλινικά αποτελέσματα με επιτακτική στατιστική σημασία για τα άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ σε αυτή τη δοκιμή», ανέφερε ο Ντάνιελ Σκοβρόνσκι, επικεφαλής επιστημονικός και ιατρικός διευθυντής της Lilly, σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το φάρμακο επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου κατά 35% έως 36% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο σε δοκιμή με 1.182 ασθενείς σε πρώιμο στάδιο της νόσου. Η Lilly θα υποβάλει τα αποτελέσματα στους αρμόδιους φορείς για έγκριση του φαρμάκου. Υπήρξαν παρενέργειες, όπως προσωρινό πρήξιμο σε άλλα μέρη του εγκεφάλου και μικροαιμορραγίες σε ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Οι παρενέργειες

Οι παρενέργειες περιλάμβαναν προσωρινό πρήξιμο σε άλλα μέρη του εγκεφάλου, το οποίο εμφανίστηκε σχεδόν στο ένα τέταρτο των ασθενών που έλαβαν θεραπεία, καθώς και μικροαιμορραγίες που εμφανίστηκαν στο 31% των ασθενών κατά την διάρκεια της θεραπείας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram