Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Ο Κρίταμος και το Καρκουμένιο: Οι Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του Καρκίνου

 


Ο κρίταμος και το καρκουμένιο: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου

Ο κρίταμος είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται συχνά ως μπαχαρικό στη μαγειρική, καθώς έχει έντονη γεύση και άρωμα. Ωστόσο, ο κρίταμος δεν είναι μόνο ένα μπαχαρικό, αλλά και μια πηγή θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών.

Ο κρίταμος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη θεραπεία αρκετών ασθενειών, χάρη στις θρεπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Ανάμεσα σε αυτές τις ασθένειες συγκαταλέγονται η διαβήτης, οι καρδιαγγειακές ασθένειες, η υπέρταση, οι φλεγμονές, η κακοήθεια και οι μολύνσεις.

Ο κρίταμος έχει πλούσια ποσότητα αντιοξειδωτικών, όπως το καρκουμένιο, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών.

Ένα από τα συστατικά του κρίταμου που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων είναι το καρκουμένιο. Το καρκουμένιο είναι μια φυτική ουσία που βρίσκεται στο ρίζωμα του κρίταμου και δίνει στο φυτό το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές ασθένειες, η διαβήτης και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το καρκουμένιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη και του συκώτι. Το καρκουμένιο λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στη μείωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, που είναι γνωστό ότι προκαλούν βλάβη στα κύτταρα και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Επίσης ο κρίταμος, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, όπως σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού. Ο κρίταμος έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Τέλος, ο κρίταμος έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram