Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αρμπαρόριζα – Οι δράσεις στο νευρικό σύστημα και οι λυσεις για τους πόνους της αρθρίτιδας

 


Η αρμπαρόριζα είναι ένα φυτό με πολλές ιδιότητες και οφέλη που χρησιμοποιούνται ως παραδοσιακή ιατρική εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Η αρμπαρόριζα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος όπως στην βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα και το κοινό κρυολόγημα. 

Το βότανο αυτό θεωρείτε ότι αυξάνει τη θεραπευτική ικανότητα του σώματος, ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει διάφορες παθήσεις πολύ γρηγορότερα.

 

Αρμπαρόριζα:Θεραπευτικές δράσεις, ιδιότητες και χρήσεις

-τονώνει το νευρικό σύστημα

Αιθέριο έλαιο Αρμπαρόριζας

-είναι επουλωτικό, διουρητικό και αντιδιαβητικό

-ενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη και υπερένταση

-για τις πέτρες στα νεφρά

-ανακουφίζει από τη ναυτία και τις ημικρανίες

-για τους πόνους της αρθρίτιδας

-μειώνει τη χοληστερόλη

-βοηθά στην ακμή λόγω της αντιμικροβιακής της δράσης

-το τσάι της είναι κατάλληλο για τις ζαλάδες της εγκυμοσύνης

-είναι ηρεμιστικό και χαλαρωτικό, κατά του στρες


Αρμπαρόριζα – Ιδιότητες

Η αρμπαρόρζα έχει πολλές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον οργανισμό.

Βοηθά στην αντιμετώπιση των αναπνευστικών παθήσεων

Ένα από τα κύρια οφέλη της αρμπαρόριζας είναι η αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία της οξείας βρογχίτιδας. Αυτό συμβαίνει όπως προείπαμε επειδή ενισχύει τη φυσική θεραπευτική ικανότητα του σώματος. Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν το 50% των ατόμων με οξεία βρογχίτιδα που έκαναν χρήση αρμπαρόριας καταπολέμησαν τα συμπτώματά τους μέσα σε μια εβδομάδα.

 Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

Η αρμπαρόριζα έχει επίσης σημαντικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Βοηθά στην αντιμετώπιση των βακτηρίων στην καταπολέμηση των ιών και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματο. Επιπλέον, βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου, ενός βακτηρίου του στομάχου που είναι γνωστό ότι προκαλεί έλκος. Επιπλέον, μπορεί επίσης να μειώσει την αναπαραγωγή του ιού του απλού έρπητα.

Βοηθά στην υγεία του δέρματος

Το λάδι αρμπαρόριζας έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες ενισχύουν φυσικά την υγεία του δέρματος και παρέχουν λάμψη. Επιπλέον καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα και βοηθούν στην προστασία από τις σκληρές καιρικές συνθήκες.

Βοηθά στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της αρμπαρόριζας ήταν συμβολή στη θεραπεία της φυματίωσης, ειδικά όταν είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις τον 19ο αιώνα.


Παρενέργειες και επιπλοκές

Γενικά, οι γνωστές παρενέργειες της αρμπαρόριζας περιλαμβάνουν καούρα, ναυτία, επιδείνωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων και στομαχικές διαταραχές.


Αλληλεπίδραση φαρμάκων

Η αρμπαρόριζα περιέχει μια ένωση κουμαρίνης που δρα ως αραιωτικό του αίματος, δηλαδή ως αντιπηκτικό. Επομένως, θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη της εάν λαμβάνετε συνταγογραφούμενα αντιπηκτικά όπως βαρφαρίνη κ.λπ, καθώς πορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία.

Άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο λύκος, η αυτοάνοση ηπατίτιδα και η ψωρίαση θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν αρμπαρόριζα με προσοχή καθώς μπορεί προκαλέσουν έξαρση των συμπτωμάτων τους.


Ηπατική βλάβη

Επακόλουθη ή υπερβολική λήψη αρμπαρόριζας μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική βλάβη. Σύμφωνα με μια μελέτη από τη Γερμανία το 2016, ήταν μεταξύ των πέντε βοτάνων που πιθανόν να ήταν η αιτία ηπατικής τοξικότητας όταν χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς. Τα άλλα τέσσερα βότανα ήταν η μέντα (Mentha piperita), η βαλεριάνα (Valeriana), το μπλε κόμμι της Τασμανίας (Eucalyptus globulus) και το υπερικό (Hypericum perforatum). Επομένως, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτά τα βότανα εάν πάσχετε από ηπατική νόσο, λαμβάνετε φάρμακα ή είστε εθισμένοι στο αλκοόλ.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram