Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αφαιρέστε αυτές τις 3 τροφές για σίγουρο αδυνάτισμα

Απώλεια βάρους: Τι πρέπει να αλλάξετε στις διατροφικές σας συνήθειες για να χάσετε τα περιττά κιλά και να βελτιώσετε την υγεία σας;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Μπορεί να γνωρίζετε τη σημασία της συμπλήρωσης της διατροφής σας με υγιεινές συνταγές, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα και συστατικά. Εκτός από τα προφανή, όπως τα τηγανητά, τα fast food και τα πατατάκια με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και θερμίδες, μπορεί επίσης να υπάρχουν φλεγμονώδη στοιχεία που παραμονεύουν στην κουζίνα του σπιτιού σας. 

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να μειώσετε το λευκό ψωμί, τα αρτοσκευάσματα και τα φυτικά έλαια.


Λευκό ψωμί

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν το λευκό ψωμί για σάντουιτς και τοστ. Μπορεί ακόμη και να αποτελεί βασικό συστατικό και της διατροφής σας. Ωστόσο, το λευκό ψωμί είναι μία από τις χειρότερες τροφές για την υγεία σας και μπορεί να εμποδίσει σοβαρά τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. 

Για το λόγο αυτό, η αφαίρεση του λευκού ψωμιού από τη διατροφή σας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την απώλεια βάρους.

Το λευκό ψωμί και άλλοι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, με το λίπος της κοιλιάς να είναι μία από αυτές. Ουσιαστικά, αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υποστεί μια διαδικασία ραφιναρίσματος, η οποία αφαιρεί τις φυτικές ίνες και τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά και σε ορισμένες περιπτώσεις τα αντικαθιστά με συνθετικά τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση λευκού ψωμιού μπορεί να προκαλέσει ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου και φλεγμονή, η οποία μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία.

Το ότι είναι καλό να αποφεύγουμε τη γλουτένη είναι γνωστό σε όλους μας. Ακόμα κι αν δεν έχεις κάποια μορφή δυσανεξίας, έχεις καταναλώσει τόση πολλή γλουτένη από την αρχή της ζωής σου μέχρι σήμερα που καλό θα είναι για ένα διάστημα να ζήσετε χωριστά.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πιο υγιεινά ψωμιά για να διαλέξετε. 

Η μετάβαση σε ψωμί ολικής αλέσεως ή ακόμα και σε ψωμί που έχει φυτρώσει θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά στην πρόοδό σας στην απώλεια βάρους.


Ζαχαρούχα γλυκά
Αν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, εδώ είναι μερικοί από τους τύπους επεξεργασμένων υδατανθράκων που οι ειδικοί σε θέματα υγείας σας προτρέπουν να σταματήσετε να περιορίζετε. 

Οι γλυκές λιχουδιές, όπως τα ντόνατς και τα κρουασάν, έχουν χαρακτηριστεί ως οι τροφές που έχουν τις χειρότερες επιπτώσεις στη φλεγμονή και την αύξηση του σωματικού βάρους. Πρόκειται για έναν συνδυασμό επεξεργασμένων υδατανθράκων και λιπών. Όταν τρώγονται μαζί, τα δύο αυτά αποτελούν ένα σνακ με πολλές θερμίδες, φλεγμονή και αύξηση του βάρους.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι τρώτε υπερβολικά πολλή ζάχαρη είναι πολύ παρόμοια με εκείνα του εθισμού σε ναρκωτικά. Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες τροφές περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολικά πολλή ζάχαρη. Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που θα σας πει ένας διατροφολόγος ή ένας επαγγελματίας γυμναστής όταν πάτε στο γραφείο του. Δηλητηριάζει το σώμα σας.


Πέρα από το ότι προκαλεί αύξηση βάρους, έχει αρνητική επίδραση και από άλλες απόψεις. Το αίμα σας περιέχει ιδιαίτερα ευαίσθητα στοιχεία.


Τα αρτοσκευάσματα, όπως το λευκό ψωμί, είναι ιδιαίτερα φλεγμονώδη και η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη είναι πιθανό να προκαλέσει ταχεία αύξηση των επιπέδων γλυκόζης. Όταν το σώμα είναι φλεγμονώδες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γίνεται πιο δύσκολο να χάσει βάρος και το σώμα είναι πιο πιθανό να διατηρήσει βάρος.

Φυτικά έλαια

Όταν πρόκειται για τα χειρότερα συχνά χρησιμοποιούμενα συστατικά που είναι πιθανό να επιβραδύνουν την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους, τα φυτικά έλαια είναι σίγουρα κάπου στην κορυφή της λίστας. Αυτά τα μαγειρικά έλαια, τα οποία επεξεργάζονται με χημικές ουσίες και είναι γεμάτα με ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, συμβάλλουν βασικά στη φλεγμονή και μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες και αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά και χαμηλή σε ωμέγα-3 λιπαρά, σύμφωνα με μια μελέτη, θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ακολουθώντας, όμως την αντίστροφη πρόσληψη, μειώνοντας τα φυτικά έλαια και αυξάνοντας την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε ωμέγα-3, όπως τα λιπαρά ψάρια, η εικόνα της νόσου μπορεί να δείξει σημάδια βελτίωσης.

Επιπλέον, τα φυτικά έλαια δεν προσφέρουν ουσιαστικά καμία θρεπτική αξία. Περιέχουν μόνο ίχνη θρεπτικών συστατικών, πράγμα που σημαίνει ότι το μαγείρεμα με αυτό το λάδι δεν προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα ή τη διατροφή σας σε σύγκριση με άλλα έλαια που είναι υψηλότερα σε ακόρεστα λιπαρά όπως το ελαιόλαδο. Φυσικά, υπάρχει επίσης το απλό γεγονός ότι αυτό το συστατικό είναι εξαιρετικά πυκνό σε θερμίδες, με μια μόνο κουταλιά της σούπας να περιέχει περίπου 120 θερμίδες. Συνολικά, καλό είναι να ανταλλάξετε τα φυτικά έλαια με ελαιόλαδο.

Η απώλεια βάρους πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. Θα χρειαστούν περισσότερα από το να κόψετε μερικές φλεγμονώδεις τροφές εάν θέλετε να φτάσετε το βάρος που θέλετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, εάν επιδίδεστε συχνά σε τροφές όπως το λευκό ψωμί και τα αρτοσκευάσματα και τείνετε να μαγειρεύετε με φυτικά έλαια, η εξάλειψη αυτών των τροφών από τη διατροφή σας σίγουρα θα σας πάει ένα βήμα πιο κοντά.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram