Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

6 σημάδια ότι τρώτε υπερβολικά πολλή ζάχαρη


Τα σημάδια που δείχνουν ότι τρώτε υπερβολικά πολλή ζάχαρη είναι πολύ παρόμοια με εκείνα του εθισμού σε ναρκωτικά. Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες τροφές περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολικά πολλή ζάχαρη. Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που θα σας πει ένας διατροφολόγος ή ένας επαγγελματίας γυμναστής όταν πάτε στο γραφείο του. Δηλητηριάζει το σώμα σας.

Πέρα από το ότι προκαλεί αύξηση βάρους, έχει αρνητική επίδραση και από άλλες απόψεις. Το αίμα σας περιέχει ιδιαίτερα ευαίσθητα στοιχεία.

Εξάλλου, μερικές φορές μπορεί να μη συνειδητοποιείτε τις αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης στο σώμα.

Ίσως ο μόνος κίνδυνος που συνδέετε με την κατανάλωση υπερβολικά πολλής ζάχαρης είναι ο διαβήτης και, αν δεν πάσχετε από διαβήτη, πιστεύετε πως αυτό σημαίνει ότι καταναλώνετε μια υγιεινή ποσότητα αυτής της ουσίας.

Είναι αλήθεια ότι η εμφάνιση διαβήτη αποτελεί ένα από τα συμπτώματα που δείχνουν ότι τρώτε υπερβολικά πολλή ζάχαρη.

Όμως, πριν σας οδηγήσει σε αυτό το άκρο, η ζάχαρη προκαλεί μια σειρά αρνητικών παρενεργειών που μπορεί να σας δυσκολεύουν στην αποτελεσματική εκτέλεση των καθημερινών εργασιών σας.

Ωστόσο μπορεί να μην αναγνωρίσατε ποτέ αυτή τη σχέση επειδή η κατανάλωση ζάχαρης θεωρείται κάτι τόσο φυσιολογικό στην κοινωνία μας.


Συμπτώματα που δείχνουν ότι τρώτε υπερβολικά πολλή ζάχαρη


1. Γενική εξάντληση

Η επίδραση που προκαλεί η ζάχαρη μπορεί να συγκριθεί με τα διεγερτικά ναρκωτικά. Πρώτα αισθάνεστε μια γρήγορη αύξηση της ενέργειας, όμως σύντομα η ενέργειά σας βυθίζεται κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Μετά την αρχική απότομη αύξηση, βιώνετε μια κατάρρευση.

Η γενική αντίδραση σε αυτό το είδος κόπωσης είναι να πιείτε αναψυκτικά ή άλλα διεγερτικά ροφήματα που επίσης περιέχουν πολλή ζάχαρη. Αυτό απλώς ξαναρχίζει τον κύκλο από την αρχή.

Για το λόγο αυτό συνιστούμε να πίνετε τον καφέ σας με γλυκαντικές ουσίες χωρίς ζάχαρη ή με άλλα συστατικά που σας βοηθούν να ανακτήσετε την ενέργειά σας.

2. Επιθυμία για την κατανάλωση περισσότερων γλυκών

Όπως είπαμε παραπάνω, μιλάμε για μια ουσία που δρα πολύ παρόμοια με ένα ναρκωτικό.

Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι σκέφτεστε συνεχώς να φάτε γλυκά, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι τρώτε υπερβολικά πολλή ζάχαρη. Μπορεί να σας έχει δημιουργηθεί ένα είδος εξάρτησης από αυτή.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό βασίζεται στην προέλευσή μας ως είδος. Χρειαζόμαστε γλυκόζη για να επιβιώσουμε. Όσο περισσότερη τρώμε, τόσο περισσότερη μας λέει ο εγκέφαλός μας να αποθηκεύσουμε.

Για το λόγο αυτό η ζάχαρη προστίθεται στα πιο απίθανα προϊόντα, όπως σε σνακ και ακόμα και σε κρέατα.

3. Μεταπτώσεις διάθεσης

Όπως είπαμε, όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε, τόσο περισσότερη ζάχαρη θέλετε.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν έχετε φάει κάτι γλυκό, έχετε καλύτερη διάθεση. Από την άλλη πλευρά, όταν δεν έχετε φάει γλυκό, γίνεστε ευερέθιστοι.

Το περίεργο είναι ότι τώρα οι μεταπτώσεις της διάθεσής σας συνδέονται με μια συγκεκριμένη τροφή.

Όλα τα τρόφιμα που έχουν δεχτεί βιομηχανική επεξεργασία περιέχουν γλυκόζη, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το είδος απόσυρσης μπορεί να προκύψει ό,τι κι αν τρώτε.


4. Αύξηση βάρους

Μόλις ο εγκέφαλός σας έχει λάβει την ποσότητα της ζάχαρης που χρειάζεται για να λειτουργήσει, το σώμα σας μεταβολίζει ό,τι περισσεύει ως λίπος.

Επειδή το πάγκρεας δεν μπορεί να εκκρίνει αρκετή ινσουλίνη για την πέψη της ζάχαρης, το συκώτι σας την ταξινομεί ως λίπος.

Μην πανικοβάλλεστε -μπορείτε ακόμα να τρώτε αρκετά φρούτα και να χάσετε βάρος. Η γλυκόζη που είναι παρούσα σε αυτές τις τροφές δεν είναι τόσο βλαβερή όσο τα γλυκά ή άλλα προϊόντα που έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία.
5. Το δέρμα σας υποφέρει όταν τρώτε υπερβολικά πολλή ζάχαρη

Για την πέψη της ζάχαρης απαιτείται η παρουσία της ινσουλίνης. Πρόκειται για μια ισχυρή ουσία που εκκρίνεται από το σώμα σας σε υψηλή ποσότητα όταν τρώτε υπερβολικά πολλή ζάχαρη.

Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτή και, ως αποτέλεσμα, το δέρμα τους αρχίζει να παρουσιάζει ξηρότητα και να ξεφλουδίζει.

Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να αγοράσετε πολυάριθμα καλλυντικά προϊόντα για το ξηρό δέρμα, όμως πριν καταφύγετε σε αυτά, προτείνουμε να περιορίσετε την κατανάλωση ζάχαρης για να δείτε αν αυτή είναι η αιτία.

6. Αύξηση της αρτηριακής πίεσης

Αναμφισβήτητα έχετε ακούσει ότι το αλάτι είναι κακό για την αρτηριακή πίεση, όμως ξέρατε ότι η ζάχαρη είναι ακόμα χειρότερη;

Μια μελέτη έχει δείξει ότι, επειδή η ζάχαρη μεταβολίζεται πιο δύσκολα, προκαλείται μεγαλύτερη ένταση στην καρδιά σας. Αυτό με τη σειρά του ανεβάζει την αρτηριακή σας πίεση.

Τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω αυτού του φαινομένου είναι πολύ συνηθισμένα σήμερα. Ωστόσο, σπάνια οι άνθρωποι αναγνωρίζουν αυτή την ιδιαίτερη σχέση.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν υψηλή αρτηριακή πίεση, όμως αυτό που είναι σαφές είναι ότι η έλλειψη επίγνωσης των συνεπειών που έχουν όσα τρώτε καθώς και η κατανάλωση ζαχαρούχων τροφών μπορούν να οδηγήσουν σε αυτή.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram