Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πρωινές συνήθειες που θα "πυροδοτήσουν" το μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσουν να χάσετε γρήγορα βάρος.

 

Η προσπάθεια για απώλεια βάρους μπορεί να είναι αγχωτική.
Ωστόσο, η απώλεια βάρους δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή ή τον τρόπο ζωής σας.
Μπορείτε να χάσετε βάρος απλά κάνοντας μερικές αλλαγές στη ρουτίνα σας.
Ακολουθεί ένας κατάλογος τρόπων που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο σας.

«Η κατανάλωση ενός πρωινού με πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και ποιοτικούς υδατάνθρακες, θα σας κρατήσει χορτάτους και γεμάτους ενέργεια», λέει η η Andrea Wise, προπονήτρια και διατροφολόγος από το Σικάγο.

«Αυτό καθιστά λιγότερο πιθανό να έχετε λιγούρες και επιθυμία για ανθυγιεινές τροφές αργότερα».

Ξεκινώντας τη μέρα σας με μια καλή δόση πρωτεΐνης, λιπαρών και υδατανθράκων βοηθάτε το σώμα σας να καίει λίπος όλη την ημέρα.


Ακολουθούν οι τρόποι για να χάσετε κιλά

Επιλέξτε ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για κάποιο λόγο. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό που τρώτε καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις απαιτήσεις της ημέρας. Το πρωινό σας γεύμα καθορίζει αν θα αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι μέχρι το μεσημέρι.

Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες μειώνει την όρεξη. Συμβάλλει επίσης στην απώλεια βάρους. Η πρωτεΐνη προωθεί την απώλεια βάρους μειώνοντας τα επίπεδα της γκρελίνης. 

Με άλλα λόγια, πρόκειται για την "ορμόνη της πείνας" που είναι υπεύθυνη για την αύξηση της όρεξης.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες καταστέλλει την έκκριση γκρελίνης πιο αποτελεσματικά από ένα πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες.

Πίνετε άφθονο νερό:

Το να ξεκινάτε το πρωί με ένα ή δύο ποτήρια νερό είναι ένας εύκολος τρόπος για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι υπέρβαρες γυναίκες που αύξησαν την πρόσληψη νερού σε ένα λίτρο την ημέρα έχασαν επιπλέον 4,4 κιλά σε ένα χρόνο. Και αυτό συνέβη χωρίς να κάνουν άλλες αλλαγές στη διατροφή τους ή στις συνήθειες άσκησης.

Καθίστε λίγο στον ήλιο:
Το άνοιγμα των κουρτινών για να μπει ο ήλιος στο σπίτι, ή λίγα λεπτά παραπάνω έξω κάθε πρωί, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και η μέτρια έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να επηρεάσει το βάρος.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η κάλυψη των αναγκών σας σε βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους. Μια μελέτη έδειξε ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της βιταμίνης D, τόσο μικρότερη είναι η αύξηση του σωματικού βάρους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram