Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η «Θαυματουργή» ουσία αυτού του φρούτου "καίει" τα κιλά και ενισχύει την μυϊκή μάζα !

 

Η "θαυματουργή ουσία" που προσδίδει στο φρούτο αυτό το θαυματουργό χρώμα του έχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της αποδοτικότητας των καυσίμων και των επιδόσεων - μάθετε τι είναι αυτό το πολύτιμο φρούτο.

Με τον ερχομό της άνοιξης, κάθε χρόνο σκέφτομαι ένα πράγμα. Ήρθε η ώρα να ξαναβρώ τη φόρμα μου, να βελτιώσω τη διατροφή μου και να γυμναστώ. Το χειμώνα, τείνουμε να τρώμε λιγότερο, να περπατάμε λιγότερο και, κατά συνέπεια, να γυμναζόμαστε λιγότερο. Σε αυτό το πλαίσιο, μια νέα μελέτη από τις ΗΠΑ συνιστά στους ανθρώπους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμπεριλάβουν ορισμένα φρούτα στη διατροφή τους για να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες και την καθημερινότητά τους: σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, τα βατόμουρα μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση καυσίμων και να βελτιώσουν τις αθλητικές επιδόσεις. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια και το Τμήμα Κινησιολογίας και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Gonzago αποφάσισαν να μελετήσουν τις πιθανές επιδράσεις των βατόμουρων στην απώλεια βάρους και την αύξηση των μυών. Για να το κάνουν αυτό, μελέτησαν 11 άνδρες ποδηλάτες. Αφού τους έδωσαν πληροφορίες για την υγεία τους, τους ζήτησαν να κάνουν ποδήλατο για 40 λεπτά την ημέρα με μέτρια ένταση. Κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους προπόνησης, οι ερευνητές έπαιρναν δείγματα αίματος από τα δάχτυλά τους κάθε 10 λεπτά. 

Βατόμουρα → Πλήρης λίστα με όλα τα συστατικά ανά 100 γραμ.:

  • Ενέργεια 43 θερμίδες / 181 kJ
  • Πρωτείνες 1.39 γραμ.
  • Υδατάνθρακες 9.61 γραμ.
  • Φυτικές ίνες 5.3 γραμ.Σάκχαρα 4.88 γραμ.
  • Σουκρόζη 0.07 γραμ.
  • Γλυκόζη 2.31 γραμ.
  • Φρουκτόζη 2.4 γραμ.
  • Λακτόζη 0 γραμ.
  • Μαλτόζη 0.07 γραμ.
  • Γαλακτόζη 0.03 γραμ.
  • Άμυλο 0 γραμ.
  • Λιπαρά 0.49 γραμ.
  • Κορεσμένα 0.014 γραμ

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν 25 γραμμάρια αποξηραμένων βατόμουρων κάθε μέρα πριν από την προπόνησή τους και έλαβαν ξανά δείγμα αίματος.


Μετά το πείραμα των δύο εβδομάδων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού βατόμουρα την ημέρα βοήθησε τον οργανισμό να κάψει περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ επέτρεψε στους μυς να αποθηκεύσουν περισσότερη γλυκόζη, την κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού. Με άλλα λόγια, τα μύρτιλλα βρέθηκε ότι παρατείνουν το χρόνο προπόνησης, αυξάνουν την αντοχή και βελτιώνουν τις αθλητικές επιδόσεις.


Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως οξείδωση του λίπους. Ωστόσο, καθώς αυξάνεται η ένταση της άσκησης, η οξείδωση του λίπους μειώνεται. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται η γλυκόζη από υδατάνθρακες. Ωστόσο, η καύση της γλυκόζης προκαλεί στο σώμα αίσθημα κόπωσης και η σωματική δραστηριότητα μειώνεται. Αντίθετα, η κατανάλωση βατόμουρων προάγει την οξείδωση του λίπους, ενώ μειώνει την καύση της γλυκόζης. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι μετά από 40 λεπτά άσκησης, η οξείδωση του λίπους αυξήθηκε κατά 31,1% και τα επίπεδα γαλακτικού, δείκτης κόπωσης, μειώθηκαν σημαντικά. 

Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι συμμετέχοντες έκαψαν περισσότερο λίπος μετά την κατανάλωση βατόμουρων.
Τα βατόμουρα περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που ονομάζονται ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το όμορφο βαθύ μωβ χρώμα αυτού του φρούτου. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το συστατικό αυτό είναι υπεύθυνο για τις ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου. Ένα φλιτζάνι βατόμουρα περιέχει περίπου 375 γραμμάρια ανθοκυανών.

Οι ερευνητές σχολίασαν: "Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που διερευνά τα οφέλη της κατανάλωσης μύρτιλλων στην απώλεια λίπους και την άσκηση. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το φρούτο αυτό προάγει την οξείδωση του λίπους και μειώνει την οξείδωση των υδατανθράκων και τα επίπεδα γαλακτικού κατά τη διάρκεια μόλις 40 λεπτών άσκησης μέτριας έντασης".

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ