Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η Αποτελεσματικότητα της Διαλείπουσας Νηστείας

Η διαλείπουσα νηστεία, απαιτεί να τρώτε εντός 6-8 ωρών όλο το φαγητό της ημέρας ή να περιορίζετε δραστικά την πρόσληψη θερμίδων σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας

Έρευνες έχουν δείξει ότι η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους, να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και της μνήμης.

Είναι εύκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς δεν απαιτεί να κόψετε ομάδες τροφίμων ή να αλλάξετε ριζικά τη διατροφή σας. 

Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα. 

Πρόκειται για νηστεία ή για κατανάλωση λιγότερων θερμίδων επειδή υπάρχουν λιγότερες ώρες μέσα στην ημέρα για φαγητό; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα πρόγραμμα νηστείας πρέπει να ταιριάζει στην καθημερινή σας ρουτίνα. Βεβαιωθείτε ότι η ώρα και η ημέρα της εβδομάδας που τρώτε ταιριάζει με την καθημερινή σας ρουτίνα. Μόλις τελειώσετε το δείπνο σας, μην στέκεστε άλλο στην κουζίνα. 

Για ορισμένους ανθρώπους, αυτή μπορεί να είναι μια δίαιτα επανάστασης. 

Έτσι, ο χρόνος από το δείπνο στις 7 το απόγευμα μέχρι να σηκωθείτε για πρωινό μπορεί να γίνει η διαλείπουσα νηστεία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι τείνουν να τσιμπολογούν μετά το δείπνο και επομένως καταναλώνουν πολλές επιπλέον θερμίδες από το πρόχειρο φαγητό. Αν δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο, ίσως μπορέσετε να εντάξετε τη διαλείπουσα νηστεία στην καθημερινή σας ρουτίνα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram