Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μηλόξυδο: Το"Φάρμακο" της Φύσης που ενισχύει το ανοσοποιητικό και την πέψη ;

Το μηλόξυδο μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το σάκχαρό σας, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να διαλύσετε τυχόν πέτρες στα νεφρά.

Μερικοί πιστεύουν ότι μπορεί επίσης να βελτιώσει την πέψη και να μειώσει τις καούρες (παλινδρόμηση οξέος).

Εάν δεν πείθεστε και πολύ με αυτόν τον ισχυρισμό, δεν είστε μόνοι. Παρ’ όλα τα οφέλη του, το μηλόξυδο δεν είναι κάποιου τύπου “πανάκεια”.

Τα τελευταία χρόνια, έχει αναδειχτεί σε μια καλή θεραπεία για ένα απίστευτα ευρύ φάσμα απλών προβλημάτων υγείας. Αλλά για κάθε θετική του χρήση, φαίνεται να υπάρχουν αρκετές αναποτελεσματικές (και σε ορισμένες περιπτώσεις, επικίνδυνες).

Ο γαστρεντερολόγος δρ. Elliott Borinsky της Cleveland Clinc εξηγεί τι ισχύει στ’ αλήθεια αναφορικά με το αν βελτιώνει την πέψη.

 

 Για να ανακουφίσετε το στομάχι, μπορείτε να πιείτε λίγο μηλόξυδο, ένα έως δύο κουταλάκια σε ένα φλιτζάνι νερό. Εκτός από τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος και (σύμφωνα με πολλούς) την απώλεια βάρους, το μηλόξυδο, έχει την ιδιότητα να αυξάνει την παραγωγή στομαχικού οξέος. Μπορείτε να το πιείτε 30 λεπτά πριν το φαγητό.



Η σύντομη απάντηση είναι: Δεν ξέρουμε πραγματικά.


Είναι το μηλόξυδο κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε;


Η βασική ιδέα πίσω από τη θεραπεία της παλινδρόμησης οξέος με μηλόξυδο είναι αρκετά απλή. Είναι ένα προβιοτικό. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, εισάγει φιλικά βακτήρια στο έντερο, δημιουργώντας μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ των υγιών και ανθυγιεινών μικροβίων που ζουν εκεί. 

Αυτή η ισορροπία οδηγεί σε μείωση των συμπτωμάτων.

Είναι μια ενδιαφέρουσα θεωρία. Αλλά σύμφωνα με τον δρ. Borinsky, δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα για να καθοριστεί εάν μπορεί ή όχι να μειώσει την παλινδρόμηση οξέος.

Τούτου λεχθέντος, δεν πιστεύει επίσης ότι υπάρχει κακό να το δοκιμάσει κανείς: “Αν και υπάρχει πολύ μικρή έρευνα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς υγείας που συνδέονται με το μηλόξυδο, ο κίνδυνος να το δοκιμάσετε είναι γενικά χαμηλός”.


Πώς ξέρουμε ότι είναι χαμηλού κινδύνου;
 

Οι περισσότεροι από εμάς το καταναλώνουμε συχνά σε κάποια μορφή του. Περιέχεται σε πολλές σάλτσες, ζωμούς, ντρέσινγκ και μαρινάδες και χρησιμοποιείται συνήθως σε τουρσιά. Το πιθανότερο είναι ότι αν έχετε δυσανεξία στο μηλόξυδο, θα το γνωρίζετε ήδη.


Πώς να πάρετε μηλόξυδο για παλινδρόμηση οξέος

  • Αραιώστε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε μια ζεστή κούπα νερό.
     
  • Μπορείτε να το πιείτε πριν ή μετά το γεύμα.
     
  • Απλά φροντίστε να μην το πίνετε σκέτο, καθώς μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών σας.

 

Φιάξτε σπιτικό μηλόξυδο.

Μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάλτε ολόκληρα ξινόμηλα, αφού πρώτα τα χαρακώσετε σε αρκετά σημεία, και βάλτε νερό τόσο μέχρι να σκεπαστούν όλα.

Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας στέβια και ένα ποτηράκι κονιάκ. Κλείστε το καλά με τουλπάνι και αφήστε το σε ηλιόλουστο μέρος για δύο μήνες. Στραγγίστε καλά με φίλτρο γαλλικού καφέ και αποθηκεύστε το μηλόξυδό σας σε δοχεία σε σκιερό μέρος.

Η αναλογία για τη στέβια είναι 1 κουταλιά της σούπας για κάθε 10 λίτρα νερού.
Η αναλογία για το κονιάκ είναι 1 ποτηράκι για κάθε 10 λίτρα νερού.


Για την παρασκευή θα χρειαστείτε:

Στέβια
Κονιάκ


 

Πιθανές παρενέργειες από το μηλόξυδο

Δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσον βελτιώνει πραγματικά την παλινδρόμηση οξέος. Αλλά ξέρουμε ότι είναι από μόνο του πολύ όξινο. Είναι πιθανό, λοιπόν, η προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε την καούρα σας, να την επιδεινώσει!
Άλλες παρενέργειες περιλαμβάνουν:Μειωμένο κάλιο: Μην το παίρνετε εάν έχετε χαμηλά επίπεδα καλίου (υποκαλιαιμία). Υπάρχει πιθανότητα να επιδεινώσετε την κατάσταση.
Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα: Αλληλεπιδρά με ορισμένα φάρμακα, όπως η ινσουλίνη και τα διουρητικά. Εάν παίρνετε φάρμακα, θα πρέπει να ρωτήσετε σχετικά τον γιατρό σας.


Ναυτία και έμετος: Δεν έχει μια εύκολα ανεκτή γεύση.

Το να παίρνετε μηλόξυδο για την παλινδρόμηση οξέος δεν είναι κάτι εντελώς ακίνδυνο. Αλλά αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλοί άνθρωποι το καταναλώνουν κάθε μέρα. Και δεν το πίνουν απλώς. Μερικοί το παίρνουν σε μορφή χαπιού κάθε μέρα με την ελπίδα να χάσουν βάρος, να βελτιώσουν το δέρμα τους ή να ενισχύσουν την υγεία του ανοσοποιητικού τους.


Η απόφαση είναι δική σας, αλλά μιλήστε πρώτα με τον γιατρό σας

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να πάρετε μηλόξυδο για να ελέγξετε τις καούρες σας (παλινδρόμηση οξέος) και την πέψη, κάντε το. Δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι θα μιλήσετε πρώτα με τον γιατρό σας, ειδικά εάν παίρνετε άλλα φάρμακα.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ