Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φλούδες από Ρόδι - Πανίσχυρο Φυσικό Φάρμακο ! (2 Θεραπείες)

Η ροδιά είναι μικρό δέντρο που το ύψος του κυμαίνεται από 2 έως 4 μέτρα. Λείο, συνήθως αγκαθωτό. Φύλλα αντίθετα, συχνά ανά 3, ακέραια, ωοειδή έως λογχοειδή, γυαλιστερά. Άνθη χοανοειδή, με πέταλα σε κόκκινο γυαλιστερό χρώμα και κάλυκα επίσης κόκκινο, σαρκώδη, με 5 λοβούς. Καρπός καφεκόκκινος, σε σχήμα μήλου με χοντρό περίβλημα, που περιέχει πολυάριθμους πρισματικούς, ζουμερούς κόκκους ρόδινους, με γυάλινη όψη, που περιέχουν ο καθένας ένα μικρό σπέρμα. Οι κόκκοι έχουν γεύση γλυκιά ή ξινή και είναι χωρισμένοι σε μικρά διαμερίσματα με λευκά μεμβρανώδη διαφράγματα που έχουν πικρή γεύση. Στον αντίποδα του ποδίσκου του καρπού υπάρχει κάτι σαν διάδημα, τα απομεινάρια των σεπάλων του κάλυκα (τα σίδια).

Υπάρχουν μόνο δύο είδη στην οικογένεια της ροδιάς (τη γλυκιά και την ξινή) και το γεγονός αυτό φανερώνει την μοναδικότητα του δέντρου αυτού.

Συστατικά-χαρακτήρας:

Τα άνθη περιέχουν τανίνη και είναι στυφά. Η φλούδα του καρπού είναι στυφή, πικρή και δυσάρεστη. Και αυτή περιέχει τανίνη, αλκαλοειδή (πιελετιερίνη και ισοπιελετιερίνη που έχουν την ιδιότητα να παραλύουν τα σκουλήκια των εντέρων) και αιθέριο έλαιο. Ο χυμός των σπόρων περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, Β1, Β2, C,Ε και G, μεταλλικά άλατα ασβεστίου, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο κ.α.

Άνθιση – χρησιμοποιούμενα μέρη - συλλογή:

Ανθίζει Μάιο και Ιούνιο. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα άνθη, οι καρποί, η φλούδα του καρπού, τα σπέρματα, η ρίζα και η φλούδα της ρίζας. Όταν ξεραθούν τα άνθη δεν χάνουν τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η φλούδα του καρπού πρέπει να κόβεται σε μικρά κομμάτια πριν ξεραθεί. Η φρέσκια φλούδα είναι καλύτερη από την ξερή η οποία πρέπει να μουσκευτεί στο νερό 24 ώρες πριν χρησιμοποιηθεί.

Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις:

Ο φλοιό της ροδιάς έχει ανθελμινθική δράση και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ταινίας (σκώληκες). Χορηγείται ένα σκεύασμα από τον φλοιό, για να παραλύσει τους σκώληκες και κατόπιν ένα ισχυρό καθαρτικό για να τους απομακρύνει από τον οργανισμό.

Η φλούδα του καρπού δρα ως στυπτικό, πικρό, αρωματικό και πεπτικό. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμη διότι διεγείρει το ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη και το πεπτικό σύστημα.

Τέλος οι σπόροι έχουν δράση αντιοξειδωτική, στυπτική, μαλακτική και θρεπτική.

Ο χυμός τους είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιοπαθειών και προάγει την υγεία των κυττάρων του σώματος. Δρα εναντίον ιών και βακτηρίων. Καθαρίζει και δυναμώνει δόντια και ούλα.

Κατά συνέπεια για εσωτερική λήψη, ενδείκνυται ο φλοιός για ελμινθίαση, η φλούδα του καρπού για διάρροια, δυσεντερία και εμπύρετα και τέλος οι σπόροι για αναστύλωση του οργανισμού και αποθεραπεία.

Εξωτερικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αφέψημα από τη φλούδα του καρπού υπό μορφή πλύσεων σε περιπτώσεις λευκόρροιας και υπό μορφή γαργάρας για την κυνάγχη.

Προετοιμασία

1. Θεραπεύστε τη δυσεντερία, τη φλεγμονή της σκωληκοειδίτιδας, τη διάρροια, τη χολέρα και τον τύφο, καταναλώνοντας αυτό το τσάι από φλούδες ροδιού με τον ακόλουθο τρόπο:

Βάλτε τις φλούδες ενός ροδιού σε ζεστό νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια πιείτε 1/2 ποτήρι μόνο από το τσάι. Μην το στραγγίξτε, απλά σκεπάστε το. Εάν υποφέρετε από διάρροια, θα έχετε απαλλαγεί από το πρόβλημά σας σε 10 λεπτά περίπου.

Εάν ο πόνος παραμένει, αυτό σημαίνει ότι πάσχετε από κάποια άλλη ασθένεια, οπότε μετά από 3 ώρες μπορείτε να πιείτε ακόμη 1/2 ποτήρι τσάι. Σε διάστημα 5 περίπου ωρών από την ώρα που ήπιατε τσάι για πρώτη φορά, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

2. Αντιμετωπίστε την κολίτιδα του λεπτού εντέρου και το έλκος της χολής μέσα σε 7 μέρες, με τον ακόλουθο τρόπο:

Αφού έχετε φτιάξει το τσάι και το έχετε αφήσει για 30 λεπτά, θα πρέπει να αρχίσετε να πίνετε 100ml κατά τη διάρκεια της μέρας. Χωρίστε το τσάι σε 4 ίσα μέρη των 25ml. Ξεκινήστε το πρωί της πρώτης, τρίτης, πέμπτης και έβδομης μέρας της εβδομάδας. Όχι κάθε μέρα!

Αυτό είναι αρκετό για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί. Εάν τα συμπτώματα παραμένουν, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, αφού πρώτα κάνετε ένα διάλειμμα 7 ημερών.

Το αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια της θεραπείας και σας ξαναθυμίζουμε ότι δεν πρέπει να στραγγίξτε το τσάι.

Η σωστή αναλογία παρασκευής του ροφήματος αυτού είναι 1:20 (φλούδες : νερό). Εάν δεν ακολουθήσετε αυτή την αναλογία, είναι πιθανό να έχετε πονοκέφαλο, ναυτία ή ζάλη.

Προφυλάξεις:

Πρέπει να έχουμε υπ΄ όψιν μας ότι ο φλοιός μπορεί να προκαλέσει ναυτία και εμέτους και πρέπει να χορηγείται υπό την επίβλεψη ειδικού.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram