Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Οι φυσικοί τρόποι να διώξεις τους λεκέδες απ’ τα δόντια άμεσα !

Ευτυχώς υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να διώξεις τους λεκέδες απ’ τα δόντια, εκτός φυσικά από το τακτικό, καθημερινό βούρτσισμα.

Όχι, δεν θα αναφερθούμε στη μαγειρική σόδα και στο χυμό λεμονιού, καθώς αυτά ήδη πιθανότατα τα γνωρίζεις.

   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!


Φυσικοί τρόποι να διώξεις τους λεκέδες απ’ τα δόντια


Φλούδα από πορτοκάλι

Καθάρισες το πορτοκάλι σου και το έφαγες. Αναρωτήθηκες ποτέ τι μπορείς να κάνεις με τις φλούδες από πορτοκάλι; Τώρα γνωρίζεις. Τα εσπεριδοειδή σε βοηθούν στην αφαίρεση λεκέδων από πλάκα επειδή περιέχουν οξέα.

Μπορείς κατευθείαν να τρίψεις τα δόντια σου με μια φλούδα από πορτοκάλι για 2 με 3 λεπτά ή να κάνεις μια πάστα και να την εφαρμόσεις στα δόντια σου.


Σουσάμι

Πώς μπορεί να σε βοηθήσει το σουσάμι που κολλάει στα δόντια; Κι όμως σε βοηθά καθώς δρα ως φυσικό scrub και καθαρίζει τα δόντια!

Πάρε μια μεγάλη κουταλιά από σουσάμι και μάσησε καλά. Φτιάξε μια πάστα και μην το καταπιείς, αλλά χρησιμοποίησέ την σαν «οδοντόκρεμα»! Εφάρμοσε δύο φορές την εβδομάδα.


Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας επίσης, βοηθά την κατάσταση. Το λάδι απορροφά τη «βρωμιά» στο στόμα ενώ έχει και αντιβακτηριακή δράση κατά των μικροοργανισμών που ζουν εκεί.

Ξέπλυνε το στόμα σου με 1-2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό.


Φράουλες και ντομάτες

Και τα δύο είναι φίλοι σου γιατί και τα δύο είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Κόψε σε κομματάκια όποιο από τα δύο θέλεις, φτιάξε έναν πολτό κι εφάρμοσε στα δόντια σου. Άφησε για 5 λεπτά και ξέπλυνε με νερό το στόμα σου.


Σκόρδο

Μα βρωμάει θα μας πεις. Πριν προλάβεις, όμως, να διαμαρτυρηθείς να σου πούμε ότι το σκόρδο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τον πονόδοντο. Κόψε σε μικρά κομμάτια το σκόρδο (ή πάρε μια σκόνη σκόρδου έτοιμη), πρόσθεσε λίγο λάδι και εφάρμοσε την πάστα στους λεκέδες των δοντιών.

Απ΄την άλλη, μπορείς κατευθείαν να μασήσεις ένα σκόρδο και να σκοτώσεις όλα τα βακτήρια.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

το διαβάσαμε ΕΔΩ