Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τι είναι ΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και πώς να ξεκινήσεις...

Tι είναι : 

Η φρουτοθεραπεία είναι μια διαδικασία που απαιτεί να τρέφεστε αποκλειστικά από ένα συγκεκριμένο εποχικό ζουμερό φρούτο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. 

Ποιο φρούτο να διαλέξετε: Δεν έχει σημασία ποιο φρούτο θα επιλέξετε για φρουτοθεραπεία, αρκεί το φρούτο να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια: 

  Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

• Ζουμερά, όπως σταφύλια, μήλα, αχλάδια, πεπόνια, ροδάκινα, καρπούζια, πορτοκάλια κ.λπ. 

• Φρέσκο (αν είναι δυνατόν). 

• Με τον καιρό (όχι φθινοπωρινά πορτοκάλια ή καλοκαιρινά μήλα). 

• Ώριμα (άγουρα φρούτα βλάπτουν το πεπτικό σύστημα και είναι όξινο). 

• Βιολογικά (όχι άλλες τοξίνες στη ζωή σας). 

• Πρέπει να είναι ιθαγενές ή το χειρότερο ελληνικό (χωρίς παπάγια, μάνγκο, ανανά).

Για πόσο καιρό: 

Η περίοδος θεραπείας φρούτων πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 7 ημέρες. 

Οι  φυσιοπαθητικοί μπορούν να ξεκινήσουν τρώγοντας φρούτα για 3 ημέρες. Όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας μπορούν να συνεχίσουν ή να επαναλάβουν την πολυήμερη κατανάλωση φρούτων για 14 έως 30 ημέρες.

Πως να ξεκινήσεις: 

Εάν προέρχεστε από μια κανονική και τυπική παραδοσιακή διατροφή όπου μπορείτε να τρώτε τα πάντα, τότε σας συνιστώ να ξεκινήσετε με τα ακόλουθα διαδοχικά βήματα. 

Εάν νομίζετε ότι είστε νέος στην υγιεινή διατροφή, μεταβείτε σε ένα υψηλότερο επίπεδο και ξεκινήστε από εκεί. Τέλος, αν έχετε κάποιου είδους οξεία ασθένεια ή πάθηση, απλώς «πέστε» κατευθείαν στην άβυσσο και κάντε αμέσως φρουτοθεραπεία. 

  • ΣΤΑΔΙΟ Α: 30 – 90 ημέρες αλκαλική φυτοφαγική διατροφή (αυστηρή χορτοφαγία)
  • ΣΤΑΔΙΟ Β: 7 – 30 ημέρες ζωντανή φυτοφαγική διατροφή (ωμοφαγία)
  • ΣΤΑΔΙΟ Γ: 7 ημέρες χυμοθεραπεία (χυμοί φρούτων και λαχανικών)
  • ΣΤΑΔΙΟ Δ: 2 – 3 ημέρες απόλυτη νηστεία (μόνο με νερό)
  • ΣΤΑΔΙΟ Ε: 7 – 30 ημέρες απόλυτη φρουτοφαγία

Διαδοχικές Φάσεις Εφαρμογής 

Μην βιαστείτε σε κανένα στάδιο. Το καθένα βασίζεται στο προηγούμενο. Δίνοντας στο σώμα σας αρκετό χρόνο για προετοιμασία μπορεί επίσης να αποτοξινωθεί σταδιακά, χωρίς δυσάρεστα συμπτώματα και στερητικά σύνδρομα. Οι σκηνές σίγουρα μοιάζουν με το "God Govable". Ωστόσο, είναι για αυτόν τον λόγο που σχετίζονται με εκείνους που είναι αποφασισμένοι να αποτοξινωθούν και να θεραπεύσουν. Άλλωστε και ο Γολγοθάς ήταν σκληρός και μαρτυρικός δρόμος, αλλά τελικά έφτασε στον απώτερο στόχο του: ΘΕΩΣΗ!

Επεξεργάζομαι, διαδικασία: 

Η διαδικασία είναι απλή. Όποτε πεινάτε, φάτε όσο θέλετε (φάτε όσο θέλετε) και σταματήστε όταν χορτάσετε (μην χορτάσετε!). 

Όταν νιώσεις πάλι πεινασμένος, επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Ιδανικά, 3-4 γεύματα την ημέρα. Ένα γεύμα, δηλαδή κάθε 2-3 ώρες. Ο μόνος σας περιορισμός είναι να μην τρώτε πριν τις 10:00 π.μ. Μετά τις 20:00 Τήρησε 14ωρη απόλυτη νηστεία μόνο με νερό. 

Εάν αυτό είναι δύσκολο για εσάς, δοκιμάστε μια νηστεία νερού για τουλάχιστον 12 ώρες. Να θυμάστε ότι τα φρούτα είναι τροφή, και μάλιστα η καλύτερη, και εφαρμόστε γνωστούς διατροφικούς κανόνες. Αν αγαπάτε τη ζωή και την υγεία σας, ήρθε η ώρα να βγείτε στο δρόμο όπως ποτέ άλλοτε, «για τους λίγους». 

Αφήστε τη διαδικασία που περιγράφω να αποτελέσει την αφύπνιση σας σε φυσικό επίπεδο, κάνοντάς σας να συνειδητοποιήσετε ποια πρέπει να είναι η τροφή για άτομα που ενδιαφέρονται για τη φύση και την πραγματική ζωή, με απώτερο στόχο την αυτογνωσία και την πνευματική τελειότητα.

 *Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram