Φάτε σπανάκι για «δυνατό» εγκέφαλο – Ποια τα οφέλη του για την υγεία

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Το σπανάκι πέρα από μοναδική γεύση και όψη, διαθέτει επίσης και πολλά οφέλη για την υγεία.

​Μερικοί από τους λόγους που αξίζει να το ενσωματώσετε στα γεύματά σας, περιλαμβάνουν:

*Σπανάκι για δυνατό εγκέφαλο

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει το σπανάκι, το καθιστούν βασικό υποψήφιο για την προστασία του εγκεφάλου, ιδιαίτερα κατά την γήρανση. 

  Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του ρυθμού γνωστικής εξασθένισης μεταξύ ηλικιωμένων που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες πράσινων φυλλωδών λαχανικών.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα άτομα που έτρωγαν μία έως δύο μερίδες φυλλώδη χόρτα καθημερινά είχαν τις ίδιες γνωστικές ικανότητες ενός ατόμου 11 ετών νεότερο από εκείνους που δεν κατανάλωναν φυλλώδη χόρτα, όπως το σπανάκι.

*Μειώνει το κίνδυνο του καρκίνου

Εκτός από πολλές βιταμίνες και μέταλλα, παρέχει αντιοξειδωτικά που συνδέονται με την αντιφλεγμονή δράση και την προστασία από ασθένειες. Σε αυτά περιλαμβάνονται η καμπεφερόλη, ένα φλαβονοειδές που φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, καθώς και να επιβραδύνει την ανάπτυξη και την εξάπλωσή του.

Ένα άλλο, που ονομάζεται κουερσετίνη, έχει συνδεθεί με πιθανές προστατευτικές επιδράσεις στη μνήμη, καθώς και με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

*Προστάτης της όρασης

Ένα από τα αντιοξειδωτικά του, που ονομάζεται λουτεΐνη, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας (AMD), μια οφθαλμική νόσο που μπορεί να αποδυναμώσει την όραση που απαιτείται για δραστηριότητες όπως η ανάγνωση και η οδήγηση.

Πώς θα το αυξήσουμε;

Οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε περίπου ένα φλυτζάνι πράσινου φυλλώδους λαχανικού, όπως το σπανάκι την ημέρα. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση μιας χούφτας σπανάκι σε ένα πιάτο για να δημιουργήσετε ένα «στρώμα» για οτιδήποτε καταναλώσετε.

Για ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο, βάλτε το σπανάκι στο πιάτο σας με μια απλή βινεγκρέτ φτιαγμένη από ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, μουστάρδα Ντιζόν και ξηρό ιταλικό βότανο.

 *Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram