Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Φτιάχνουμε δυο απίθανα scrubs με αλάτι

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε δυο απίθανες συνταγές ομορφιάς με αλάτι και ελάχιστα απλά υλικά.

Χάρη στην κρυσταλλική μορφή του απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και παράλληλα χάρη στα ιχνοστοιχεία του εξυγιαίνει την επιδερμίδα. Το αλάτι θεωρείται ένα εξαιρετικό φυσικό απολεπιστικό συστατικό το οποίο συναντάμε σε πολλές diy συνταγές. Ενα υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άπειρους συνδυασμούς για συνταγές scrubs.

Εμείς δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε δυο απίθανες συνταγές ομορφιάς με αλάτι και ελάχιστα απλά υλικά. 

Και οι δυο έχουν θεαματικά αποτελέσματα και φτιάχνονται στο πι και φι.


Για βελούδινο σώμα


Ανακατεύουμε ¼ φλυτζάνι τσαγιού θαλασσινό αλάτι και μισή κούπα φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

Πώς το εφαρμόζουμε

Μετά το ντους, σε βρεγμένο δέρμα απλώνουμε το μείγμα στο σώμα μας και τρίβουμε το δέρμα με τις παλάμες μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα, π.χ. από κάποιο παλιό t-shirt. Κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις απλώνοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω για μερικά λεπτά.

Το δέρμα μας θα λάμψει και η υφή του θα γίνει λεία, χωρίς σπιθουράκια. Επαναλαμβάνουμε μία φορά κάθε εβδομάδα.

Τι να προσέξουμε:


  • Όσο πιο λεπτοί είναι οι κόκκοι αλατιού που χρησιμοποιούμε, τόσο πιο ήπια απολέπιση κάνει, προκειμένου να μην τραυματίσει την επιδερμίδα.
  • Αποφεύγουμε να ξυριστούμε μετά γιατί μπορεί να ερεθιστεί το δέρμα μας.
  • Για απαλά πέλματα
  • Ανακατεύουμε 3 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι με 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλέλαιο και 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tee trea oil).

Πώς το εφαρμόζουμε

Μουλιάζουμε τα πόδια μας για 5-10’ σε μία λεκάνη με ζεστό νερό. Έπειτα, απλώνουμε το scrub στα πέλματά μας και τα τρίβουμε, ξεκινώντας από την πάνω πλευρά. Στα σκληρά σημεία και τα πετσάκια επιμένουμε περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Σκουπίζουμε τα πόδια μας και απλώνουμε μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα. Φοράμε βαμβακερά καλτσάκια και πέφτουμε για ύπνο. Το επόμενο πρωϊ τα πόδια μας θα είναι τόσο μαλακά όπως ενός μωρού.

Νote: Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου φημίζεται για τις αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές του ιδιότητες. Γι’ αυτό θεωρείται ιδανικό για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ονυχομυκητιάσεων.

το διαβάσαμε ΕΔΩ 

vita.gr