Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πρωινό: Με αυτή την τροφή θα «καίτε» θερμίδες όλη τη μέρα

Το σώμα σας χρειάζεται αρκετή ώρα για να την επεξεργαστεί και έτσι «ξυπνάει» ο μεταβολισμός σας

Οι γονείς μας, μας έλεγαν από όταν ήμασταν μικροί πώς πρέπει να τρώμε πάντοτε πρωινό καθώς είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Γιατί πρέπει να τρώμε πρωινό:
  • Μας γεμίζει ενέργεια και μας βοηθάει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους προσδίδοντας στον οργανισμό μας όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθουμε στις πρώτες υποχρεώσεις της ημέρας(RuxtonCHSetal,1997).
  • Μειώνει την πιθανότητα για παχυσαρκία γιατί σύμφωνα με μελέτες η χαμηλή κατανάλωση πρωινού συσχετίζεται με υψηλότερη πρόσληψη λίπους (RuxtonCHSetal,1997, MaYetal,2003).
  • Kάνει καλό στην καρδιά γιατί σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε ανάμεσα σε άνδρες,αυτοί που δεν κατανάλωναν πρωινό είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και στεφανιαίας νόσου σε σύγκριση με άτομα που κατανάλωναν συστηματικά πρωινό(LeahE. Cetal,2013). Άλλη μελέτη έδειξε ότι άτομα που δεν κατανάλωναν πρωινό είχαν μεγαλύτερη συγκέντρωση LDL χοληστερόλης ενώ η HDL-καλή χοληστερόλη απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό είχε χαμηλότερη συγκέντρωση(SmithetalK.J,2010).
  • Καταναλώνεις περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Σύμφωνα με 2 μελέτες που έγιναν στον Καναδά έχουν βρεθεί υψηλότερες ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, φωσφόρου, υδατοδιαλυτών βιταμινών και διαιτητικών ινών στο πρωινό από ότι στα άλλα γεύματα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες(ChaoESMetal,1 989, RampersaudGC, 2005)
  • Μεγάλη διατροφική αξία έχει η κατανάλωση πρωινού στα παιδιά. Πολλές μελέτες έχουν βρει θετικά αποτελέσματα του πρωινού στις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο, στη μνήμη και στο ρυθμό παρακολούθησης των μαθημάτων (PollitEetal, 1989, PollitE, 1995)

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υπάρχει, μάλιστα, και μια τροφή η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να καίτε θερμίδες όλη μέρα.

Αν, λοιπόν, θέλετε να δώσετε μια ώθηση στον μεταβολισμό σας και να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα οι ειδικοί προτείνουν τη γνωστή σε όλους μας βρώμη.

Θεωρείται, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι που τρώνε καλούς υδατάνθρακες, όπως είναι η βρώμη, έχουν περισσότερη ενέργεια, χάνουν περισσότερο βάρος και το έντερό τους λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Η βρώμη είναι γεμάτη φυτικές ίνες πράγμα που σημαίνει πως το σώμα σας χρειάζεται αρκετή ώρα για να την επεξεργαστεί και έτσι «ξυπνάει» ο μεταβολισμός σας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

το διαβάσαμε ΕΔΩ