Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα ; Νόστιμες καλοκαιρινές πιπεριές, γεμιστές με φέτα !

Ένας από τους καλύτερους καλοκαιρινούς μεζέδες που σερβίρεται συνήθως σε ταβέρνες και συνοδεύεται πάντα με ουζάκι, πάγο και καλή παρέα. Είναι ένα εύκολο και απλό ορεκτικό ή συνοδευτικό που συνδυάζει τη σπιρτάδα της φέτας με την γλυκύτητα της πιπεριάς.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά για τη Συνταγή

  • 4 μακριές πιπεριές κέρατο (πράσινες, πορτοκαλί ή κόκκινες)
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Λίγη γαλέτα ή ψίχουλα ψωμιού (προαιρετικά)

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα
  • Ξύδι βαλσάμικο ή απλό
  • Λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Αρχικά πλύντε καλά τις πιπεριές και με προσοχή με ένα μαχαιράκι, κόψτε ένα καπάκι από τη μεριά του κοτσανιού τους και ξεσποριάστε τις. Σε ένα μπολ, βάλτε την φέτα αφού την τρίψετε με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο (όχι πολύ αλάτι, αν είναι πολύ αλμυρή η φέτα), ρίγανη, μαϊντανό και το ψιλοκομμένο τσίλι, αν χρησιμοποιήσετε. Με ένα μακρύ κουτάλι, γεμίστε τις πιπεριές με το μίγμα της φέτας, προσέχοντας να μην σκιστούν και ανοίξουν. Με ένα πινέλο βουρτσίστε τις ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και κλείστε το άνοιγμα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας και το καπάκι ή με λίγα ψίχουλα ή γαλέτα πιέζοντας τα ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα. Τηγανίστε τις σε λίγο ελαιόλαδο ή ψήστε τις στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καφετίσουν ελαφρά σε όλες τις πλευρές, αλλά να μην καούν. Σερβίρετε τις πιπεριές ζεστές, περιχυμένες με λαδόξυδο με το βαλσάμικο ξύδι και λίγο ελαιόλαδο.


Συμβουλή

Στη γέμιση μπορείτε να αντικαταστήσετε 50 γραμμάρια από την φέτα με κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό τυρί που λιώνει, για πιο κρεμώδη υφή.

 

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram