Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Θεραπεύσετε τον πόνο στις αρθρώσεις με ζελατίνη Ροδιού

Η ζελατίνη είναι μια πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης και περιέχει κολλαγόνο. Το κολλαγόνο συμβάλλει στη δημιουργία χόνδρου και οστού. Έτσι η κατανάλωση ζελατίνης βοηθάει στη θεραπεία της αρθρίτιδας και του πόνου στις αρθρώσεις.
Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κάντε αυτήν την Ζελατίνη ροδιού για να απαλλαγείτε από τον πόνο στις αρθρώσεις, την πλάτη και το γόνατο.

Οι αρθρώσεις είναι ο συνδετικός ιστός μεταξύ των οστών. Ο πόνος στις αρθρώσεις μειώνει την κινητικότητα και ενώ μπορεί να ξεκινήσει ως κάτι ελαφρώς ενοχλητικό μπορεί να εξελιχθεί σε μια εξουθενωτική κατάσταση.


Πώς να θεραπεύσετε τον πόνο στις αρθρώσεις


Μελέτες έχουν συχνά δείξει ότι η τακτική κατανάλωση οργανικής ζελατίνης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της αρθρίτιδας και του πόνου στις αρθρώσεις.

Η ζελατίνη είναι μια πρωτεΐνη που λαμβάνεται με βρασμό ζωικών προϊόντων και περιέχει κολλαγόνο, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στη δημιουργία χόνδρου και οστού.

Το κολλαγόνο είναι μια ινώδης πρωτεΐνη που ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς του σώματος, επιτρέποντάς τους να είναι ελαστικοί ώστε να μπορούν να τεντωθούν χωρίς να σπάσουν και να τραυματιστούν. Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και οι μεμονωμένες ίνες κολλαγόνου γίνονται όλο και περισσότερο αλληλένδετες μεταξύ τους.

Στην πραγματικότητα, λόγω της περιεκτικότητάς της σε κολλαγόνο, η ζελατίνη έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση και βοηθάει στην αποκατάσταση τραυματισμών που σχετίζονται με το στρες.

Ο Chris D’Adamo, PhD, επίκουρος καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Maryland στη Βαλτιμόρη υποστηρίζει ότι «η ζελατίνη μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας, πιθανώς επειδή βρίσκεται κάτω από τον χόνδρο.»

Σε μια μελέτη του 2000, σε 175 ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα δόθηκαν καθημερινά συμπληρώματα ζελατίνης, ασβεστίου και βιταμίνης C. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα ζελατίνης οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην ακαμψία των αρθρώσεων των ασθενών, τα επίπεδα πόνου και την κινητικότητα.

«Αυτό υποδηλώνει ότι το συμπλήρωμα ζελατίνης έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη λειτουργία του γονάτου κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που προκαλούν υψηλά ποσοστά στρες στην άρθρωση», σύμφωνα με τον Sean S. McCarthy, MS, από το Κέντρο Έρευνας Κλινικής και Τρόπου ζωής στο Shrewsbury, Mass.

Πώς να φτιάξετε ζελατίνη ροδιού

Συστατικά:

  • 2 ρόδια (ξεφλουδισμένα)
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη



Οδηγίες:

  • Σε ένα σκεύος, βράστε το νερό.
  • Προσθέστε τα ρόδια.
  • Καλύψτε το και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά ή έως ότου το νερό γίνει πολύ κόκκινο.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και περάστε από σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους κόκκους του ροδιού.
  • Βάλτε το πίσω στο σκεύος και προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέστε το βιολογικό μέλι και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά
  • Ρίξτε το υγρό μείγμα σε ένα καλούπι σιλικόνης και αποθηκεύστε στο ψυγείο για 1 ώρα (χρησιμοποιείστε λίγο λάδι καρύδας, ώστε να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε το μείγμα από το καλούπι αφού κρυώσει)


Η ζελατίνη έχει πολλά άλλα σημαντικά οφέλη, όπως:

  • Αποτρέπει τοξική συσσώρευση
  • Η ζελατίνη βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί επειδή περιέχει γλυκερίνη, ένα αμινοξύ που ενισχύει την ικανότητα του ήπατος να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.
  • Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες
  • Κάθε κουταλιά της σούπας περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης για να βοηθήσει το σώμα σας να δημιουργήσει νέους μυς . Αυτό βοηθά στη διατήρηση όλου του μυοσκελετικού συστήματος σε άριστη κατάσταση.
  • Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος
  • Η τακτική κατανάλωση ζελατίνης μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, διότι είναι ουσιαστικά «μαγειρεμένο» κολλαγόνο, το οποίο μπορεί να δώσει στο δέρμα πιο σταθερή και νεανική εμφάνιση και να μειώσει τις ρυτίδες.


Μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω τον πόνο στις αρθρώσεις με απλές ασκήσεις ή καταναλώνοντας βότανα και μπαχαρικά όπως η άρνικα,το τζίντζερ, η τσουκνίδα, το πιπέρι Καγιέν, ο κουρκουμάς και το χαμομήλι. Φροντίστε τις αρθρώσεις σας και θα σας κρατήσουν κινητούς και δυνατούς σε οποιαδήποτε ηλικία!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram