Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Αρπαγόφυτο για τους πόνους στις αρθρώσεις και τους μυς !

Το Αρπαγόφυτο, ή αλλιώς Νύχι του Διαβόλου, με την επιστημονική ονομασία Harpagophytum procumbens, είναι ένα βότανο που βρίσκεται μόνο στην άγρια ​​έρημο Καλαχάρι της Νότιας Αφρικής. Από πολύ νωρίς οι ιθαγενείς κατάλαβαν τις ιδιότητές του και το χρησιμοποιούσαν συχνά για
ρευματικούς πόνους, πόνους στην πλάτη, καθώς και για πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις.

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση του φυτού για 8-12 εβδομάδες μπορεί να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει την φυσική λειτουργία του οργανισμού σε ανθρώπους που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα. Έρευνα η οποία διήρκεσε 4 μήνες σε 122 ανθρώπους με προβλήματα οστεοαρθρίτιδας που ελάμβαναν αρπαγόφυτο και συμβατική φαρμακευτική αγωγή, έδειξε ότι αυτοί που έλαβαν αρπαγόφυτο είχαν ίδια ανακούφιση στον πόνο με αυτούς που έλαβαν το συμβατικό φάρμακο. Εκείνοι που έλαβαν αρπαγόφυτο είχαν λιγότερες παρενέργειες.
Μελέτες και αναλύσεις έχουν δείξει ότι το αρπαγόφυτο ενδείκνυται για πόνους στον αυχένα, την πλάτη, στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και στις αρθρώσεις.

Επίσης υποστηρίζεται ότι διευκολύνει την πέψη, δρα ενάντια στις ημικρανίες, αλλεργίες και τον πυρετό, όπως δρα και ως επουλωτικό, χωρίς όμως να έχουν γίνει επαρκείς μελέτες για να υποστηρίξουν αυτές τις ιδιότητες του φυτού.
Το αρπαγόφυτο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω των ιριδοειδών γλυκοζιτών που περιέχει και ιδιαίτερα του συστατικού harpagoside που είναι συστατικό με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Η χρήση του φυτού σε διάφορες μορφές, έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία.

Μια μελέτη που εξέτασε την αποτελεσματικότητα του αρπαγόφυτου σε ήπιες έως μέτριες ρευματικές διαταραχές διαπίστωσε ότι παρόλο που δεν είχε καμία επίδραση στα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος, είχε σημαντική επίδραση στη μείωση του πόνου με πάνω από το 60% των ασθενών να βλέπουν θετικά αποτελέσματα. 

Επιπλέον, η μελέτη προτείνει ότι η μακροχρόνια χρήση του αρπαγόφυτου δεν είναι μόνο ασφαλής, αλλά μπορεί επίσης να παρουσιάσει βελτίωση σε άτομα με χρόνιο πόνο στη μέση.

Η πιο αποτελεσματική μορφή για να πάρει κανείς αρπαγόφυτο είναι με τη μορφή βάμματος, επειδή τα υγρά βάμματα απορροφώνται πιο εύκολα απ’ ό,τι η αντίστοιχη μορφή σε δισκία. 

Επιπλέον, όσοι υποφέρουν από πεπτικές διαταραχές, όπως διάρροια ή δυσκοιλιότητα, πρέπει να ξέρουν ότι τα βότανα απορροφώνται δύσκολα από το γαστρεντερικό σύστημα όταν καταναλώνονται σαν σκόνη.

Τα βάμματα, από την άλλη πλευρά, απορροφώνται γρήγορα απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος κατά την κατάποση, χωρίς να χρειάζεται χρόνος για να διασπαστούν πρώτα από το πεπτικό σύστημα. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι τα βάμματα έχουν συχνά πιο γρήγορη δράση, αλλά είναι και πιο αποτελεσματικά!

Χρήση
Η αποξηραμένη ρίζα του φυτού σε τσάϊ, σε κάψουλα, ταμπλέτα, χρησιμοποιείται το βάμμα αρπαγόφυτου και λοιπά παρασκευάσματα σε μορφή αλοιφής. Το αρπαγόφυτο συνδυάζεται με ρίζα τζίντζερ, καλέντουλα και άνθη άρνικας.

Το αρπαγόφυτο δεν συνιστάται για εγκύους και παιδιά. Επίσης δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που έχουν έλκος στομάχου, καρδιολογικά προβλήματα και προβλήματα με την πίεση. Δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζί με την ασπιρίνη.

*Η χρήση των βοτάνων είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσέγγισης, παρατήρησης και καταγραφής για την ενδυνάμωση του σώματος και την θεραπεία ασθενειών. Τα βότανα όμως περιέχουν δραστικές ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρενέργειες και να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα και γι αυτό συνιστάται η συμβουλή ειδικού όταν ακολουθείται άλλη αγωγή.

Για καλύτερα αποτελέσματα ανακατέψτε τη συνιστώμενη δόση σε λίγο νερό.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook 

  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram