Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Βότανα για τη διαχείριση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

Βότανα για τη διαχείριση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

 Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!


1) χαμομήλι 

Διαβάστε επίσης   (Χαμομήλι το Θαυματουργό_)

Και ξεκινάω με το θεσπέσιο χαμομήλι.
Το χαμομήλι χρησιμοποιείται παραδοσιακά για πολλές γαστρεντερικές παθήσεις, ανάμεσα στις οποίες και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση.
Όσα άτομα υποφέρουν από παλινδρόμιση πρέπει οπωσδήποτε να έχουν στη διατροφή τους ροφήματα με χαμομήλι.
Το χαμομήλι το κάνουμε έγχυμα και μπορούμε να πίνουμε δύο με τρις φορές την ημέρα.
 

2) τζίντζερ 

 
Μία ανασκόπηση διερεύνησε την επίδραση του τζίντζερ στα παιδιά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαπίστωσε ότι βοήθησε πολύ στη μείωση των συμπτωμάτων.
Το πολύτιμο τζίντζερ δείχνει ισχυρές δυνατότητες για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης με λίγες, έως ελάχιστες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

3) λεμόνι

Διαβάστε επίσης (Ποιες ασθένειες καταπολεμά το λεμόνι;)

Ανισορροπίες του πεπτικού μας συστήματος που προλαμβάνει ή θεραπεύει το λεμόνι είτε ως χυμός, είτε ως ρόφημα, είτε ως αιθέριο έλαιο είναι:
η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση οι καούρες,
η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου Μελέτες έχουν δείξει ότι το D-limonene αυξάνει τη γαστρική κινητικότητα και προκαλεί μείωση της ναυτίας,
εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου και ανακούφιση της γαστρικής παλινδρόμησης
Με τον όξινο χαρακτήρα του το λεμόνι βοηθά στη διάσπαση της τροφής, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως καούρα,
πόνο και φούσκωμα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την όρεξη
Άρθρα μου που μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το λεμόνι: 

1.Τρώγοντας την φλούδα του λεμονιού απαλλάσεστε από τους πόνους στις αρθρώσεις !

2. Η Βιταμίνη C ως Θεραπεία κατά του Καρκίνου! - Τα οφέλη της δεν σταματούν στο ανοσοποιητικό!

3.ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ! Θωρακίστε τον οργανισμό σας από τις ιώσεις...

4. Μυστικά για την καλλιέργεια της λεμονιάς στον κήπο και στο μπαλκόνι μας

4) πορτοκάλι 

 – το d-limonene από τη φλούδα του πορτοκαλιού και του λεμονιού έχει προταθεί ως μιά εναλλακτική και φυσική θεραπεία για την καούρα από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
Ελιξίριο: Το εκχύλισμα από φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού στο νερό, ένα ιδανικό ρόφημα, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.


5) ελαιόλαδο 

Διαβάστε επίσης (Ελαιόλαδο, το χρυσό δώρο των θεών και το πεπτικό μας σύστημα)

– Χάρη στην μεγάλη του απορροφητικότητα από το βλεννογόνο των εντέρων, το ελαιόλαδο καταπραΰνει τα περισσότερα εντερικά σύνδρομα,
βοηθά στην άψογη λειτουργία του παχέος εντέρου – με αποτέλεσμα;
Μα να επουλωθούν τυχόν έλκη σε όποιο σημείο του πεπτικού μας συστήματος, να θεραπευτούν φλεγμονές και να προληφθεί, και πολλές φορές, με τη συνεπικουρία μιας σωστής διατροφής, να θεραπευτεί η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
Μπορούμε να πίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αρίστης βιολογικής ποιότητας το πρωί που σηκωνόμαστε, πάντα μέσα στα πλαίσια μια υγιεινής διατροφής


6) κουρκούμι

Διαβάστε επίσης (Κουρκουμάς και τα Τεράστια Οφέλη στην Υγεία μας )

Το κουρκούμι έχει επίσης παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για την καούρα από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση,
τον πόνο στο στομάχι,
την διάρροια,
τα εντερικά αέρια και
το φούσκωμα.


7) γλυκύρριζα

 
Η ίδια ανασκόπηση που διερεύνησε την επίδραση του τζίντζερ στα παιδιά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν γλυκόριζα για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, έδειξαν αξιόλογες βελτιώσεις.
Επίσης η γλυκύρριζα αυξάνει τη βλεννώδη επικάλυψη της επένδυσης του οισοφάγου, βοηθώντας την να αντισταθεί στις ερεθιστικές επιδράσεις της παλινδρόμησης.
Οι επιστήμονες όμως επέστησαν την προσοχή στη δόση, διότι η γλυκύρριζα σε μεγάλες δόσεις μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση .
Ενώ οι ερευνητές της μελέτης αναγνωρίζουν τα οφέλη της γλυκύρριζας, ζητούν περισσότερα στοιχεία για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς ότι βοηθάει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης


8) κυδώνι

 
Το κυδώνι είναι ένα δημοφιλές φαρμακευτικό βότανο και θα το βρούμε σε πολλά και διαφορετικά παραδοσιακά φάρμακα-ιάματα.
Συμπυκνωμένο εκχύλισμα κυδωνιού, γνωστό και ως σάλτσα κυδωνιού, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία πολλών γαστρεντερικών διαταραχών, ισχυρισμό που έχουν επιβεβαιώσει πολλές σύγχρονες έρευνες.
Ο στόχος μελετών όπως αυτής ήταν να συγκρίνει την αποτελεσματικότητα του κυδωνιού έναντι της δραστικής ουσίας ranitidine στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σε έγκυες γυναίκες, καθώς γνωρίζουμε πως το κυδώνι είναι ένα παραδοσιακό γαστρικό τονωτικό, ένα ορεκτικό και ένα ίαμα για τη ναυτία,
τον έμετο και τον επιγαστρικό πόνο.
Ο επιγαστρικό πόνος είναι πόνος που εντοπίζεται στην περιοχή της άνω κοιλίας αμέσως κάτω από τα πλευρά.
Συνήθως το πόνο αυτό βιώνουν τα άτομα κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το φαγητό ή εάν ξαπλώνουν σε πάρα πολύ σύντομα μετά το φαγητό.
Είναι ένα κοινό σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Επίσης έρευνες έχουν διεξαχθεί για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη σχέση του σιροπιού του κυδωνιού με τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση των παιδιών.
Δεδομένου ότι η θεραπεία των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης στα παιδιά είναι υψίστης σημασίας, οι μελέτες που διεξάγονται αποσκοπούν στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του σιροπιού κυδωνιού και της δραστικής ουσίας ranitidine στη διαχείριση παιδιών με συμπτωματική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
Τα αποτελέσματα έδειξαν μείωση των συμπτωμάτων σε όλες τις παιδικές ηλικιακές ομάδες.
Σε σύγκριση δε με την δραστική ουσία omeprazole το κυδώνι – Cydonia oblonga, η μυρτιά ή μυρσίνη – myrtus communis και η χαρουπιά – Ceratonia siliqua έδειξαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.


Οι μελέτες για τη χαρουπιά- Ceratonia siliqua επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην παλινδρόμηση στα βρέφη και αποδείχθηκε αξιοσημείωτη μείωση του αριθμού της παλινδρόμησης.

Διαβάστε επίσης ( Χαρούπι , το πιο καθαρό χρυσάφι στον κόσμο…)

Επίσης τα ευρήματα των ερευνών δηλώνουν ότι το υδατικό εκχύλισμα των λοβών του χαρουπιού ασκούν γαστροπροστατευτικά αποτελέσματα έναντι του οξειδωτικού στρες, εν μέρει λόγω, των αντιοξειδωτικών τους ιδιοτήτων του, έτσι και αλλιώς οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δράσεις του χαρουπιού ήταν οι κύριοι μηχανισμοί που επέφεραν τα θετικά αποτελέσματα και μείωσαν τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Το πιο σημαντικό είναι ότι οι μελέτες έδειξαν ότι το εκχύλισμα του χαρουπιού αφαίρεσε το έλκος στον γαστρικό βλεννογόνο.
Αυτά τα δεδομένα επιβεβαίωσαν πλήρως όλες τις αναφερθείσες in vivo και in vitro αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του χαρουπιού.
Επίσης αποδείχθηκε ότι το υδατικό εκχύλισμα από λοβούς χαρουπιού περιέχει υψηλές ποσότητες συνολικών πολυφαινολών,
συνολικών φλαβονοειδών και συμπυκνωμένων τανινών.
Αυτά τα μόρια είναι η πρωταρχική πηγή της αντιοξειδωτικής ικανότητας αυτού του φυτού.
Επιπλέον, είναι πολύ γνωστό ότι τα sulfhydryls συμμετέχουν εν μέρει στην κυτταροπροστασία του στομάχου, στη διατήρηση της ακεραιότητας του βλεννογόνου και στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών που σχηματίζονται λόγω της δράσης επιβλαβών παραγόντων.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Ακολουθήστε μας και στο Facebook