Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μαγειρική σόδα: Πολυχρηστικό Θαύμα!

Η μαγειρική σόδα, ίσως το πιο ταπεινό υλικό στο ντουλάπι της κουζίνας σας, κρύβει απίστευτες δυνατότητες! Εκτός από το να φουσκώνει τα κέικ σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την υγεία και την ομορφιά σας με απλούς και οικονομικούς τρόπους.

Ανακούφιση από πεπτικά προβλήματα:

  • Καούρα και δυσπεψία: Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό ή χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα του στομάχου και να ανακουφίσει από την καούρα και τη δυσπεψία χωρίς να επηρεάσει την πέψη.

Υγιή μάτια:

  • Ερεθισμός και επιπεφυκίτιδα: Ξεπλένετε τα μάτια σας με διάλυμα σόδας (1 κουταλάκι του γλυκού σε 1 φλιτζάνι νερό) για να ανακουφίσετε τον ερεθισμό των βλεφάρων και την επιπεφυκίτιδα. Η σόδα δρα αντισηπτικά, αντιφλεγμονωδώς και αντιβακτηριακά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των μαστοειδών όγκων.

Λευκά και υγιή δόντια:

  • Καταπολέμηση τερηδόνας: Το πλύσιμο με διάλυμα σόδας (1 κουταλάκι του γλυκού σε 2 φλιτζάνια νερό) ενισχύει την υγεία των δοντιών και των ούλων, καταπολεμά την τερηδόνα και λευκαίνει τα δόντια. Για πιο λευκά δόντια, πλύνετε τα με σόδα μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Δροσερή αναπνοή:

  • Εξουδετερώστε τις οσμές: Ξεπλύνετε το στόμα σας με διάλυμα σόδας (1 κουταλάκι του γλυκού σε μισό ποτήρι νερό) για να εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες οσμές και να αφήσετε μια αίσθηση δροσιάς.

Φροντίδα ευαίσθητων περιοχών:

  • Αντισηπτική δράση: Η σόδα έχει αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να αποτρέψουν μολύνσεις σε ευαίσθητες περιοχές, όπως ο κόλπος, ειδικά κατά τη χρήση ταμπόν.

Ανακούφιση από πόνους και κράμπες:

  • Μυϊκοί πόνοι και κράμπες: Διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το για να ανακουφιστείτε από μυϊκούς πόνους και κράμπες.

Αναζωογονητικά πόδια:

  • Ποδόλουτρα για κουρασμένα πόδια: Φτιάξτε ένα ποδόλουτρο με χλιαρό νερό και σόδα (3 κουταλιές της σούπας σε μια λεκάνη). Μουλιάστε τα πόδια σας, τρίψτε απαλά και απολαύστε την αναζωογονητική αίσθηση.

Αντιμετώπιση μυκητιασικών λοιμώξεων:

  • Μυκητιάσεις ποδιών και φαγούρα: Φτιάξτε ένα ποδόλουτρο ή αλοιφή με διάλυμα σόδας για να αντιμετωπίσετε μυκητιάσεις ποδιών, φουσκάλες και φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων.

Φυσικό αποσμητικό:

  • Καταπολέμηση οσμών: Η σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποσμητικό και μυκητοκτόνο.

    Περιποίηση άκρων:

    • Απολέπιση ποδιών: Φτιάξτε ένα ποδόλουτρο με ζεστό νερό και σόδα (3 κουταλιές της σούπας σε μια λεκάνη). Μουλιάστε τα πόδια σας, τρίψτε απαλά με ελαφρόπετρα και απολαύστε απαλά και λεία πόδια.
    • Καθαρισμός νυχιών: Χρησιμοποιήστε σόδα σε μια βούρτσα για να καθαρίσετε τα νύχια σας και να αφαιρέσετε λεκέδες από παλιό βερνίκι. Παράλληλα, μαλακώνει τα "πετσάκια".

    Καθαριότητα:

    • Πολυχρηστικό καθαριστικό: Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό μη τοξικό καθαριστικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε λεκέδες σε χαλιά, ίχνη από καπνό τσιγάρου, λεκέδες καφέ και τσαγιού, λεκέδες φαγητού, λεκέδες στα πλακάκια και πολλά άλλα.
    • Αποσμητικός χώρου: Ρίξτε λίγη σόδα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο ή σε άλλο χώρο που θέλετε να εξουδετερώσετε τις δυσάρεστες οσμές.

    Προσοχή:

    • Αποφύγετε την επαφή της σόδας με τα μάτια.
    • Μην χρησιμοποιείτε σόδα σε ανοιχτές πληγές ή ερεθισμένο δέρμα.
    • Σε περίπτωση αλλεργίας, διακόψτε αμέσως τη χρήση.

    Συμπέρασμα:

    Η μαγειρική σόδα είναι ένα οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν με πολλαπλές χρήσεις. Αξίζει να έχετε πάντα ένα κουτί στο ντουλάπι σας για να φροντίσετε την υγεία, την ομορφιά και το σπίτι σας!

    ©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

    Ακολουθήστε μας και στο Facebook

    Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

      Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

    Πηγές: