Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Συμβουλές για Καλύτερο Ύπνο !

Επειδή η ποιότητα είναι σημαντική, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε καλά όλη τη νύχτα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε τον ύπνο σας:

Ακολουθήστε ένα τακτικό πρόγραμμα.
Το να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, βοηθά στη ρύθμιση του εσωτερικού σας ρολογιού. Η παρακολούθηση ενός ακανόνιστου προγράμματος ύπνου έχει συνδεθεί με κακή ποιότητα και διάρκεια ύπνου.

Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο.
Η υιοθέτηση μιας χαλαρωτικής ρουτίνας πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη διάθεση για ύπνο. Για παράδειγμα, η ακρόαση μουσικής έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη βελτίωση του ύπνου.

Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον.
Ο ύπνος σε ένα ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο σε άνετη θερμοκρασία μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Το να είσαι πολύ δραστήριος πριν τον ύπνο, πολύ ζεστό ή σε θορυβώδες περιβάλλον συνδέεται με κακό ύπνο.

Ελαχιστοποιήστε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τη νικοτίνη.
Μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση καφεΐνης, αλκοόλ και νικοτίνης με κακή ποιότητα ύπνου. Προσπαθήστε να αποφύγετε την καφεΐνη το απόγευμα και το βράδυ.

Μειώστε τη χρήση ηλεκτρονικών.
Η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών ειδών έχει συσχετιστεί με κακή ποιότητα ύπνου. Ακόμη και η έκθεση σε έντονα φώτα του δωματίου πριν τον ύπνο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας.

Να είστε πιο δραστήριοι.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η αδράνεια σχετίζεται με φτωχότερο ύπνο και, αντιστρόφως, η άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα.

Ασκηθείτε στον διαλογισμό. Ο διαλογισμός και η προπόνηση χαλάρωσης μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου και τη λειτουργία του εγκεφάλου, αν και η έρευνα δεν είναι ξεκάθαρη.

Οι ανάγκες ύπνου διαφέρουν ανάλογα με το άτομο και επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες. Ωστόσο, για τους περισσότερους ενήλικες, 7-9 ώρες τη νύχτα είναι η ιδανική ποσότητα. Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προσδιορίσετε εάν λαμβάνετε τον επαρκή ύπνο για εσάς. Εάν κοιμάστε αρκετά, θα πρέπει να αισθάνεστε ξύπνιοι και γεμάτοι ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν διαπιστώσετε ότι είστε υποτονικοί ή συχνά κουρασμένοι, μπορεί να χρειαστεί να κοιμηθείτε περισσότερο. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ώρα του ύπνου, δημιουργήστε καλές συνήθειες, όπως η ελαχιστοποίηση της πρόσληψης καφεΐνης και αλκοόλ και  τηρείστε ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου και δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον γιαυτό.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram