Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Γειώστε το σώμα σας για βέλτιστη υγεία (Grounding – Earthing)

Η καθημερινή επαφή του σώματός μας με τη γη είναι ίσως ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που μπορούμε να προσφέρουμε στον νου και το σώμα μας. Από τους αρχέγονους χρόνους, το περπάτημα πάνω στο χώμα με γυμνά πόδια αποτελούσε βασική παράμετρο της ζωής τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων. Με την εξέλιξη του είδους μας, ο άνθρωπος έφτιαξε παπούτσια, σανδάλια και μπότες που λειτουργούν ως μόνωση από τις φυσικές ενέργειες της Γης. Κι όμως, η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που πηγάζει από τη Γη ασκεί βαθύτατη θεραπευτική επίδραση στο σώμα μας.

Τα υποδήματα προστατεύουν ασφαλώς τα πόδια μας, ταυτόχρονα όμως μας στερούν την επαφή με τα ελεύθερα ηλεκτρόνια που κυκλοφορούν στο έδαφος. Η γείωση του σώματός μας κάθε φορά που περπατάμε με γυμνά πόδια έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία συνιστά γενετική απαίτηση για βέλτιστη υγεία. Προσωπικά, αποκαλώ τη γείωση χαϊδευτικά βιταμίνη Γ, καθώς είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με οποιαδήποτε άλλη θρεπτική ουσία απαραίτητη για την υγεία μας.

Η φύση είναι μια θεραπευτική πηγή:

Ο κόσμος μας σήμερα διαθέτει την πλουσιότερη ιατρική τεχνολογία από κάθε άλλη εποχή στο παρελθόν. Όσο όμως κι αν αυτό είναι ένα θετικό κατά κύριο λόγο επίτευγμα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει τις φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις της Γης. Η φύση από μόνη της είναι μια πανίσχυρη θεραπευτική πηγή.

Ο ήλιος παράγει τη βιταμίνη D3, τα φυτά και η βλάστηση μας χαρίζουν τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά, τα ιχνοστοιχεία και τη χλωροφύλλη μεταξύ πολλών άλλων. Η ίδια η Γη παρέχει ένα ισχυρό δίκτυο ελεύθερων ηλεκτρονίων, διαθέσιμων σε όποιον πολύ απλά εκθέτει το σώμα του σε αυτές τις φυσικές ενέργειες που διατρέχουν το έδαφος.

Το σώμα μας αποτελεί έναν ζωντανό πίνακα με δυναμικά φορτισμένα βιοχημικά κυκλώματα, τα οποία φορτίζονται και συντονίζονται μέσω της δραστηριότητας του ΚΝΣ. Ομοίως, και η Γη διέπεται από αδιόρατα, αλλά δυναμικά ηλεκτρικά κυκλώματα. Η ηλεκτρική συνομιλία ανάμεσα στη Γη και το κεντρικό νευρικό μας σύστημα βοηθά στον προγραμματισμό τρισεκατομμυρίων χημικών αντιδράσεων.

Οι ηλεκτρικοί ρυθμοί της Γης


Οι ηλεκτρικοί ρυθμοί της Γης επηρεάζουν σημαντικά τους φυσικούς κιρκαδιανούς ρυθμούς οι οποίοι κυβερνούν με τη σειρά τους τον κύκλο του ύπνου / εγρήγορσης, τις ορμόνες, τη διάθεση και την παραγωγή ενέργειας. Μελέτες που έγιναν σε άτομα πλήρως αποκομμένα από αυτόν τον φυσικό ηλεκτρικό ρυθμό έδειξαν ανώμαλα επίπεδα στην κυκλοφορία της κορτιζόλης, υποδηλώνοντας αφύσικες αντιδράσεις άγχους.

Επιπρόσθετα, αυτοί οι αποκομμένοι άνθρωποι συχνά ταλαιπωρούνται από προβλήματα όπως είναι η αϋπνία, οι ορμονικές διαταραχές, ο χρόνιος πόνος, οι πονοκέφαλοι και η κόπωση, μεταξύ άλλων.

Οι άνθρωποι ανέκαθεν συνδεόμαστε με την ηλεκτρική ενέργεια της Γης μέσω των πελμάτων μας. Αυτό αποδεικνύουν οι 500 και πλέον νευρικές απολήξεις που αντιστοιχούν σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του πέλματός μας. Σε σύγκριση με άλλα μέρη του σώματός μας, το σημείο του πέλματος παρουσιάζει μια εντυπωσιακά υψηλότερη πυκνότητα νευρικών συστάδων. Αυτό προφανώς συμβαίνει για λόγους ισορροπίας, σταθερότητας και συντονισμού του ποδιού, αλλά και για να μπορεί να απορροφά την ηλεκτρική ενέργεια που βρίσκεται στη Γη.

Η σωματική αποσύνδεση από τη Γη προκαλεί ανωμαλίες στην ανθρώπινη φυσιολογία και οδηγεί σε φλεγμονές, πόνο, κόπωση, άγχος και κακή ποιότητα ύπνου. Η επανασύνδεσή μας με τη Γη μπορεί να ανακουφίσει άμεσα ή και να θεραπεύσει πλήρως όλα τα παραπάνω συμπτώματα. Μπορεί επίσης να επιταχύνει την ανάρρωση μετά από επέμβαση, τραυματισμό, ή αθλητική υπερπροσπάθεια.

– Από το βιβλίο Earthing, του Martin Zucker

Το πρόβλημα με τα σύγχρονα υποδήματα

Οι σόλες των σημερινών υποδημάτων, με όλες τις μονωτικές επιστρώσεις τους, έχουν διακόψει εντελώς τη ροή της ηλεκτρικής ενέργειας του εδάφους προς τον άνθρωπο. Οι περισσότεροι κάνουμε εβδομάδες ή ακόμα και μήνες να αγγίξουμε απευθείας τη Γη με γυμνό δέρμα για παραπάνω από ένα λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι ζούμε εξολοκλήρου αποκομμένοι από τον πλανήτη μας, κάτι το οποίο οδηγεί σώμα και πνεύμα σε δυσαρμονική λειτουργία.

Το ανθρώπινο σώμα έχει έναν εξωτερικό μανδύα ο οποίος μοιάζει κατά πολύ με εκείνον της Γης, δεδομένου ότι και οι δύο αποτελούν ένα κράμα νερού και μετάλλων. Αυτό ακριβώς το κράμα είναι που επιτρέπει τη ροή των ηλεκτρικών ρευμάτων. Το σώμα μας είναι έτσι πλασμένο ώστε να μπορεί να συνδέεται με τη Γη και την υποδόρια ηλεκτρική της ενέργεια η οποία έχει απερίγραπτα ισχυρή επίδραση στην υγεία και την ευεξία μας.

 Οι βασικές αρχές της Γείωσης:

Αν φοράτε παπούτσια οπουδήποτε πηγαίνετε, η αίσθηση που θα αποκομίσετε από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης δεν θα είναι άλλη από εκείνη του κατεργασμένου δέρματος! Βγάλτε τα παπούτσια σας και αρχίστε να βιώνετε αληθινά την εμπειρία των ωφελειών της Γης!

1). Βγάλτε τα παπούτσια σας: Αποφεύγετε να φοράτε παπούτσια όπου αυτό είναι εφικτό.

2). Καθίστε κάτω ξυπόλυτοι: Καθίστε έξω ξυπόλυτοι με τα πέλματά σας να ακουμπούν στο γρασίδι ή το χώμα.

3). Περπατήστε ξυπόλυτοι: Περπατήστε ή τρέξτε ξυπόλυτοι έξω, στο γρασίδι, στην άμμο ή στο χώμα. Το υγρό χώμα ή γρασίδι είναι ένας εκπληκτικός ηλεκτρικός αγωγός.

4). Επιτρέψτε στο σώμα σας να αγγίξει τη Γη: Εκθέστε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας σε επαφή με τη Γη, είτε πρόκειται για χώμα είτε για φυσικούς θύλακες νερού, όπως λίμνες, πηγές ή θάλασσες. Το περπάτημα σε αλμυρό νερό είναι μια από τις καλύτερες τεχνικές γείωσης, καθώς συνδυάζει την επαφή με το έδαφος, το νερό, και τους ηλεκτρολύτες.

5). Καθίστε στον κορμό ενός δέντρου: Καθίστε ή στηρίξτε το σώμα σας στον κορμό ή σε κάποιο κλαδί ενός δέντρου και γίνετε για λίγο κοινωνός του φυσικού του ηλεκτρισμού.

Τα οφέλη από τη γείωση περιλαμβάνουν την καταπολέμηση των φλεγμονών και την ενίσχυση του εσωτερικού μηχανισμού διαχείρισης άγχους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της πνευματικής μας κατάστασης και υγείας. Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν πρόσθετα οφέλη, όπως βελτιωμένα επίπεδα μνήμης, δημιουργικότητας, ευρηματικότητας, αλλά και πνευματική αφύπνιση μετά το διάστημα που αφιέρωσαν στη σύνδεσή τους με τη Γη.

(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας).

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram