Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Μυστικές Πληροφορίες για την Σελήνη: Εκεί θα καταλήξουν πολλοί ως ψυχές (Πλούταρχος, Πλάτων)



 
Ένα από τα όχι και τόσο γνωστά έργα του Πλουτάρχου είναι το Περὶ τοῦ ἐμφαινομένου προσώπου τῷ κύκλῳ τῆς Σελήνης, δηλ. σε ελεύθερη μετάφραση Σχετικά με το πρόσωπο που φαίνεται στην σφαίρα της Σελήνης.


Αν και το κείμενο που είναι γραμμένο σε μορφή διαλόγου δεν σώζεται ολόκληρο σήμερα, πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα έργα που συγκεντρώνει τις ερμηνείες και τις απόψεις σχετικά με τη Σελήνη, όπως αυτές έγιναν αντιληπτές μέσω παρατηρήσεων από τους σύγχρονους ερευνητές της εποχής του Πλουτάρχου.

Σελήνη και το Ταξίδι των Ψυχών
Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για το ίδιο το πρόσωπο της Σελήνης που τρομοκρατεί τις ψυχές, αν και ο ίδιος ο Πλούταρχος παρουσιάζει πιο ρεαλιστικά το γεγονός λέγοντας ότι απλά αυτό που βλέπουν οι ψυχές όταν αφήνουν το σώμα πίσω στη Γη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα βάθος/κοίλωμα, το μεγαλύτερο μάλιστα από αυτά που αποκαλούν και μυχό της Εκάτης.

Ίσως να πρόκειται, όπως αναφέρει και ο Ίων Μάγγος στο άρθρο του «Ποιοι μας κλέβουν την ψυχή» για τη λεγόμενη περιοχή της σελήνης που ονομάζεται Mare Orientale, από όπου ξεκινά μία μωβ διπλή εσωτερικά ακτίνα που ρουφά την ψυχή κάποιου όταν αυτός πεθάνει. Στο μέρος αυτό, αναφέρει ο Πλούταρχος τιμωρούνται και παίρνουν εκδίκηση οι ψυχές για όσα υποστούν ή πράξουν. Άραγε να έχει να κάνει σχέση με τη λεγόμενη περιοχή ανακύκλωσης-σταθμού υποδοχής, Sinus Midii όπου υπάρχει και το περίφημο κτίσμα-κατασκευή SHARD; Ας δούμε πώς περιγράφει ο Πλούταρχος αυτό το σημείο:

«Τις φοβίζει [ψυχές] όμως και το αποκαλούμενο πρόσωπο, όταν φθάνουν κοντά, που είναι βλοσυρό και τρομακτικό να το βλέπεις. Ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε, αλλά, όπως ακριβώς η δική μας η γη διαθέτει κόλπους βαθείς και μεγάλους … έτσι και τούτα είναι τα βάθη της σελήνης και τα κοιλώματα. Από αυτά το μεγαλύτερο αποκαλούν μυχό της Εκάτης, όπου τιμωρούνται και παίρνουν εκδίκηση οι ψυχές για όσα τυχόν υποστούν ή πράξουν. Και δύο μεγάλες από αυτές ονομάζονται πύλες και από μέσα τους περνούν οι ψυχές, η μια προς τη μεριά της σελήνης που βλέπει προς στον ουρανό, την άλλη προς τη μεριά που βλέπει προς τη γη.» (Περί του Προσώπου της Σελήνης, 944c)

Ας δούμε, όμως, από την αρχή πώς περιγράφει ο Πλούταρχος το ταξίδι αυτό των ψυχών. Στην ιστορία αυτή ο αναγνώστης θα διαπιστώσει πάρα πολλές ομοιότητες με τις ιδέες του Πλάτωνα και συγκεκριμένα με το τρόπο που παρουσιάζεται η ψυχή στο έργο του Τιμαίος.

Και για τους δύο συγγραφείς ο άνθρωπος αποτελείται από τρία μέρη: τον νου (πνεύμα), την ψυχή και το σώμα όπου προχέρχονται ή δίνονται στον άνθρωπο αντίστοιχα από τον Ήλιο, τη Σελήνη και τη Γη
Δεν θα πρέπει να θεωρείται ο νους σαν το μέρος της ψυχής, όπως θεωρείται η ψυχή σαν μέρος του σώματος. Στον Τιμαίο η ψυχή έχει ένα θνητό και ένα αθάνατο κομμάτι: στο μεν πρώτο κατοικεί το θυμοειδές και το επιθυμητικόν και στο αθάνατο κατοικεί το λογιστικόν.

Όλα τα άνωθεν θα τα βρείτε από άλλους που έχουν διαβάσει δεκάδες βιβλία τι έλεγαν οι αρχαίοι, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα όμως: Ως συνήθως όλοι αυτοί οι σοβαροί κατα τα αλλά ερευνητές έχουν παρανοήσει πολλά πράγματα, και αγνοούν πληροφορίες απο την πρόσφατη ιστορία, ώστε να γίνει συνδυασμός με το τι έλεγαν οι αρχαίοι, το πρόβλημα τους ειναι ότι πιάνουν και διαβάζουν βιβλία τι έγραφαν οι αρχαίοι, και παρακάμπτουν και αγνοούν όλα αυτά που έχουν γίνει ενδιάμεσα, δεν αρχίζεις με το τι έλεγαν οι αρχαίοι για να το παίζεις σούπερ Έλληνας και φιλόσοφος αλλα από το τι γίνεται σημερα και πας προς τα πίσω, αν ΔΕΝ έχεις αντίληψη να καταλάβεις τι έχει γίνει τα τελευταία 100-150 χρονιά στην Γη τοτε και να διαβάζεις τι έλεγαν οι αρχαίοι δεν θα καταλάβεις τίποτα οπως και αυτο γίνεται απο πολλούς φωστήρες.

Για παράδειγμα ενώ ο Πλούταρχος λέει ξεκάθαρα που ηταν η Ατλαντίδα μερικοί "σούπερ ερευνητές" που παριστάνουν τους ειδικούς ακόμα και καθηγητές, που μπορεί να ειναι και δούρειοι ίπποι λένε ότι ηταν στην Σαντορίνη, η βάλτοι ειναι η εντελώς ηλίθιοι, και ορδες οι ακόλουθοι και γίνεται ένας φαύλος κύκλος ημιμάθειας που είναι χειρότερη από την αμάθεια, όταν τα βλέπεις και δογματικά ελληνοκεντρικά, το έχεις χάσει το τρένο, και πολλοί από τους "αρχαίους φιλόσοφους" άπλα έγραφαν πληροφορίες που είχαν από άλλους, παρανόηση έχει γίνει και στο γεγονός ότι οι "κακοί" ηταν οι άτλαντες και οι κάλοι οι Έλληνες ενώ αυτό δεν έχει λογική, επειδή την εποχή που υπήρχε η Ατλαντίδα στο ελλαδικό χώρο υπήρχαν οι λεγόμενοι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι οι οποίοι ούτε αρχαία Ελληνικά μιλούσαν (!) και ενώ ο Πλούταρχος λέει ότι η Ατλαντίδα καταστράφηκε όταν ήρθε η Σελήνη στην Γη και πως πριν την έλευση της οχι μονο υπήρχαν οι Άτλαντες αλλα και οι προσελήνιοι, αυτοί επιμένουν λένε ότι όλες οι ψυχές στην Γη έρχονται από την σελήνη και πως εκεί ξανα γυρίζουν , δηλαδή αυτοί που ηταν ήδη στην Γη πριν την σελήνη δεν είχαν ψυχή?

Εδώ ειναι το τρομακτικό και το μυστικό των μυστικών που δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι "ειδικοί" ενώ το έχεις βρει πριν καν διαβάσεις τι έλεγαν οι αρχαίοι που άπλα επαληθεύουν αυτά που είχες ανακαλύψει! και λένε μάλιστα ότι την σελήνη την έφεραν οι "ολύμπιοι θεοί" στην Γη ,και ότι δήθεν ειναι από το κάλο, ενώ ειναι του κακού και μπορεί εσκεμμένα να κατάστρεψε την Ατλαντίδα, όπως είπες και σε ενα φιλο : πως γίνεται κάποιοι να έχουν διαβάσει όλα τα βιβλία που υπάρχουν τι έλεγαν οι αρχαίοι, δεκάδες αλλα βιβλία απο ερευνητές και εχουν πολλά στοιχειά και μην μπορουν να βρουν ούτε το 10% από αυτά που ανακάλυψες μόλις σε 2-3 χρονιά?


Όπως δεν έχουν ιδέα από πρόσφατη ιστορία έτσι και δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβαζουν από αρχαίους η καταλαβαίνουν ότι θέλουν, επειδή από κατασκευής τους νοητικά και πνευματικά ειναι κατώτεροι κατώτερες ψυχές δηλαδή (αυτό φαίνεται και από το γεγονός πόσο εύκολα χειραγωγούνται και ενώ έχουν ίντερνετ δεν έμαθαν τίποτα μέσα από αυτό τόσα χρονιά) ... Καταρχήν η σελήνη φαίνεται οτι ειναι απο το κακό και απο το γεγονός οτι κανουν σατανικές τελετές όταν έχει πανσέληνο, επίσης οι μουσουλμάνοι την έχουν σαν σύμβολο, δεν γίνεται να έχει σχέση με τους ολύμπιους θεούς και τους αρχαίους Έλληνες που λένε, αυτούς που νομίζουν αυτοί για Έλληνες .

Ενδεικτικό του αρνητικού ρόλου της Σελήνης είναι η απουσία της σε διάφορα τελετουργικά της αρχαιότητας που αφορούν στην ανύψωση της ψυχής, την απογένεση όπως την αποκαλούσαν. Για παράδειγμα, στην τελετουργική προετοιμασία για ένα ξόρκι αθανασίας που βρίσκεται στη λεγόμενη Λειτουργία του Μίθρα είναι έτσι προγραμματισμένη ώστε να αποφευχθεί η παρουσία της Σελήνης κατά τη διάρκεια της ανύψωσης του μάγου στους ουρανούς για να συναντήσει τον ύψιστο θεό, ο οποίος αναφέρεται σαν Ήλιος Μίθρας.
Αν και στο ταξίδι αυτό προβλέπεται να συναντήσει θεούς άλλων πλανητών και άστρων δεν φαίνεται να βλέπει ποτέ μα ποτέ τη Σελήνη. Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό; Γιατί πρέπει πάση θυσία σε όλη αυτή την τελετουργική προετοιμασία να αποφύγει την επιρροή της Σελήνης;
Όταν πρόκειται για την αρχαία κοσμολογία που αφορά τη γένεση-δημιουργία η παρουσία της Σελήνης είναι επικίνδυνη και βλαπτική. Το πρόσωπό της που βλέπει στη Γη συνδέεται με τη μανία και με την τρέλα. Ο Κλήμεντας Αλεξανδρείας αναφέρει πως ο Ορφέας αποκαλούσε τη Σελήνη και γοργόνειο λόγω του τρομακτικού της προσώπου, μία άποψη που όπως είδαμε μοιράζεται και ο Πλούταρχος. Το πρόσωπό της αποτελεί το είδωλο της Φύσης, την προσωποποίηση του υλικού κόσμου.

Αν γράψω εγώ βιβλίο αρχίζοντας από το σημερα και προς τα πίσω πολλοι θα ξεχάσουν ότι ξέρουν για τον κόσμο και την ζωή, αλλα αν γίνει αυτό σε έχουν δολοφονήσει την άλλη μέρα, ενδεικτικά από τόσες "πατριωτικές σελίδες" στην Ελλάδα αυτή την σελιδα είχαν μανία από την αρχή, ήδη από το 2016 και έκαναν τα πάντα ώστε την εξαφανίσουν και απομακρύνουν το κόσμο,ο λόγος? δεν είσαι Νεοέλληνας σας τους άλλους και ο νοών νοείτω, τέλος υπάρχουν υποψίες ότι στην Σελήνη καταλήγουν όσοι έχουν πάρε δώσε με την φυλη που προέρχεται από εκεί η σε συμμετέχουν σε σατανικές τελετές, όταν γίνεται πανσέληνο πάνε στην Σελήνη και από θεϊκά αγνά πνεύματα καταλήγουν κατώτερα και μοχθηρά,και επιστρέφουν έτσι στην Γη, και όπως λένε αρχαία κείμενα και όταν η Γη μπαίνει μπροστά στην Σελήνη γίνεται το αντίστροφο έρχονται στην Γη και ειναι στην αναμονή να ξανά γεννηθούν, αυτό εξηγεί και το γεγονός γιατί γέμισε ο πλανήτης αγρίμια και όσο πας πίσω ηταν πιο αγνοί, για αυτό αυτοί που προκάλεσαν δυο παγκόσμιους πολέμους ανέφεραν την λέξη "συγκομιδή", το οποίο σημαίνει μαζεύω, η παίρνω τους "καρπούς",τι μάζευαν τους εκατομμύρια νεκρούς? η τα πνεύματα αυτών που άθελα τους πούλησαν την ψυχή τους στο κακό αφου πολέμησαν για λογαριασμό τους? μήπως ειναι γελοίες θεωρίες συνωμοσίας όλα αυτά? όσο "γελοίες θεωρίες συνωμοσίας" ειναι και οι σατανικές τελετές !

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram