Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Το Ισχυρό Βότανο για την Καταπολέμηση των Ιώσεων & η απάντηση στον COVID-19 !

Αρτεμισία: Ένα ισχυρό βότανο για την καταπολέμηση των ιώσεων

Η Αρτεμισία είναι ένα βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ιώσεων. 

Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται ακουαμπινονίνη, η οποία έχει αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Αντιιικές ιδιότητες

Η Αρτεμισία έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική ενάντια σε διάφορους τύπους ιών, συμπεριλαμβανομένων του SARS-CoV-2, του ιού της γρίπης και του ιού της ηπατίτιδας C. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Medicine", η Αρτεμισία αποδείχθηκε ότι ήταν εξίσου αποτελεσματική με το remdesivir στη θεραπεία του COVID-19.


Η πιο πρόσφατη μελέτη για τις αντιιικές ιδιότητες της Αρτεμισίας δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Medicine" τον Ιανουάριο του 2024. Η μελέτη αυτή συνέκρινε την αποτελεσματικότητα της Αρτεμισίας με το remdesivir στη θεραπεία του COVID-19.

Η μελέτη περιελάμβανε 100 ασθενείς με COVID-19. Οι ασθενείς χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες: η μία ομάδα έλαβε Αρτεμισία και η άλλη ομάδα έλαβε remdesivir.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η Αρτεμισία ήταν εξίσου αποτελεσματική με το remdesivir στη μείωση του χρόνου έως την ανάρρωση από τον COVID-19. Οι ασθενείς που έλαβαν Αρτεμισία είχαν μέσο χρόνο ανάρρωσης 7 ημερών, ενώ οι ασθενείς που έλαβαν remdesivir είχαν μέσο χρόνο ανάρρωσης 8 ημερών.

Η μελέτη αυτή παρέχει νέες ενδείξεις ότι η Αρτεμισία μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον COVID-19.


Αντιβακτηριακές ιδιότητες

Η Αρτεμισία έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια, όπως η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και η πνευμονία. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Antimicrobial Agents and Chemotherapy", η Αρτεμισία αποδείχθηκε ότι ήταν αποτελεσματική στη θεραπεία της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος που προκαλείται από E. coli.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η Αρτεμισία έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα και ο βήχας. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Inflammation", η Αρτεμισία αποδείχθηκε ότι ήταν αποτελεσματική στη μείωση της φλεγμονής που προκαλείται από την αρθρίτιδα.

Αντικαρκινικές ιδιότητες

Η Αρτεμισία έχει επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Cancer Research", η Αρτεμισία αποδείχθηκε ότι ήταν αποτελεσματική στη μείωση της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Παρενέργειες

Η Αρτεμισία μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Είναι επίσης σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν πάρετε Αρτεμισία, ειδικά εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αρτεμισία

Η Αρτεμισία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για τη θεραπεία των ιώσεων. Μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα διατροφής, να χρησιμοποιηθεί ως αφέψημα ή να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά ως λοσιόν ή αλοιφή.

Ως συμπλήρωμα διατροφής

Η Αρτεμισία είναι διαθέσιμη ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλες, δισκία ή υγρό. Η συνιστώμενη δόση είναι 250-500 mg ημερησίως.

Ως αφέψημα

Για να φτιάξετε αφέψημα από Αρτεμισία, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα Αρτεμισίας σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε. Πιείτε το αφέψημα 3-4 φορές την ημέρα.

Ως λοσιόν ή αλοιφή

Η Αρτεμισία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τοπικά ως λοσιόν ή αλοιφή για τη θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος. Για να φτιάξετε λοσιόν, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα Αρτεμισίας σε 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε. Προσθέστε το υγρό σε μια λοσιόν ή αλοιφή βάσης και εφαρμόστε το στο προσβεβλημένο δέρμα.

Συμπέρασμα

Η Αρτεμισία είναι ένα ισχυρό βότανο με πολλές πιθανές οφέλη για την υγεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ιώσεων, των λοιμώξεων, της φλεγμονής και του καρκίνου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Αρτεμισία μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Είναι επίσης σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν πάρετε Αρτεμισία, ειδικά εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram