Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Συνταγή για τα πιο ζουμερά Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο που θα ενθουσιάσουν ΜΙΚΡΟΥΣ και μεγάλους

Είναι πεντανόστιμα, χορταστικά και το κυριότερο είναι ένα από τα αγαπημένα κρεατοφαγικά πιάτα των παιδιών. 

Στη συνταγή που ακολουθεί θα δείτε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε τα πιο ζουμερά γιουβαρλάκια αυγολέμονο που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Πριν ριχτούμε στα βάθη της Συνταγής ας δούμε και την θρεπτική αξία τους για να πειστούμε ότι πρέπει να την κάνουμε...

Τα Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο είναι ένα θρεπτικό φαγητό που προσφέρει μια καλή πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων, βιταμινών και μετάλλων.

Πρωτεΐνη: Τα γιουβαρλάκια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη δομή και τη λειτουργία των κυττάρων, των μυών και των οστών. Μια μερίδα 400 γραμμάρια γιουβαρλάκια αυγολέμονο περιέχει περίπου 30 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Υδατάνθρακες: Τα γιουβαρλάκια περιέχουν επίσης υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι μια βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Μια μερίδα 400 γραμμάρια γιουβαρλάκια αυγολέμονο περιέχει περίπου 25 γραμμάρια υδατανθράκων.

Βιταμίνες: Τα γιουβαρλάκια είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη C. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την όραση, την υγεία του δέρματος και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών, των δοντιών και των αιμοφόρων αγγείων.

Μεταλλικά στοιχεία: Τα γιουβαρλάκια είναι επίσης μια καλή πηγή μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για το ανοσοποιητικό σύστημα και τη λειτουργία των ορμονών. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Ενέργεια: Μια μερίδα 400 γραμμάρια γιουβαρλάκια αυγολέμονο περιέχει περίπου 480 θερμίδες.

Φυσικά, η θρεπτική αξία των γιουβαρλάκια αυγολέμονο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, τα γιουβαρλάκια που φτιάχνονται με άπαχο κιμά είναι πιο υγιεινά από τα γιουβαρλάκια που φτιάχνονται με χοιρινό κιμά. Τα γιουβαρλάκια που φτιάχνονται με ρύζι Καρολίνα είναι πιο υγιεινά από τα γιουβαρλάκια που φτιάχνονται με ρύζι γλασέ.

Εν κατακλείδι, τα Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο είναι ένα θρεπτικό φαγητό που μπορεί να καταναλωθεί ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Τι θα χρειαστείτε


  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • ¼ ποτήρι ρύζι καρολίνα
  • ½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ καρότο τριμμένο πολύ λεπτά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τι θα κάνετε...

Βήμα 1ο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αυγό και το λεμόνι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζυμωθεί καλά ο κιμάς.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2ο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε περίπου 2 λίτρα νερό, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Έπειτα, αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια και ξαναπλάθουμε τα γιουβαρλάκια, ρίχνοντάς τα στο νερό που βράζει.Όταν τα βάλουμε όλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε την σούπα από το μάτι μόλις είναι έτοιμη.

Βήμα 3ο

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδευτήρα το αυγό μέχρι να αφρίσει. Μετά προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε για ακόμη ένα λεπτό.

Τέλος, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ για να «δέσει».

Βήμα 4ο

Με μια κουτάλα προσθέτουμε το μισό ζουμί της σούπας (το οποίο πρέπει να φτάνει στο σημείο βρασμού) σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην «κόψει »το αυγό και χαλάσει η υφή αλλά και η γεύση της σούπας.


Βήμα 5ο


Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο και ανακατεύουμε ελαφρά την σούπα.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Σας φάνηκε... νόστιμο;

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram