Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Πώς να Φυτέψετε το GINGER που αγοράσατε από το Σούπερ Μάρκετ και να Καλλιεργήσετε τη Δική σας Ατελείωτη Προμήθεια

Το ginger είναι ένα ευέλικτο και πολύτιμο φυτό που χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές. Έχει επίσης πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας, στην ανακούφιση από τον πόνο και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η καλλιέργεια ginger στο σπίτι είναι εύκολη και προσιτή σε όλους. Δεν χρειάζεται να είστε έμπειρος κηπουρός και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε άγουρες ρίζες ginger από το σούπερ μάρκετ είτε να αγοράσετε ρίζες ginger από ένα φυτώριο.

Τι χρειάζεται για να καλλιεργήσετε ginger 

  • Ρίζες ginger
  • Γεμάτο, καλά στραγγιζόμενο χώμα
  • Ήλιος
  • Νερό


Πώς να φυτέψετε ginger

  • Τοποθετήστε τις ρίζες ginger με την επίπεδη πλευρά στραμμένη προς τα κάτω σε μια τρύπα σε βάθος περίπου 5-8 εκατοστών.
  • Διατηρήστε το χώμα υγρό αλλά όχι υπερβολικά υγρό.
  • Δώστε στο ginger αρκετό ήλιο.


Πότε να συγκομίσετε το ginger σας

Το ginger είναι έτοιμο για συγκομιδή όταν οι ρίζες του έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Αυτό συνήθως συμβαίνει 8-10 μήνες μετά τη φύτευση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ginger σας

Το ginger μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, αποξηραμένο, ή σε σκόνη. Μπορείτε να το προσθέσετε σε σούπες, σάλτσες, σαλάτες, και πολλά άλλα φαγητά. Το ginger μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κάνει φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ιδιότητες του ginger


Το ginger είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της ναυτίας, στην ανακούφιση από τον πόνο και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Προσοχή

Το ginger μπορεί να προκαλέσει καούρα σε ορισμένους ανθρώπους. Εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι, μπορείτε να δοκιμάσετε να καταναλώνετε ginger σε μικρές ποσότητες ή να το μαγειρεύετε για να μειώσετε την ένταση της γεύσης του.

Το ginger είναι ένα θρεπτικό και ευεργετικό φυτό που μπορείτε να καλλιεργήσετε με επιτυχία στο σπίτι σας. Αξίζει να το δοκιμάσετε, είτε είστε αρχάριος κηπουρός είτε όχι.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram