Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τρόποι για να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, που σχετίζεται με το στρες, διαλογιζόμενοι για περίπου 45 λεπτά κάθε μέρα. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεθνούς Εταιρίας Υπέρτασης, θα πρέπει να αφιερώνουμε στον εαυτό μας τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα για να κάνουμε κάτι χαλαρωτικό, όπως να ακούσουμε χαλαρή μουσική, να κάνουμε γιόγκα ή να αθλούμαστε.

Εκτός από το διαλογισμό, υπάρχουν και άλλες λιγότερο συμβατικές προσεγγίσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Για παράδειγμα, οι ειδικοί προτείνουν να επικεντρωνόμαστε στα θετικά πράγματα της ζωής μας και να κάνουμε καλές πράξεις για τους άλλους. Επίσης, η άσκηση, ο επαρκής ύπνος και η σωστή διατροφή είναι σημαντικοί παράγοντες για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί προτείνουν τα εξής:

  • Διαλογισμός, βαθιές αναπνοές, γιόγκα: Αυτές οι πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες, το οποίο είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση.
  • Εστίαση στα θετικά και καλές πράξεις: Η ενασχόληση με θετικά πράγματα μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε καλύτερα και να μειώσουμε το στρες.
  • Ακούγοντας χαλαρή μουσική: Η χαλαρή μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αποσυμπιεστούμε.
  • Άσκηση: Η άσκηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Επτά ώρες ποιοτικού ύπνου: Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία μας γενικότερα, και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Διατροφή: Μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει άφθονα φρούτα, λαχανικά και ψάρια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.


Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσουμε στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μειώνοντας το στρες, ασκούμενοι τακτικά, κοιμόμενοι επαρκώς και τρώγοντας υγιεινά, μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας και να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων υγείας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram