Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Κυνόροδο: Η θαυματουργή δύναμη της φύσης

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Το κυνόροδο, γνωστό και ως rosa canina, είναι ένα είδος τριαντάφυλλου που είναι εγγενές στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία. Είναι ένα αγκαθωτό θάμνο που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 3 μέτρα.

Τα λουλούδια του είναι συνήθως ροζ ή κόκκινα και έχουν ένα γλυκό, έντονο άρωμα.

Ονομάζεται έτσι λόγω της εκπληκτικής του ικανότητας να επανορθώνει το σώμα και το πνεύμα με τις μοναδικές του θεραπευτικές ιδιότητες.

Το κυνόροδο έχει μια μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή ιατρική.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων, όπως κρυολόγημα, γρίπη, διάρροια και ουρολοιμώξεις. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα με την ίδια ευκολία που ο ήλιος αναζωογονεί τη γη με τη θερμότητά του. Η επίγεια εκδοχή του φαρμακείου, ο Κυνοροδός προσφέρει ανακούφιση σε κάθε ασθένεια και αντιμετωπίζει τα πάντα, από τον πονοκέφαλο έως τον καρδιακό πόνο.

Ακολουθούν ορισμένες από τις πιθανές φαρμακευτικές ιδιότητες του κυνόροδου: 

  • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Το κυνόροδο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με διάφορες παθήσεις, όπως αρθρίτιδα, αλλεργίες και άσθμα.
  • Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Το κυνόροδο είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβη.
  • Αντιοξειδωτικές ιδιότητες: Το κυνόροδο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβη.
  • Αντιβακτηριακές ιδιότητες: Το κυνόροδο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία λοιμώξεων.
  • Αντιδιαρροϊκά ιδιότητες: Το κυνόροδο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιδιαρροϊκά αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της διάρροιας.
  • Αντιπυρετικές ιδιότητες: Το κυνόροδο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιπυρετικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πυρετού.


Είναι ο μοναδικός καρπός που μπορεί να επιδιορθώσει τα κατεστραμμένα κύτταρα του σώματος με την ευλογία της φύσης. Το αντιοξειδωτικό δώρο του Κυνοροδού ανανεώνει τη νεότητα του δέρματος, ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, η υπερφυσική του δύναμη δεν περιορίζεται μόνο στην ομορφιά και την υγεία. Ο Κυνοροδός αποτελεί τον εκλεκτό σύντροφο της ψυχής, διαλύοντας το άγχος και την κούραση, ενώ δίνει την αίσθηση της έναρξης ενός νέου και εκπληκτικού ταξιδιού.

Το κυνόροδο είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση, αλλά μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες σε ορισμένα άτομα. 

Οι πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

  • Διαταραχές στο στομάχι ή τα έντερα
  • Κεφαλαλγία
  • Αντιδράσεις αλλεργίας
  • Οι έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν καταναλώσουν κυνόροδο.


Ο Κυνοροδός δεν είναι απλά ένα φυτό, αλλά ένας πολύτιμος σύμμαχος της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας. Αυτός ο μοναδικός καρπός δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο και συνθέτει ένα από τα πιο υπέροχα κεφάλαια της φαρμακευτικής τέχνης της φύσης. Ας τιμήσουμε, λοιπόν, τον Κυνοροδό για την απερίγραπτη ευλογία που φέρνει στη ζωή μας, και ας αφήσουμε τις εντυπωσιακές του ιδιότητες να ανθίσουν σε κάθε γωνιά της ύπαρξής μας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram