Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Θεραπεία με λεμόνι για τον πόνο στα γόνατα

Οι άνθρωποι που ασκούνται και τρέχουν αντιμετωπίζουν μια σειρά από πόνους στα γόνατα, ιδίως με την πάροδο του χρόνου, οι οποίοι δεν οφείλονται απαραίτητα σε τραυματισμό.

Η μυική αποδυνάμωση αποτελεί μια φυσιολογική φθορά της γήρανσης, όπου υπολογίζεται ότι κάθε δεκαετία μετά τα 30 χάνουμε περίπου το 5% της μυικής μας μάζας. Η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με την πάροδο των χρόνων και την αλλαγή των συνηθειών του τρόπου ζωής σαμποτάρουν την υγεία των αρθρώσεων συμπεριλαμβανομένων και των γονάτων.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στο γόνατο που απαιτούν ιατρική θεραπεία ή διαδικασίες και, στη συνέχεια, εξασκηθείτε σε μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.

Τι μπορείτε να κάνετε…

Θα χρειαστείτε:


Οδηγίες

Είναι πολύ απλό – πρώτα θα κόψετε τα λεμόνια σε μικρά κομμάτια. 

 Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λοιπόν, η μυρωδιά ενός λεμονιού μπορεί να μειώσει το στρες.

Όταν οι συμμετέχοντες πρόσφατης έρευνας λοιπόν, πέρασαν περίπου 10 λεπτά μυρίζοντας ένα φρέσκο λεμόνι, το αποτέλεσμα έδειξε μια αξιοπρόσεκτη μείωση της κακής διάθεσης που είχαν προηγουμένως.

Τα επίπεδα της έντασης, άγχους, κατάθλιψης, σύγχυσης, κούρασης και νεύρων μειώθηκαν κατά πολύ, απλά μυρίζοντας το φημισμένο εσπεριδοειδές φυτό! Τύφλα να έχουν τα ηρεμιστικά δηλαδή!

Στη συνέχεια, θα τα τυλίξτε σε μια βαμβακερή πετσέτα και θα τα βουτήξετε σε χλιαρό σησαμέλαιο. Θα βάλετε την πετσέτα πάνω στο πονεμένο γόνατο για 5-10 λεπτά. Αυτό θα το κάνετε δύο φορές την ημέρα, μέχρι ο πόνος να υποχωρήσει εντελώς. Οι ειδικοί λένε, ότι εξίσου ευεργετικό είναι να πίνουμε το χυμό ενός λεμονιού διαλυμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι.

Γιατί συμβαίνει

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα όπως: βιταμίνες C, A, B1, B6, μαγνήσιο, βιοφλαβονοειδή, πηκτίνη, φολικό οξύ, φώσφορο, ασβέστιο και κάλιο. 

 η βιταμίνη C ή αλλιώς ασκορβικό οξύ αποτελεί σημείο αναφοράς στην κοσμετολογία. Δηλαδή, όποτε οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ένα νέο συστατικό αντιγήρανσης, το συγκρίνουν με τη βιταμίνη C, για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητά του..

Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και βιταμίνη C βοηθά στη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας των οστών και προλαμβάνει ασθένειες όπως η οστεοπόρωση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Το αιθέριο έλαιο λεμονιού χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι λοιπόν πολύ αποτελεσματικό στους πόνους των νεύρων και των αρθρώσεων.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το σησαμέλαιο εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες σπορέλαιο που απορροφάται γρήγορα και διεισδύει μέσω των ιστών στον μυελό των οστών. Εισέρχεται και κυκλοφορεί στο αίμα μέσω των τριχοειδών αγγείων. Βοηθά τις αρθρώσεις να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

   pic bing.com/images