Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Καφές με λεμόνι για αδυνάτισμα : Αξίζει να το δοκιμάσετε ;

Ένα μαγικό φίλτρο που λιώνει το λίπος! Όλοι θέλουν ένα, σωστά;

Είναι, όμως ο καφές με λεμόνι το μυστικό για να αδυνατίσετε; 

Η διαιτολόγος Beth Czerwony, συνεργάτιδα της Cleveland Clinic, αναλύει τι πραγματικά ισχύει.


Τι είναι ο καφές με λεμόνι

Η απλή περιγραφή αυτού του ποτού τα λέει όλα. Ο συνήθης τρόπος για να το πιείτε είναι προφανώς να προσθέσετε το χυμό μισού λεμονιού σε μαύρο καφέ.
Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο τα αχνιστά μπολ με "καφέ με λεμόνι" δεν εμφανίζονται στα μενού των καφετεριών.
Επίσης, ο χυμός λεμονιού δεν πρέπει να προστίθεται στο καφέ λάτε, εκτός αν σας αρέσει το τόφου.
Ωστόσο, ο παγωμένος καφές με ζάχαρη έχει γαστρονομικούς δεσμούς με το λεμόνι σε ορισμένους πολιτισμούς. Για παράδειγμα, το ποτό mazagran προέρχεται από την Αλγερία πριν από περίπου δύο αιώνες και εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στην Πορτογαλία.

Καφές με λεμόνι: Αληθεύουν οι ισχυρισμοί για απώλεια βάρους;


Η απάντηση σε αυτό είναι απλή: ΟΧΙ.
Τα λεμόνια δεν έχουν καμία ιδιαίτερη λιποδιαλυτική δράση, εξηγεί ο Czerwony:
Αυτός ο μηχανισμός δράσης απλά δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει τίποτα στο χυμό λεμονιού που να καίει το λίπος, ούτε υπάρχει χημική σύνδεση για να συμβεί αυτό. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό".


Πώς προέκυψε λοιπόν αυτό το "κόλπο" να βάζετε λεμόνι στον καφέ για να χάσετε βάρος;
Ίσως οφείλεται σε παρόμοιους ισχυρισμούς για τα λεμόνια στο νερό.
Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού με μια φέτα λεμόνι αναφέρεται συχνά ως ένας τρόπος που βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος.

Ο καφές έχει παρόμοια οφέλη όσον αφορά την καταστολή της όρεξης και την ενίσχυση του μεταβολισμού με την καφεΐνη. Ωστόσο, ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής δεν πρέπει να βασίζεται στον καφέ, με ή χωρίς λεμόνι, λέει ο Czerwony.


Υπάρχουν οφέλη από την προσθήκη λεμονιού στον καφέ;

Τα λεμόνια έχουν μερικές καλές θρεπτικές ιδιότητες. Όπως πολλά εσπεριδοειδή, χρησιμεύουν ως καλή πηγή βιταμίνης C. Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη και να μειώσει την πιθανότητα για πέτρες στα νεφρά.


Καφές με λεμόνι: Αξίζει να το δοκιμάσετε;

Οι άνθρωποι πάντα αναζητούν αυτό το ένα “μαγικό πράγμα” που θα κάνει τους κάνει να χάσουν επιτόπου τα περιττά κιλά. Οι σπόροι Chia τράβηξαν την προσοχή για λίγο. Το ίδιο και το μηλόξυδο και το γκρέιπφρουτ.

“Καταλαβαίνω γιατί αυτές οι μόδες γρήγορης απώλειας βάρους γίνονται δημοφιλείς”, λέει η Czerwony. “Βασίζονται σε προϊόντα που είναι φυσικά, τα έχουμε όλοι στις κουζίνες μας και έχουν κάποια οφέλη για την υγεία. Φαίνεται ότι θα μπορούσαν να δουλέψουν. Αλλά αν αυτά τα πράγματα ήταν δοκιμασμένα και αληθινά, όλοι θα τα είχαν κάνει για πολύ καιρό και θα είχαν επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις όσον αφορά την απώλεια βάρους”.

Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι ο καφές με λεμόνι βοηθά στο αδυνάτισμα. Ωστόσο, ο καφές με λεμόνι μπορεί να προσθέσει γεύση και αρώματα στον καφέ σας και να παρέχει μια ελαφριά δόση βιταμίνης C από το λεμόνι.

Για να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να ασκείτε τακτικά. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο για προσαρμοσμένες συμβουλές διατροφής και ασκήσεων.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram