Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η «μαγική σκόνη ύπνου» που θα σε σώσει απο τις αϋπνίες

Όπως ένα φάρμακο, αυτή η «μαγική σκόνη ύπνου» θα σώσει κάθε άυπνο από τις αϋπνίες.

Αν και δεν συνιστάται σε μεγάλες ποσότητες, το αλάτι βοηθάει στη μείωση των πονοκεφάλων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει το επίπεδο ενέργειας του σώματος, εξισορροπεί το επίπεδο της σεροτονίνης και των ηλεκτρολυτών στο σώμα και ακόμη περισσότερα.

Η αϋπνία μπορεί να είναι προσωρινή ή χρόνια και να προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως η άγχος, η κατάθλιψη, η παρακμή της υγείας, οι διαταραχές του ύπνου, οι νυχτερινές εργασίες, η κατανάλωση ορισμένων ουσιών (όπως το καφέ ή το αλκοόλ) και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες.

Το αλάτι και η ζάχαρη δεν συνιστάται σε μεγάλες ποσότητες, διότι μπορεί ενδεχομένως να βλάψει την υγεία σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν θετικά αποτελέσματα, είναι πραγματικά μια αναγκαιότητα για το ανθρώπινο σώμα.

Ο συνδυασμός ζάχαρης και αλατιού έχει ένα ιδιαίτερο ρόλο στην υγεία του ανθρώπου. 

Συγκεκριμένα, για τους ανθρώπους που έχουν αϋπνίες, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να τους δώσει ό, τι χρειάζονται εκείνη τη στιγμή, και φαίνεται ανέφικτο – έναν καλό νυχτερινό ύπνο.


Η διατροφή και ο τρόπος ζωής μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου, αλλά οι επιλογές διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Γενικά, θα σας συνιστούσα να εστιάσετε σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου. Ορισμένες συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν περιλαμβάνουν:

Διατηρήστε τακτικό ωράριο ύπνου: Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε καθημερινά την ίδια ώρα, ακόμα και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου.


Δημιουργήστε μια χαλαρωτική προσωπική ρουτίνα πριν τον ύπνο: Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον πριν πάτε για ύπνο, αποφεύγοντας διεγερτικές δραστηριότητες όπως η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών


Αποφεύγετε την κατανάλωση διεγερτικών ουσιών: Αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού, αλκοόλ και νικοτίνης τουλάχιστον λίγες ώρες πριν τον ύπνο, καθώς αυτές οι ουσίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου.


Ασκηθείτε τακτικά: Η φυσική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του ύπνου. Ωστόσο, αποφύγετε την έντονη άσκηση κοντά στην ώρα του ύπνου, καθώς μπορεί να σας δυσκολέψει να ηρεμήσετε.


Διατηρήστε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου: Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος ύπνου σας είναι σκοτεινός, δροσερός και ήσυχος. Χρησιμοποιήστε άνετα σεντόνια, μαξιλάρι και κρεβάτι που σας επιτρέπουν να χαλαρώνετε.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αϋπνία μπορεί να είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα και ότι οι συμβουλές αυτές μπορεί να μην είναι αρκετές για κάποιους ανθρώπους.


Αν είστε από τους ανθρώπους που ξυπνούν συχνά, ειδικά μεταξύ 2 και 4 αισθανόμενοι την αδρεναλίνη να κυκλοφορεί στο σώμα σας, καθιστώντας αδύνατο να κοιμηθείτε, ένας συνδυασμός ζάχαρης και αλατιού μπορεί να είναι σωτήριος για εσάς.

Ο συνδυασμός γλυκού και αλμυρού βοηθά στην εξισορρόπηση και τη βέλτιστη λειτουργία της ορμόνης του στρες, κατέληξε ο Matt Stone, ένας Αμερικανός επιστήμονας και συγγραφέας πολλών εκδόσεων σχετικά με τη διατροφή.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μείγμα βάζοντας μια πρέζα ζάχαρης και αλατιού κάτω από τη γλώσσα και να το αφήσετε να διαλυθεί. 

Όπως ένα φάρμακο, αυτή η «μαγική σκόνη ύπνου» θα σώσει κάθε άυπνο από τις αϋπνίες.

*Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον συνδυασμό αλατιού και ζάχαρης ως αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των αϋπνιών.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram