Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Υπέρταση: Ρίξτε τη με φυσικό τρόπο

Εάν ψάχνετε έναν φυσικό τρόπο να θέσετε υπό έλεγχο την αρτηριακή σας πίεση, οι ερευνητές του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο (UNESP) προτείνουν να εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα την προπόνηση ενδυνάμωσης.

Ειδικότερα, οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μέτριας ή έντονης έντασης δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα αναδεικνύεται ως ένας αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της υπέρτασης και μάλιστα χωρίς παρενέργειες, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι παρόμοια οφέλη μπορεί να προσφέρει και η αερόβια άσκηση, ωστόσο οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν τις επιδράσεις των ασκήσεων ενδυνάμωσης.


Με επικεφαλής την Giovana Rampazzo Teixeira, καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του UNESP στο Presidente Prudente, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε πάνω από 21.000 επιστημονικά άρθρα και διεξήγαγε μια μετα-ανάλυση Cochrane, που θεωρείται το χρυσό πρότυπο για τις συστηματικές ανασκοπήσεις.

 Υπάρχουν επίσης ορισμένα βότανα που έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθούν στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως αυτά δρουν με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ανθρώπους, ώστε να είναι και το ίδιο αποτελεσματικά.

Επιπλέον, ορισμένα βότανα μπορεί να αλληλεπιδρούν με φάρμακα που λαμβάνονται συνήθως για την υπέρταση. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό η χρήση αυτών να γίνεται μόνο ύστερα από επικοινωνία με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Ποια βότανα είναι ευεργετικά για την υπέρταση; ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram