Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τα Σημάδια που δείχνουν ότι το Σώμα σας έχει γεμίσει Τοξίνες!

Πριν από αιώνες, οι άνθρωποι δεν ανησυχούσαν για την τοξικότητα στο σώμα. Ακολουθούσαν έναν απλό, φυσικό τρόπο ζωής που δεν απαιτούσε τακτική αποτοξίνωση. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με πολλές χημικές ουσίες που μολύνουν το σώμα μας σε καθημερινή βάση.

Οι τοξίνες έχουν γίνει αναπόφευκτο μέρος της καθημερινής μας ζωής. Είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται στο εμπόριο στα τρόφιμα που τρώμε, στα φάρμακα που παίρνουμε, ακόμη και στα προϊόντα οικιακής φροντίδας και στα καλλυντικά.

Ο όρος τοξίνη αναφέρεται σε μία δηλητηριώδη ουσία φυτικής ή ζωϊκής προέλευσης, συνήθως πρωτεΐνη, η οποία παράγεται από ζωντανά κύτταρα ή οργανισμούς και είναι ικανή να προκαλέσει ασθένειες όταν έρχεται σε επαφή ή απορροφάται από τους ιστούς του σώματος.

Έρευνα της Environmental Working Group, μιας διεθνούς οργάνωσης, έχει δείξει ότι ακόμη και το αγέννητο παιδί δεν μπορεί να αποφύγει τις τοξίνες. Ίχνη περισσότερων από 200 εμπορικά διαθέσιμων χημικών ουσιών ανιχνεύθηκαν στον ομφάλιο λώρο πριν από τη γέννηση.

Σημάδια υπερβολικά πολλών τοξινών στο σώμα

Τα ακόλουθα είναι τυπικά συμπτώματα της υπερβολικής έκθεσης σε τοξίνες

  • Διαταραχές του ύπνου, όπως αϋπνία και γενικευμένη ανησυχία
  • Κακοσμία του σώματος και δύσοσμη αναπνοή
  • Εξάντληση και χρόνια κόπωση
  • Φλεγμονώδη προβλήματα, όπως η αρθρίτιδα και το άσθμα, τα οποία επιδεινώνονται διαρκώς
  • Προβλήματα με την πέψη
  • Ανάπτυξη ελκών ή/και αιμορροΐδων
  • Επιδείνωση σε ακμή, ψωρίαση, έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις
  • Απώλεια της πνευματικής διαύγειας
  • Πόνοι σε μυς και αρθρώσεις
  • Επιδείνωση των συμπτωμάτων της έμμηνης ρύσης
  • Συμφόρηση


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα αυτά είναι αρκετά κοινά. Ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι σημάδια εντελώς άσχετων ασθενειών. Θα πρέπει πάντα να λέτε στο γιατρό σας τι σας συμβαίνει πριν βγάλετε το συμπέρασμα ότι πάσχετε από τοξικότητα του οργανισμού.


Πως μπορείτε να προστατευτείτε από τις ανεπιθύμητες τοξίνες;

Για να προστατευθεί ο οργανισμός μας από τις τοξίνες διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς αποτοξίνωσης μέσω διαφόρων οργάνων όπως το έντερο, οι νεφροί, το συκώτι κ.α. Η διαδικασία αποβολής των τοξινών μέσω της ούρησης, των κοπράνων και του ιδρώτα αποτελεί μέρος της φυσικής μας αποτοξίνωσης. Ένας υγιής επομένως οργανισμός, ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή, έχει όλα τα όπλα που χρειάζεται για να προστατευθεί από τις τοξίνες χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε άλλες αμφισβητήσιμες μεθόδους.


Υπάρχουν επίσης πολλές ασθένειες που μπορεί να επιδεινωθούν από την τοξικότητα του σώματος. Η νόσος του Πάρκινσον, η κατάθλιψη, ο καρκίνος, η ινομυαλγία, οι καρδιακές παθήσεις και η νόσος Αλτσχάιμερ είναι σοβαρές ασθένειες που επιδεινώνονται από τις τοξίνες στο σώμα.

Είναι πάντα προτιμότερο να προλαμβάνετε τα προβλήματα υγείας παρά να καλείστε να τα αντιμετωπίσετε. Γι' αυτό είναι σημαντικό να μην αμελείτε την τακτική αποτοξίνωση με φυσικό τρόπο.

Το πιο ισχυρό όπλο στη μάχη κατά των τοξινών στο σώμα είναι η γνώση...

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΩ