Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Όλα για το Reiki : Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος Θεραπείας Ενέργειας και τα Οφέλη της για την Υγεία !

Η τεχνική θεραπείας μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες, να βελτιώσει τον ύπνο και να μειώσει τον πόνο μέσω ελαφρού (ή και καθόλου) αγγίγματος.

Τι είναι το Reiki

Το Reiki είναι μια μέθοδος θεραπείας ενέργειας που προέρχεται από την Ιαπωνία στις αρχές του 20ού αιώνα, σύμφωνα με το Κέντρο Πνευματικότητας και Θεραπείας Earl E. Bakken.

Βασίζεται στην ιδέα ότι όλοι έχουμε μια αόρατη "ενέργεια ζωής" που ρέει μέσα από τα σώματά μας, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Reiki. Ένας εκτελεστής Reiki μετακινεί απαλά τα χέρια του πάνω ή κοντά στο ντυμένο σώμα του πελάτη, με την πρόθεση να μειώσει το άγχος και να προωθήσει τη θεραπεία μέσω της ενθάρρυνσης μιας υγιούς ροής ενέργειας.

Ένα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) το 2008 έδειξε ότι 1,2 εκατομμύρια ενήλικες και 161.000 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν λάβει θεραπεία ενέργειας όπως το Reiki το προηγούμενο έτος. Το Reiki χρησιμοποιείται τώρα από έναν αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών που πιστεύουν ότι βοηθά στη χαλάρωση, στη διαχείριση του άγχους και του πόνου.

Η λέξη "Reiki" είναι μια συνδυασμός δύο ιαπωνικών λέξεων: "rei", που σημαίνει "η σοφία του Θεού" ή "η υψηλή δύναμη", και "ki", που σημαίνει "ενέργεια ζωής", σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Reiki.

"Το ki είναι η ενέργεια ζωής που δίνει ζωή σε όλα τα ζωντανά πράγματα", λέει η Joan Maute, μια αδειοδοτημένη δάσκαλος Reiki που εργάζεται στο Waikoloa της Χαβάης και στο Charlottesville της Βιρτζίνιας. Οι δύο λέξεις μαζί, "rei" και "ki", σημαίνουν "ενέργεια ζωής που καθοδηγείται πνευματικά", σημειώνει το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Reiki.

Το Reiki διδάσκεται σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση του sensei (δάσκαλος), ο οποίος περνά τη γνώση στον μαθητή μέσω της αρμονίας, μιας τελετής ενεργοποίησης που θεωρείται ότι βοηθάει στο άνοιγμα των ενεργειακών καναλιών του μαθητή για τη διευκόλυνση της ροής της ενεργειακής θεραπείας και την πιθανή βελτίωση της υγείας, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα.

Μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στην οικογένεια μας, στους φίλους μας, ακόμη και από επαγγελματίες ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την μέθοδο Ρέικι στην καθημερινή τους ζωή.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από ΕΔΏ