Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Η ευεργετική, για τον οργανισμό, ουσία & θεραπεία για τις ελεύθερες ρίζες

Η πυκνογενόλη προέρχεται από τα φύλλα και τα βλαστάρια των ερυθροειδών (Pinus maritima), ενός είδους πεύκου που βρίσκεται κυρίως στις περιοχές της Μεσογείου.

Επίσης, βρίσκεται σε άλλα είδη πεύκων, όπως ο Pinus pinaster και ο Pinus radiata.

Η πυκνογενόλη εξάγεται από την κορυφαία στρώση της επιφάνειας του ξυλόστρωματος και των βλαστημάτων των ερυθροειδών και συνήθως χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής ή συστατικό σε καλλυντικά.

Τα φλαβονοειδή (flavonoids) έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν τον οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Τα βιοφλαβονοειδή προστατεύουν και ενδυναμώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και είναι κατάλληλα για τη ανακούφιση από τις αγγειακές ενοχλήσεις.


Αυτή η ευεργετική, για τον οργανισμό, ουσία προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία.

Μελετάται ως θεραπεία για τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων των:

  • Αλτσχάιμερ
  • Του καρκίνου
  • Της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
  • Του γλαυκώματος και
  • Της άνοιας


Η πυκνογενόλη έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό τόσο από τη βιταμίνη C, όσο και από τη βιταμίνη Ε, επειδή απορροφάται εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος (η απορρόφηση διαρκεί μόλις 20 λεπτά) και λειτουργεί μέχρι και για 72 ώρες.
Συνεργάζεται, επίσης, με τη βιταμίνη C για να βοηθήσει το σώμα να ανακυκλώσει τη βιταμίνη Ε και είναι ένα από τα λίγα αντιοξειδωτικά που μπορούν να διαπεράσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό για να βοηθήσουν στην προστασία των ιστών του εγκεφάλου.

Η πυκνογενόλη έχει αρκετές ιδιότητες που την καθιστούν χρήσιμη για την υγεία.

Ορισμένες από τις κύριες ιδιότητες της πυκνογενόλης περιλαμβάνουν:

Αντιοξειδωτική δράση: Η πυκνογενόλη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.


Αντιφλεγμονώδης δράση: Η πυκνογενόλη έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα και η ασθένεια του Κρόνου.


Υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας: Η πυκνογενόλη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και άλλων ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος.


Αντικαρκινική δράση: Η πυκνογενόλη έχει δείξει αντικαρκινική δράση σε πειραματόζωα και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η πυκνογενόλη μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα σε διάφορους τρόπους. Μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν:

Αύξηση της παραγωγής αντισωμάτων: Η πυκνογενόλη μπορεί να αυξήσει την παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία είναι κρίσιμα για την αντιμετώπιση μιας μολυσματικής ή ιογενούς νόσου.


Ενίσχυση της λειτουργίας των λευκοκυττάρων: Η πυκνογενόλη μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των λευκοκυττάρων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αναγνώριση και την εξουδετέρωση των ιών, βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.


Αντιμετώπιση της φλεγμονής: Η πυκνογενόλη έχει αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις που μπορεί να επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.


Ενίσχυση της φυσικής άμυνας: Η πυκνογενόλη μπορεί να ενισχύσει τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

 
Ως συμπλήρωμα διατροφής, η πυκνογενόλη συνήθως θεωρείται ασφαλής για χρήση. 

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ορισμένες παρενέργειες, όπως: 

  • Πονοκέφαλος
  • Πεπτικό άλγος, διάρροια και δυσκοιλιότητα
  • Έκκριση νευροτοξινών στο αίμα (μόνο σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης)
  • Επιδείνωση αλλεργικών αντιδράσεων (σε περιπτώσεις ατομικής ευαισθησίας)


Επίσης, επειδή η πυκνογενόλη μπορεί να επηρεάσει τη συστατική φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση συμπληρώματος διατροφής που περιέχει πυκνογενόλη, εάν λαμβάνετε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή.

 

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από εδώ  & εδώ