Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τροφές που δυναμώνουν & μεγαλώνουν τα μαλλιά

Οι τροφές που είναι καλές για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι θρεπτικές, όπως τα αυγά, τα φυλλώδη λαχανικά και τα λιπαρά ψάρια.
Αν ανησυχείτε ότι τα μαλλιά σας αραιώνουν, ορισμένοι παράγοντες όπως η ηλικία και η γενετική σίγουρα δεν μπορούν να αλλάξουν. Ωστόσο, ίσως μπορείτε να κάνετε κάτι για τη διατροφή σας.

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα από τις τροφές παίζουν σημαντικό ρόλο στον κύκλο ανάπτυξης και στον κυτταρικό κύκλο των θυλάκων των τριχών.

Μια διατροφή χωρίς τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Έρευνες έχουν δείξει ότι ελλείψεις θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες B12 και D, η βιοτίνη, η ριβοφλαβίνη και ο σίδηρος μπορούν να οδηγήσουν σε τριχόπτωση.
Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αυτές τις βιταμίνες και τα μέταλλα μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών, ειδικά αν ανησυχείτε για απώλεια μαλλιών λόγω διατροφικών ελλείψεων.

Οι καλύτερες τροφές για την ανάπτυξη των μαλλιών περιλαμβάνουν θρεπτικές τροφές όπως τα αυγά, τα φυλλώδη λαχανικά και τα λιπαρά ψάρια. Οι διατροφικές ελλείψεις μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών.
Ενώ δεν μπορείτε να αλλάξετε παράγοντες όπως η ηλικία και η γενετική, η διατροφή σας είναι πιθανώς ένας παράγοντας που μπορείτε να ελέγξετε.

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα από τις τροφές παίζουν σημαντικό ρόλο στον κύκλο ανάπτυξης και στον κυτταρικό κύκλο των θυλάκων των τριχών.

Μια διατροφή που δεν περιέχει τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Μελέτες έχουν δείξει ότι ελλείψεις θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες B12 και D, η βιοτίνη, η ριβοφλαβίνη και ο σίδηρος μπορούν να οδηγήσουν σε τριχόπτωση.

Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αυτές τις βιταμίνες και τα μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη των μαλλιών σας, ειδικά αν αντιμετωπίζετε αραίωση των μαλλιών σας λόγω κακής διατροφής.

Τροφές που συμβάλλουν σε πιο υγιή μαλλιά

 
Μούρα


Τα μούρα είναι γεμάτα με ενώσεις όπως αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μαλλιών. 

 Αν και οι μουριές καλλιεργούνταν στην Κίνα από το 27 π.Χ. για διάφορους σκοπούς, ο Κινεζικός λαός είχε επίγνωση των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους. Από τότε κυριαρχούσε η αντίληψη πως τα μούρα αποτοξινώνουν το ήπαρ και τα νεφρά, θεραπεύουν τον πυρετό, προλαμβάνουν την τριχόπτωση και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Για παράδειγμα, οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου και την απορρόφηση σιδήρου, δύο παράγοντες που μπορεί να προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών.


Σπανάκι

Το σπανάκι είναι γεμάτο με φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη των μαλλιών. 

 Το ωμό σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες Κ, C, Α και αντιοξειδωτικά. Τα πολύτιμα αυτά συστατικά ενδυναμώνουν τον οργανισμό και τον καθιστούν πιο ανθεκτικό σε διαφορετικές ασθένειες, θωρακίζοντας παράλληλα την υγεία του εγκεφάλου.

Μια ανεπάρκεια σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την ανάπτυξη των μαλλιών και επηρεάζει την παραγωγή σμήγματος.

 Μια και μόνο γλυκοπατάτα σας δίνει το 400% της βιταμίνης Α που χρειάζεστε κάθε μέρα. Αυτό βοηθά να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή καθώς και το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι επίσης καλή για το αναπαραγωγικό σας σύστημα και για σημαντικά όργανα, όπως η καρδιά και τα νεφρά.


Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Αυτό το αντιοξειδωτικό βοηθά στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.
 

Ένα μέση μεγέθους αβοκάντο περιέχει περίπου 250-300 θερμίδες, οπότε είναι σημαντικό να το συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας με μέτρο.

Επιπλέον, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιαγγειακής υγείας.

Το αβοκάντο είναι γνωστό για τις πολλές του θρεπτικές ιδιότητες και τις υγιεινές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.


Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνες Β, ψευδάργυρο και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Αυτά είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των μαλλιών και συνδέονται με πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.


Σπόροι


Όπως και οι ξηροί καρποί, έτσι και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Μερικοί σπόροι περιέχουν επίσης ωμέγα-3.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιοτίνης, τα οποία είναι όλα απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία των μαλλιών.
 

Σόγια

Η σόγια είναι μια από τις καλύτερες πηγές σπερμιδίνης, μιας ένωσης που μπορεί να παρατείνει την ενεργό φάση της τριχοφυΐας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από εδώ