Ticker

6/recent/ticker-posts

Ticker

6/Εναλλακτικη/ticker-posts

Τέσσερα κιλά μείον και λιγότερο λίπος στην κοιλιά με αυτό το φρούτο πριν το γεύμα

Ένα μήλο την ημέρα περιορίζει το λίπος που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε έως και τέσσερα κιλά το χρόνο, υποστηρίζουν οι ειδικοί. 

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα να το καταναλώνετε

Η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους της κοιλιάς και να συμβάλει στην απώλεια βάρους έως και 4 κιλά σε ένα χρόνο.

Οι φυτικές ίνες σε αυτό το φρούτο δημιουργούν αίσθημα πληρότητας, οπότε η κατανάλωσή του πριν από το γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε μικρότερες μερίδες και να αποφύγετε άλλα ανθυγιεινά σνακ.

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Αυτό το παλαιό ρητό ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό απ’ ό,τι σήμερα. Στη σύγχρονη εποχή, οι γιατροί κουβαλούν μαζί τους μια σειρά από εξετάσεις, φάρμακα και παρεμβάσεις που προκαλούν κινδύνους για την υγεία οι οποίοι συχνά υπερβαίνουν τα δήθεν οφέλη τους κι έτσι είναι καλύτερο να αποφεύγονται όποτε είναι δυνατόν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον διακεκριμένο διατροφολόγο Rob Hobson, τα μήλα είναι τρεις φορές πιο χορταστικά από μια μπάρα σοκολάτας, καθώς βέβαια και πολύ πιο υγιεινά.

«Τα μήλα περιέχουν 1,2 γραμμάρια διατροφικών φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια φρούτου, πράγμα που μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι και αποτρέπει το αίσθημα της πείνας, ειδικά όταν καταναλώνεται πριν το γεύμα», τονίζει ο κ. Hobson.

Η πηκτίνη, η φυτική ίνα που βρίσκεται στα μήλα, βοηθά επίσης στη ρύθμιση των βακτηρίων στο έντερο (μικροβίωμα), η ποικιλία και ισορροπία των οποίων σχετίζεται με την αποτροπή της αύξησης του βάρους και της συσσώρευσης λίπους στο σώμα», προσθέτει χαρακτηριστικά ο ειδικός.


• Περιττό βάρος: σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ανθρώπους διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια βάρους που σχετίστηκε με την ημερήσια κατανάλωση 3 μήλων ή 3 αχλαδιών από υπέρβαρες γυναίκες

Η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα για ένα χρόνο θεωρείται υποσχόμενο πλάνο και από την διαιτολόγο Lucy Dawson, η οποία ανέφερε πως «τρώγοντας ένα μήλο κάθε μέρα πριν το βραδινό γεύμα, ίσως είναι η λύση για να απαλλαγούμε από τα κιλά που βάλαμε κατά τη διάρκεια του lockdown».

Ποτέ μην αποθηκεύετε τις πατάτες κοντά σε μήλα

Αν θέλετε οι πατάτες σας να παραμείνουν πιο φρέσκες για περισσότερο, υπάρχει ένα φρούτο που δεν πρέπει ποτέ να τις αποθηκεύετε κοντά: τα μήλα. Σύμφωνα με ειδικούς, τα μήλα παράγουν υψηλά επίπεδα του αερίου αιθυλένιο, το οποίο προκαλεί πρόωρη αλλοίωση των πατατών.

Τέλος, σχετική μελέτη που διεξήχθη από τον Βρετανικό Οργανισμό Παραγωγών Μήλων και Αχλαδιών έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση ενός φρούτου πριν το βραδινό γεύμα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια του βάρους που οι περισσότεροι άνθρωποι έβαλαν κατά τη διάρκεια της φετινής καραντίνας.

©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε μας και στο Instagram

με πληροφορίες από εδώ